Kristýna.Š. Kristýna.Š. komentáře u knih

☰ menu

Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád J. K. Rowling (p)

Z celé série mi zatím fénixův řád zabral nejvíce času, a i když jsem se párkrát k dalšímu čtení přemlouvala, rozhodně toho nelituji. můj cíl přečíst celou sérii, se tak pořád (i když pomaleji) stále plní. Kouzelnický svět Harryho Pottera jsem si zamilovala hned v první knížce, a díl co díl, mě táhne ještě víc.

14.02.2021 3 z 5


Pět kroků od sebe Pět kroků od sebe Rachael Lippincott

Na to že romantické knížky vůbec nemusím, tahle příjemně překvapila. Jako první jsem viděla film, a když jsem zjistila že je natočený podle knížky, řekla jsem si že za pokus nic nedám a budu ji moct kdykoliv vrátit. Nakonec jsem dočetla a vůbec nelituji. 5*

14.02.2021 5 z 5


Balada o ptácích a hadech Balada o ptácích a hadech Suzanne Collins

Knihu jsem si vypůjčila převážně ze zvědavosti. Samotné Hunger Games jsem četla již před nějakou chvílí, a prequel obzvláště z pohledu prezidenta Snowa, mě zaujal.
Nakonec vážně nemůžu výběru litovat. Kniha byla čtivá a i po tak dlouhé době dokázala dostat do děje. Obzvlášť se mi líbila podoba mezi Lucy Gray a Katniss, a také celkový konec.
Rozhodně doporučuji.

10.02.2021 5 z 5


Nesmrtelní ochránci Nesmrtelní ochránci Eliot Schrefer

Do knihy jsem se pustila celkem bez očekávání, a o to víc jsem z ní nadšená. První sérii jsem nečetla, a to že vůbec je, mi došlo když jsem určité věci nepochopila. I přes to jsem se do děje rychle dostala. Kniha byla čtivá a hezky napsaná, určitě se k první sérii vrátím.

14.09.2020 5 z 5


Hořící příliv Hořící příliv Jonathan Auxier

(SPOILER) Za mě asi zatím nejlepší díl série. Po celou dobu byla kniha napínavá, a i když jsem první sérii nečetla, Šejnova smrt mě zasáhla. Úplný konec mohl být podle mého více rozepsaný. Není vlastně vůbec jasné, co se stalo s Tašou, Takodou a dalšími, a není to jasné ani po dalším přečteném dílu. Za mě chybičky úplně mininální, a tak se těším na další knihy :)

14.09.2020 5 z 5


Kamenné srdce Kamenné srdce Sarah Prineas

(SPOILER) Od předchozích dílů mě tato kniha moc nezaujala. Autorčin styl popisování mi do série vůbec nesedl. V mnoha chvílích byl děj příliš natahovaný, a ve chvílích kdy se něco dělo, příliš rychle odbytý. Chování postav se mi nelíbilo, v určitých chvílích jakoby si je autorka předělala podle svého.
SPOILER:
Když Rolan s Conorem bojovali v Concorbě s přísežníky, a Rolan řekl „Jsem ze hry" měla jsem chuť knihu odložit. Po všech bitvách co zažili se tam tahle věta vůbec nehodila.
Chování hrdinů ( obzvlášť Abeke a Rolana) k červenopláštníkům po tom, co s nimi v minulém díle zažili, bylo nelogické. Taktéž Ctiradovo chování obecně.

Kniha mě zklamala, a v tomto ohledu jsem i ráda že skoro každý díl napsal jiný autor.

13.09.2020 3 z 5


Prokletý trůn Prokletý trůn Joelle Charbonneau

Kniha mě vůbec nezaujala. Čekala jsem od toho něco jiného a tak jsem byla zklamaná už z prvních třiceti stránek. Snad se jednou odhodlám a knihu dočtu ale teď bohužel hodnotím jako odpad.

26.11.2019 odpad!


Svůdné zlo Svůdné zlo Wendy Higgins

Kniha se mi hodně líbila. Doporučila mi ji sestra a opravdu se nepletla v tom že je lepší číst díly hned po sobě (já měla knihu půjčenou z knihovny a tak mi je teď celkem líto že jsem si je všechny nevzala.) Za mě nádherné čtení.

26.11.2019