Psí slib

Psí slib https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434452/bmid_psi-slib-5Au-434452.png 4 116 41

Všichni psi jednou přijdou do nebe. Nejinak je tomu i s Baileym, který se zde po několika prožitých životech plných dobrodružství setkává s milovaným páníčkem Ethanem. Jsou spolu šťastní, jenže na zemi žije smutný chlapec upoutaný na invalidní vozík a pomoct mu může jedině moudrý pes se starou duší. A to je další poslání pro našeho Baileyho, které je o to složitější, že si po návratu na svět nepamatuje nic z předchozích zkušeností a zapomene i na Ethana. Život asistenčního psa není právě lehký a Bailey musí vynaložit veškerý um a porozumění, aby svému novému pánovi pomohl nejen fyzicky, ale aby ho podpořil především duševně. Úkolu se však zhostí co nejlépe a se ctí. Pomáhá a vrací do životů zkroušených lidí radost, lásku a naději. A Ethan? Ten na něj přece čeká…... celý text

Literatura světová Romány Příroda, zvířata
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

A Dog's Promise , 2019


více info...

Přidat komentář

aljoska83
18.02.2024 2 z 5

Kniha mě nebavila. Už to bylo strašně překombinované.

Ivanule
22.02.2023 5 z 5

Naprosto ale naprosto nádherná kniha o příběhu pejska a jeho poslání v životě, a musím říct, že ten konec mě naprosto odrovnal, a zase mě tato kniha donutila brečet nad příběhem:) A jdeme se s kluky vrhnout na Psí domov:)


Kukinka1981
16.02.2023 5 z 5

Ano, i třetí díl se mi líbil a přečetla jsem ho jedním dechem.
Závěr se mi zdá, jako pootevřená vrátka na další díl s novým Ethanem - Chasem a Baileym alias Oskarem. Uvidíme, necháme se překvapit...

Knihochod
14.01.2023 2 z 5

Ja som už od začiatku veľkým fanúšikom tejto psíčkovej série a všetky ostatné knižky sa mi veľmi páčili. Mrzí ma napísať, že táto ale moje očakávania absolútne nesplnila.

Netvrdím, miestami to stále bolo milučké a vtipnučké, avšak už tak nejako otrepané, neoriginálne a stále o tom istom. V prvej časti to bolo originálne, druhá časť to krásne zaobalila a tá tretia ... Nuž, k doplneniu deja som ju veru nepotrebovala.

Zo začiatku to nebolo až také zlé, ba som sa dokonca potešila, že sa ako čitateľ opäť môžem stretnúť so psíkom menom Bailey a podnikať s ním rôzne dobrodružstvá na záchranu "jeho ľudí". Avšak postupne, ako dej pomaličky, ale že vážne pomaličky, priam slimačím tempom, postupoval, už som taká nadšená nebola, začala sa nudiť a dúfala v skóre ukončenie celého toho trápenia.

Niektoré časti deja boli totiž plné akéhosi napätia a mňa to neustále nútilo pokračovať ďalej v čítaní, no zrazu prišiel zlom a dobrých 10 kapitol sa jednoducho nedialo absolútne nič zaujímavé a reálne to boli pasáže, ktoré by som osobne z tej knižky bez ostychu úplne vyradila.

Verdikt na záver?

Tým, že je to diel série, tak by ste si ho určite mali prečítať a utvoriť si na to všetko nejaký ucelený obrázok (ten ja už som mala utvorený po konci druhej časti a túto som teda už ani nepotrebovala). Keby to však bola jedna jediná samostatná knižka, tak by som ju odporučiť nemohla. Takže toľko z mojej strany.

