Hořící příliv

Hořící příliv https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/371743/bmid_horici-priliv-lU0-371743.jpg 4 40 6

Dorazil k Erdasu dlouho předtím, než se objevili lidé. Zvrácený, trpělivý a hladový spal pod povrchem světa. Nyní se Žerf probouzí. Conor, Abeke, Mej-lin a Rolan se ho statečně snaží zastavit. S podporou nových nečekaných spojenců mají velkou šanci svůj domov zachránit. Musí však najít způsob jak spustit prastarou past, která má moc válku nadobro ukončit. Mají však jen jediný pokus. Pokud zklamou, vše bude pohlceno…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Burning Tide , 2016


více info...

Přidat komentář

TaLu
09.08.2021 5 z 5

(SPOILER) Strhující finále uprostřed série. To bylo překvapující. Napínavé, dobrodružné, beroucí dech. Vše je propojeno a vysvětleno. Žefr se vyklubal - zrodil, a našel svého hostitele Zarífa. Velká bitva v domově Červenopláštníků mezi sněhem, ledem a lávou je vylíčena podrobně a poutavě. Všechny souvislosti dávaly smysl. Oběť Šejna i mnoha ostatních, dodává příběhu uvěřitelnost. Líbila se mi ta chvíle výměny osobností mezi zvířaty a lidmi. Vystupňování děje uplynulých čtyř dílů. Velmi dobře napsáno. Poslední kapitola nechává chvíli na vydechnutí. Co bude dál ? Doporučuji.

vojta888
16.02.2021 4 z 5

super! nemám k tomu co říct


Kristýna.Š.
14.09.2020 5 z 5

(SPOILER) Za mě asi zatím nejlepší díl série. Po celou dobu byla kniha napínavá, a i když jsem první sérii nečetla, Šejnova smrt mě zasáhla. Úplný konec mohl být podle mého více rozepsaný. Není vlastně vůbec jasné, co se stalo s Tašou, Takodou a dalšími, a není to jasné ani po dalším přečteném dílu. Za mě chybičky úplně mininální, a tak se těším na další knihy :)

Aki12
18.01.2019 3 z 5

Čtvrtý díl je opět mimořádně povedený. Opět je kniha čtivá, až do konce napínavá a příběh skvěle promyšlený .

IVANA0123
09.01.2019 5 z 5

Z této druhé řady zatím určitě nejpovedenější díl. Napětí se dalo krájet a poslední kapitoly se čtou se zatajeným dechem. Teď jsme zvědavá kam se bude příběh čtyř přátel a jejich zvířecích spojenců ubírat dál. Další díl už čeká v knihovně...
(1/19)

Viki0
08.07.2018 5 z 5

Opět lepší než předchozí díl. Bylo zde ještě více akce, děj byl napínavější a nic z toho, co se stalo, jsem nečekala. I tak zde bylo pár věcí, které mi vadily. Hlavní věcí, která mě vytáčela, bylo to, že prvních několik kapitol za sebou byl děj z jednoho prostředí (Abeke, Rolan,...) a až někdy na padesáté straně jsme se teprve dostali k Mej-lin a Conorovi. Až po deseti kapitolách jsme se vrátili k Abeke a Rolanovi, do konce knihy už byl děj zase jen o nich. Samozřejmě to příběhu nijak neuškodilo, ale myslím, že se to mohlo střídat třeba po dvou kapitolách, jako to bývalo u předchozích dílů. Druhá věc, která mě trochu zamrzela, byl ten konec. Ten mohl být více rozepsaný a okecaný, protože události, které se odehrály, byly shrnuté jen do několika vět. Myslím, že kdyby tohle autor rozepsal, mohlo to být ještě zajímavé.
Každopádně to jsou jen mé dojmy a musela jsem si do toho trochu rýpnout, protože nebýt těchto dvou maličkostí, tak je kniha opravdu dokonalá a bez chybičky.Už se těším na další díl, který snad vyjde brzy.

Autorovy další knížky

Jonathan Auxier
kanadská, 1981
2018  86%Hořící příliv
2022  94%Měsíční králíček
2022  97%Užvaněné ocasy

Kniha Hořící příliv je v

Přečtených50x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených9x
Knihotéce57x
Chystám se číst8x
Chci si koupit6x