Kamenné srdce

Kamenné srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389020/bmid_kamenne-srdce-5v7-389020.jpg 4 33 5

Zelenopláštníci jsou obviněni ze zrady. Proč se je někdo snaží zničit? 5. díl oblíbené fantasy série Spirit Animals: Soumrak strážců. Zelenopláštníci Conor, Abeke, Mej-lin a Rolan s pomocí svých zvířat zastavili děsivé monstrum a podařilo se jim ochránit svět. Přesto čelí obvinění z pochybení a jsou postaveni před soud rady vůdců. Když je jeden z členů rady zavražděn, padne podezření na Zelenopláštníky. Ze zachránců Erdasu se v mžiku stávají uprchlíci. Proč se z nich někdo snaží udělat zrádce? Otázek je mnoho, jasné je ale jen jedno. Válka jen tak neskončí…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Heart of the Land , 2017


více info...

Přidat komentář

TaLu
17.08.2021 4 z 5

(SPOILER) V minulém díle jsme měli možnost sledovat strhující vyvrcholení děje. Unikátní myšlenka takto vystupňovat příběh uprostřed série. Přemýšlela jsem, CO vlastně bude následovat. Ještě stále se zotavující čtveřice přátel přijíždí na setkání světové rady, aby tak čelili novému, nečekanému nebezpečí. Tentokráte ze strany "politiků" jež se rozhodnou, že hrdinové v zelených pláštích jsou příliš mocní a zasluhují si vězení a rozprášení. Nic nového v dějinách - ten, jež měl vliv se stává nepohodlným vlivným. Takže může začít nový boj za čet a právo. Zpracování dobrodružné výpravy za prvním artefaktem poprvé pokulhávalo. Scény byly méně uvěřitelné a postrádaly vnitřní jiskření a náboj. Jako by šlo o řemeslné vypracování příběhu a opakování známých faktů, ale tentokráte se prvně autorce nepodařilo vdechnout postavám a zvířatům život, lidskost, bezprostřednost. Takže je dobré, že další díl napíše někdo jiný. V tak objemné sérii to muselo jednou přijít. Snižuji hodnocení jen nepatrně, protože jako celek je tento příběh naprosto unikátní a výborně podaný. Doporučuji obě série, bylo by prima, kdyby se ke knihám propracovalo více čtenářů.

vojta888
16.02.2021 3 z 5

kniha mě od ostatních dílů moc nezaujala.


IVANA0123
02.12.2020 5 z 5

Další z povedených dílů série. SPOILER Čtyři přátelé opět bojují, tentokrát aby ochránili čest Zelenopláštníků a postavili se neznámému nepříteli. Tento díl je nabitý akcí a napětím. Celkově mi přijdou obě řady příběhů skvělé a jsou to ideální knížky, jak ke čtení přitáhnout děti od 8 minimálně do 12 let. Doporučuji a za mě 4,6*.
(12/20)

Kristýna.Š.
13.09.2020 3 z 5

(SPOILER) Od předchozích dílů mě tato kniha moc nezaujala. Autorčin styl popisování mi do série vůbec nesedl. V mnoha chvílích byl děj příliš natahovaný, a ve chvílích kdy se něco dělo, příliš rychle odbytý. Chování postav se mi nelíbilo, v určitých chvílích jakoby si je autorka předělala podle svého.
SPOILER:
Když Rolan s Conorem bojovali v Concorbě s přísežníky, a Rolan řekl „Jsem ze hry" měla jsem chuť knihu odložit. Po všech bitvách co zažili se tam tahle věta vůbec nehodila.
Chování hrdinů ( obzvlášť Abeke a Rolana) k červenopláštníkům po tom, co s nimi v minulém díle zažili, bylo nelogické. Taktéž Ctiradovo chování obecně.

Kniha mě zklamala, a v tomto ohledu jsem i ráda že skoro každý díl napsal jiný autor.

Viki0
26.01.2019 3 z 5

Po předchozím díle bylo Kamenné srdce o dost slabší. Styl psaní autorky mi nesedl. Už jsem zvyklá, že každý díl je od jiného autora, tentokrát to pro mě ale byl menší problém.
Zápletka se mi zdá už ohraná, určitě se dalo vymyslet mnoho jiných věcí, které by byly originální.
Děj byl po většinu knihy nezajímavý a zdlouhavý, na posledních pár stránkách se naopak dočkáme až přeplácaných pasáží, které jsou přehnané a postrádají smysl. Na rozdíl od předešlého dílu, který byl od začátku do konce zajímavý, byl tento díl zbytečně protahovaný, protože autorka očividně neměla žádné nápady (jak je zřejmé i ze samotné zápletky, která nás bude doprovázet i v několika příštích dílech). Doufám, že další autor si povede lépe, bohužel mě kniha zklamala.

Autorovy další knížky

Sarah Prineas
americká
2008  88%Konyvran 1: Čarodějův zloděj
2010  86%Konyvran 3: Plameny
2009  87%Konyvran 2: Stíny
2018  82%Kamenné srdce

Kniha Kamenné srdce je v

Přečtených42x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených8x
Knihotéce50x
Chystám se číst9x
Chci si koupit6x