Keradin Keradin komentáře u knih

☰ menu

Dračí domov Dračí domov Robin Hobb (p)

Úplně souhlasím s předešlými komentáři. První díl může být pro některé takový dost utahaný kde se nic neděje ( mě se přes to hodně líbil) postavy vám prostě přirostou k srdci a ve druhém díle absolutně. Alice jsem držel palce, aby jí vyšlo všechno v co doufá, a dokonce i takového Sedrika prostě člověk začne mít rád.

Navíc do toho ve dvojce je putování v plném proudu (doslova :D) užil jsem si každý kousek knihy. Kurnik jak já se těším až v květnu vyjde Dračí město :o)

19.04.2020 4 z 5


O chlapci, který toho věděl příliš mnoho O chlapci, který toho věděl příliš mnoho Cathy Byrd

Je to vcelku sympatická, nenáročná knížka na pohodové čtení u které si celkem dobře odpočinete. Jenom bohužel posledních pár kapitol autorka chrlí výčet všemožných baseballových faktů, názvů, "zajímavostí", baseballových velikánů s kterými se setkala a když vám u každého dokola opakuje jak je úžasný člověk a je ráda, že ho potkala tak vás spolehlivě znudí k smrti :D

Knížky na téma reinkarce, minulých životů hltám většinou do poslední stránky, ale toto byla snad první knížka v životě, u které jsem poslední tři kapitoly jen přeletěl očima..

19.04.2020 3 z 5


Slova paprsků Slova paprsků Brandon Sanderson

Jedním slovem Fantazie! Příběh má podstatně rychlejší spád než první díl. Lituju všechny, kteří nedočetli Cestu králů do konce, kdyby věděli.. Naprosto úžasné. Celá kniha. Vše na co čekáte od prvního dílu - osudová setkání, prozrazená tajemství. A když se nakonec zvednou armády, aby se setkali v smrtelném souboji a Paršendi zapějí bouřnou píseň.. Takřka nemáte šanci přerušit čtení.

Co říci na závěr? Snad jen "Život před smrtí"
"Síla před slabostí"
"Cesta před cílem!"

02.10.2019 5 z 5


Temný experiment Temný experiment Gwenda Bond

Jako fanoušek seriálu mohu doporučit. Dobře napsaná jednohubka se sympatickými postavami. Akorát škoda, že od začátku víte jak to skončí, ale přesto doufáte, že se odněkud objeví nas*aná Jedenáctka a omlátí Brennera o zeď :D

16.09.2019 3 z 5


Nejbohatší muž v Babylóně Nejbohatší muž v Babylóně George Samuel Clason

Někomu můžou připadat rady v této knížce jako klišé, ale když se opravdu zamyslíte nad tím co se vám tato kniha snaží říct o bohatství, penězích.. zjistíte že ono to skutečně funguje. Ale jak říkám, záleží na každém člověku co si z knížky odnese a použije v životě. Za mě moc pěkná a čtivá kniha!

25.08.2019 5 z 5


Dračí strážce Dračí strážce Robin Hobb (p)

Líbí se mi nový způsob jakým to autorka celé pojala. Draci, kteří se draky teprve musejí stát? A co když se něco pokazí a oni zůstanou odkázáni na pomoc lidí a jejich libovůli?
Mám rád když si autorka dá záležet, na tom, aby pořádně popsala svět ve kterém se příběh odehrává. Včetně postav. Mladá holčena, která měla zemřít hned po narození a podle toho se k ní všichni okolo chovají? Nemilovaná žena z domluveného manželství?

Dříve nebo později se s oběma hlavními ženskými hrdinkami zžijete. Občas vám jich bude líto, jindy budete mít radost když se objeví náznak naděje. Je jenom škoda, že je to PRVNÍ kniha ze série a na začátek dobrodružného putování dojde až téměř k závěru knížky. A tak tu knížku člověk musí brát, je to seznámení s Deštnou divočinou a na pořádné "dobrodružství" dojde asi až v dalších dílech.

21.08.2019 4 z 5


Cesta králů Cesta králů Brandon Sanderson

Na balkóně, v křesílku. Po šichtě. V hlavě víří starosti, v ruce držím tuto knihu. Po pár desítkách (stovkách) stránek, se začínám pomalu orientovat a plně se nořím do úžasného světu Rošáru. U Bouřepána!! Díky Brandonu Sandersovi za tuto knihu.

Takhle poutavě a logicky vytvořené fantasy jsem nečetl už hodně dlouho. Vše má svůj řád, důvod, který třeba nemusíme znát, nebo nám ho autor zjeví až později. Výborně napsané dialogy, příběhové zvraty.. Tak intenzivní pocit vrcholné blaženosti jsem měl snad naposledy u zaklínače. Stejně jako u Geralta se budete u svého oblíbeného hrdiny (u mně Kaladin) bát, doufat, a přát si, aby se mu podařilo dostat se z toho bahnitého dna, kam ho uvrhl nespravedlivý svět.. Podaří se mu nakonec zachránit sebe a ostatní..?

15.08.2019 5 z 5