kristina16 kristina16 komentáře u knih

☰ menu

Galerie mrtvých Galerie mrtvých Chris Carter

Co říct.. kniha plná zvratů a neočekávaných momentů, čtenář je neustále v napětí, což se Carterovi daří ve všech knihách. Avšak jakoby tam něco chybělo k dokonalosti. Co se od ostatních knih lišilo, byla vrahova milosrdnost k obětem, která v žádné předchozí knize v takové míře nebyla.
Carter byl vždy skvělý v tom, že i když na sebe knihy více méně navazovali, čtenář mohl začít od jakékoliv. Jenže potom, jak zakončil Galerii mrtvých jsem velmi zvědavá, zda dále bude pokračovat nebo si to nechá čtenáře "domyslet" dle vlastního..

28.06.2019 4 z 5


Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Knihu bych neotevřela nebýt seznamu literatury k maturitě, ale hltala jsem každé Rollandovo slovo. Krásný příběh mladé lásky v ponurém období války, díky které mi bylo při čtení smutno. Ovšem Petra a Lucii jsem si zamilovala hned. Úžasná kniha, která nepotřebuje 500 stran aby vylíčila vše potřebné pro pochopení příběhu.

24.05.2018 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Jedním slovem "perfektní". Ještě než jsem se pustila do této knížky, přečetla jsem si řadu recenzí typu "skvělá kniha apod.", z nějakého důvodu jsem si myslela, že mě nebude bavit a po velmi krátké ji době odložím stranou.. ale mýlila jsem se. Od první do poslední stránky jsem byla plná napětí a očekávání jak se celá situace a příběh vyvine. Od začátku jsem si myslela, že vím jak to celé dopadne a že dále to bude už jen nudné čtení, ale vždycky mě dokázala něčím překvapit natolik, že jsem se od knihy nedokázala odpoutat..

17.04.2016 5 z 5


Popravčí Popravčí Chris Carter

Po přečtení Nočního lovce a Sochaře smrti jsem si myslela, že se konečně bojím nějaké knížky.
opak byl však pravdou a upřímně? Tahle kniha mi naháněla husí kůži od začátku do konce...
"Vím, co tě na smrt vyděsí."

28.06.2015 5 z 5


Noční lovec Noční lovec Chris Carter

Skvělé! Od začátku do konce naprosto perfektně napsané. Prostě celý Chris Carter a jeho další skvělá tvorba. Po přečtení například Sochaře smrti jsem nečekala, že mě ještě něco tak natchne, ale opak byl pravdou a opravdu doporučuji. Stojí za to!

17.05.2015 5 z 5


Carrie Carrie Stephen King

Knížka se četla dobře, ale čekala jsem od toho daleko více. Možná to bylo tím, že jsem jako první viděla film a s domněním, že knížka bude lepší jsem se pustila do čtení. Ale nemůžu říct, že by to byl úplný propadák, avšak pokud srovnám jiná díla od Kinga, myslím že to bylo na něj relativně slabé. Ale jak se říká: "Sto lidí, sto chutí!"

10.05.2015 3 z 5


Hrobař Hrobař Lisa Jackson

Ze začátku jsem se do knížky nemohla pořádně začíst, protože chaotické přeskakování z jedné osoby na druhou mi dělalo při čtení problémy. Ale když jsem konečně pochopila, kdo je kdo, v zásadě jsem to přečetla jedním dechem a nemohla jsem se od knížky odtrhnout, protože jsem nutně potřebovala vědět, jak to všechno dopadne. Takže knížku bych zhodnotila jako chvalitebnou? Protože například od Chrise Cartera nebo Stephena Kinga se čtou knihy daleko lépe, ale zase když se člověk do děje ponořil, nemohl se od knížky odtrhnout.

09.05.2015 3 z 5