Gweny
02.01.2023 5 z 5

Ach Bailey, Bailey, tys mi zase připravil několik vzrušujících, uplakaných i sem tam smějících se chvil. Další kniha, další pokračování Baileyho příběhu, který je ale odlišný od předešlých dvou knih. Bailey se rodí jako Cooper a nic, vůbec nic si nepamatuje a i přesto se se svým životem vypořádá nejlépe, jak jen může.
Čtení jsem si užila do poslední stránky. Epilog mě vážně pobavil, až se partner ptal, co je na knize tak veselého :)
Jediné, co mi trochu kazilo dojem ze čtení, byly chyby - ať už překlepy, nebo stylistika nebo dokonce krátké věty, které absolutně nedávaly smysl. Při překládání si to po sobě holt někdo nepřečetl. Příběhu to ale na atraktivitě neubírá a já jsem šťastná, že mám všechny tři knihy o Baileym ve své knihovně.

medvídě
31.12.2022 4 z 5

Třetí pokračování nám známého Bailyho, tentokrát se ale vrací na svět bez vzpomínek na bývalé životy a dostane na starost chlapce, který je na vozíčku. Dokonce se i zamiluje do psí slečny. Takže to není jen o jeho pomoci lidem.
Mohu prozradit, že psí láska je také nekonečná a ta pravá si svou dvojici najde, ať už je to kdykoli a za jakýchkoli událostí a podmínek.
Jediné, co mi zde nesedělo, že je zde zmíněn Ethan – zdá se mi, že někdo udělal chybu v čase, protože mi to nějak nevychází, jak jsou podány rodinné vazby Ethanových potomků.

esfinge
17.08.2022 5 z 5

Spokojenost. Příběh byl trosku jiny nez v predchozich dvou dilech, ale opět krásný a čtivý. Cooper byl skvělý, ale stejně i Riley a Oscar. Všechny postavy jsem měla rada, ať už zvířecí či lidský. A já proto doufám, že Cameron vymysli další pribeh. Já na něj budu čekat.

Mondaika
22.06.2022 4 z 5

Přiznám se, že kdybych nečetla pár posledních stránek před koncem dala bych i plný počet hvězd...., ale ty mi prostě nesedly...
Současně jsem také nebyla nadšená z "životů Lacey" a ten poslední jako Janji už byl moc....a to jak si kluci Bruc a Grant "předávaly holky" (Každý s každým)

Jinak mě příběh ze začátku hned pohltil a četl se úplně sám... Bezpodmínečná a oddaná láska Baileyho byla vážně jako krásný sen.... Naznačení problémů spojeným s nelegálními psími zápasy nebo nahrazení lidské síly za né vždy vhodnou strojní sílu... I nevzdávání se a víra, že invalidní lidé mají naději se uzdravit... A spoustu dalšího... bylo jen velké plus...

Gracinka
10.06.2022 2 z 5

Nejméně podařená kniha série. Už to bylo moc. V příběhu byly mezery a ta fenka se převtělovala nějak moc často. Nesedělo to do časové osy. A ten konec? To už bylo hodně přitažené za vlasy.

Holly.W
07.03.2022 5 z 5

Nádherné završení celé trilogie. Opět se setkáváme s psím hrdinou z minulých dílů, který má v této knize důležitý úkol - starat se nejen o svého lidského chlapce, ale i o jednu psí slečnu. Krásné sledovat nejen osudy psího hrdiny ale i lidí v jeho životě. Jako velká milovnice pejsků jsem knihou byla nadšená stejně jako minulými díly. Krásný, dojemný příběh, i slzička ukápla.
Kéž by byl i o téhle knize natočen film. A kéž by byla časem i další kniha.

Sarah11
06.03.2022 5 z 5

Byla jsem trochu skeptická, jestli mě Cameron i do třetice dostane (Psí domov jsem ještě nečetla, ale teď už o něm nepochybuji), ale on to opět dokázal. Psí slib je nádherný srdceryvný příběh, který se ale nezabývá pouze psí láskou, ale otevírá spoustu zajímavých a důležitých témat, ať už se jedná o problematiku přehrad, "bojových" plemen, nahrazení lidské pracovní síly stroji, život člověka upoutaného na invalidní vozík nebo čínskou kulturu.
Baileyho jsme si jistě oblíbili všichni, ale mně opět přirostli k srdci i naši lidští hrdinové. Smála jsem se společně s nimi, fandila jim, byla smutná, když si procházeli něčím těžkým... A to je přesně to, co od skvělé knihy očekávám. Na konci samozřejmě ukápla i slzička. Myslím, že lepší závěr jsme si nemohli přát.
P.S. Jen doufám, že to podobně funguje i s kočkami. Moc bych si přála, aby se k nám naše kočičí dušička, která odešla velmi brzo, vrátila.

