kristyna3214 kristyna3214 komentáře u knih

☰ menu

Převorství u pomerančovníku Převorství u pomerančovníku Samantha Shannon

Kniha mě zaujala svou anotací a těšila jsem se na propracovaný příběh. Začátek byl velmi pozvolný, poznávali jsme jednotlivé příběhové linky a poté je dávali dohromady. Akorát škoda velmi rychle rychlého závěru, který mi připadal až odfláknutý. Postavy a čtenáři by si rozhodně zasloužili důstojnější a propracovanější konec.

13.09.2020


Přátelé Přátelé Kelsey Miller

Bohužel se musím přidat k těm negativnějším názorům. Seriál miluji, ale kniha mě nechytla za srdce. Ano, byla zajímavá, ale něco mi tam chybělo - více postřehů přímo týkajících se seriálu. Naopak bych si odpustila tak podrobné srovnávání s ostatními seriály

08.07.2020


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Kniha na mě čekala ve čtečce docela dlouhou dobu, protože jsem se do ní bála pustit. Nicméně jsem velmi mile překvapená. Knihu jsem doslova zhltla během dvou dnů. Byl to opravdu krásně napsaný příběh od české autorky!

19.06.2020


Kůže plná stínů Kůže plná stínů Frances Hardinge

Anotace i obálka knihy mě přivedla k jejímu přečtení nicméně něco takové jsem opravdu nečekala. První polovinu knihy jsem se utěšovala, že se děj nějak rozjede, ale nic se nestalo. Hrdinové mi byli víceméně nesympatičtí, zaujal mě pouze sourozenecký vztah mezi Makepeace a Jamesem.

21.03.2020


Příběh nového jména Příběh nového jména Elena Ferrante

Příběh se konečně rozjel a děj začal lehce plynout. Přestože jsem se snažila ztotožnit s Elenou, chvílemi se mi vážně nedařilo...vadila mi její bojácnost a velká fixace na Lilu. Nicméně občas mě příběh opravdu překvapil :-)

05.05.2019


Geniální přítelkyně Geniální přítelkyně Elena Ferrante

Bohužel jsem se nemohla ztotožnit s tak opěvovanou knižní sérií. Četla se mi těžce, do čtení jsem se musela spíše nutit...nicméně ke konci jsem se konečně začetla. Zkusím dát šanci ještě druhému dílu, jelikož nemám ráda nedočtené série.

30.04.2019 3 z 5