Kristel Kristel komentáře u knih

☰ menu

Jak jsem stopoval letadlo Jak jsem stopoval letadlo Stanislav Gálik

Nemůžu si pomoci, ale autor na mě působí arogantním způsobem. Jeho nahlížení na svět se naprosto neslučuje s mými hodnotami a jeho humor je tak zvláštní, že spíš než smích vyvolává pocit trapnosti.

01.10.2017 1 z 5


Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

Autorka vymyslela svět s neuvěřitelně zajímavým tématem, ale nedostatečně zpracováno jak po obsahové stránce, tak po té jazykové. Jednoduché větné vazby. Malá slovní zásoba. Chybějící opravdová zápletka (část s bobulemi byla spíše úsměvná nežli dechberoucí). Chvílemi jsem se opravdu nudila. Za mě jednoznačné zklamání.

23.01.2015 2 z 5


Silmarillion Silmarillion J. R. R. Tolkien

Až díky Silmarillionu pochopíte pravou podstatu Středozemě.

23.01.2015 5 z 5


Bridget Jonesová: Láskou šílená Bridget Jonesová: Láskou šílená Helen Fielding

Bridget je pro mě prostě srdcovka, nedám na ní dopustit. Miluju její humor i její "úchylku" ve věčném hlídání si váhy. Musím říct, že nejvíc mě na celé knize bavily pasáže s jejími ratolestmi (Billy a Mabel), to jsem se opravdu ze srdce bavila. V některých chvílích mi bylo zase smutno... Prostě přesně tak, jak to v knize má být. :) Jedinou výtku bych měla ke konci, který mi přišel už víceméně uspěchaný a autorka to mohla trochu více rozvést.

23.01.2015 4 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Dlouho jsem se odhodlávala tuto knihu vůbec přečíst. Setkala jsem se s velmi odlišnými názory. Na jedné straně zaryté fanynky Anastasie, na druhé straně ti, jenž tuto knihu velmi ostře zkritizovali. A jak jsem na tom po přečtení tedy já? Za mě rozhodně ne. Samozřejmě, že od tohoto žánru nemohu požadovat žádné extra literární umění, ale přeci jen...
Kniha měla pomalý spád, který mě nedokázal "vrhnout" do příběhu a prožívat ho naplno. Téměř bez dějství a o zápletce ani nemluvě. Nehledě na to, že hlavní hrdinka mi povahově velmi nesedla. Další díly přečíst rozhodně neplánuji.

23.01.2015 2 z 5