18LenkA12
19.10.2021 5 z 5

Srdceryvný příběh, plný dobrodružství, zvratů a emocí. Koloběh života se uzavírá a vše končí tak jak má. Neskutečné zakončení této série. Všem můžu jen a jen doporučit

martisko3
30.09.2021 5 z 5

Slabší než předchozí díly, dojetí jako v předchozích knihách se nekonalo, ale pro milovníka psů i tak za 5* (a za obálku!).

Danuše7
04.09.2021 5 z 5

Opět nádhera. Psí duše je hluboká a určitě nesmrtelná.

Nikola086
18.07.2021 5 z 5

Přečteno jedním dechem. Cameron opět nezklamal. Jeho příběhy zahřejí u srdce, po tvářích se budou kutálet slzy, ale vždy si u těchto knih odpočinete. Nechybělo i trochu vzrušení. Knihu jistě ocení každý psí milovník.

BDŠkodič
06.07.2021 5 z 5

Cameron nezklamal. Jeho knihy jsou pohlazení po duši pro milovníky pejsků. Psí slib má opravdu poutavý příběh, dá se přečíst jedím dechem. Těším se na další jeho knihu o čtyřnohých chlupáčích.

zaba335
04.07.2021 5 z 5

Přemýšlela jsem, jestli dát 4 nebo 5 hvězdiček. Tento díl byl poněkud jiný než díly předchozí. V první polovině knihy, kdy Bailey představoval Coopera mi přišlo, že se děj trochu táhl, postavy mi byly sympatické až na Granta, který si trochu reputaci napravil v druhé polovině knihy, ale i tak mi byl od začátku méně sympatický než ostatní postavy. Ava a Burke byli top.
V druhé polovině knihy už to bylo o hodně lepší, děj nabíral na síle a já nemohla přestat číst. Linka Rileyho byla zajímavější, postavy dospělejší a Oskar byl třešnička na dortu. Lacey byla boží, rodina Wenling jakbysmet.
Kdybych měla hodnotit čistě knižně asi by to na ty 4 hvězdičky bylo, ale tak nějak tam poté převažují pozitivní emoce a hlavně citová zainteresovanost, jako milovník psů jsem to prožívala více než by se mělo, proto nakonec 5 hvězdiček.

Damaj
24.06.2021 5 z 5

(SPOILER) Dojemný příběh o velké psí lásce ke svému pánovi, celé rodině i psí kamarádce Lacey. V několika životech se stále ke svým nejbližším vrací, až v něm nakonec poznají prvního milovaného psa Coopera.
Za mě ale předchozí díly byly lepší, napínavější a ještě dojemnější.

Evik09
13.06.2021 4 z 5

Kniha se mi velmi líbila. I když mě hned na začátku zklamalo popletení rodinných vztahů mezi Ethanem a Cj. Kniha se četla krásně a sama. Každopádně pokud by si ji někdo chtěl přečíst, tak začít u Psího poslání, pak Psí cesta a nakonec Psí slib. Milovníkům zvířat se bude líbit a je to úplně jiné než film.
Jediné co tu mnozí z vás píší, někdo už v polovině pochopil jaký slib má Bailey splnit, jiní psali, že na konci. Koukám asi jsem možná jediná kdo nepochopil, ač jsem četla všechny díly, tak ani na konci příběhu mi nesvitlo jaký slib tam má splnit na zemi... Prosím napoví nebo prozradí mi někdo? Díky :)

Lucy.book
13.05.2021 5 z 5

Skvělá kniha. Miluji tyhle dojemné zvířecí knihy :) Vřele doporučuji. Příběh krásně plynul a nedal mi pokoj, dokud sem ho nedočetla :)

Štítky knihy

psi člověk a pes

Autorovy další knížky

W. Bruce Cameron
americká, 1960
2017  93%Psí poslání
2013  91%Psí cesta
2020  90%Příběh Ellie
2018  88%Psí domov
2020  89%Psí slib

Kniha Psí slib je v

Právě čtených7x
Přečtených154x
Čtenářské výzvě24x
Doporučených19x
Knihotéce211x
Chystám se číst116x
Chci si koupit66x
dalších seznamech7x