O chlapci, který toho věděl příliš mnoho

O chlapci, který toho věděl příliš mnoho https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422381/bmid_o-chlapci-ktery-toho-vedel-prilis-m-zru-422381.jpg 4 22 5

Ohromující skutečný příběh malého chlapce se vzpomínkami na minulý život je zároveň neobyčejnou výpovědí jeho matky o výpravě za pravdivým poznáním těchto vzpomínek a o objevech, které na této cestě uskutečňuje. I navzdory možným nepříjemným důsledkům, které jí toto poznání může přinést, ale i faktu, že její nová zjištění jsou v rozporu s jejím náboženským přesvědčením, je ochotna zajít daleko za své hranice a najít odpovědi. Svým odhodláním a akceptováním vzpomínek svého syna, i když jsou pro ni nepochopitelné, mu podává pomocnou ruku a umožňuje mu být tím, kým skutečně je.... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Esoterika, astrologie, okultismus , Biografie a memoáry

Vydáno: , Noxi
Originální název:

The Boy Who Knew Too Much , 2017


více info...

Přidat komentář

Knihomolka506
27.03.2023 5 z 5

Příběh matky , autorky knihy o zázračném chlapci mě překvapil. O reinkarnaci a minulých životech jsem slyšela nevěděla jsem však, že se to týká i dětí.
Jedná rodina zažije příběh na hranici života a smrti. Doslova , protože to, co slyší z úst svého malého syna. Dozvěděla se od něj něco, čemu nechtěla uvěřit, ale co se kdysi opravdu stalo.
Christian řekl, že jednou byl velký jako táta a pil pivo. Letuška a rodiče se zasmáli, mysleli, že to jen tak vykládá, jak je tomu někdy u malých dětí. Neříkal to jen tak . Byl ale kdysi opravdu slavným profíkem v baseballu?

channah007
14.09.2022 5 z 5

Jsem matkou chlapce, který v dětství mluvil o tom, co dělal, když byl "velký". Bohužel jsem o reinkarnaci v té době neměla ani tušení, takže jeho vzpomínky vyšuměly do prázdna. Dodnes mne to velmi mrzí, protože jsem měla šanci se dozvědět určitě víc. Tyto příběhy proto hltám jedním dechem, jsem dojatá a věřím každému slovu. Ty informace o hráčích a klubech beru tak, že pro nás je to nezáživné, ale v Americe to opodstatnění má v každém případě.


Keradin
19.04.2020 3 z 5

Je to vcelku sympatická, nenáročná knížka na pohodové čtení u které si celkem dobře odpočinete. Jenom bohužel posledních pár kapitol autorka chrlí výčet všemožných baseballových faktů, názvů, "zajímavostí", baseballových velikánů s kterými se setkala a když vám u každého dokola opakuje jak je úžasný člověk a je ráda, že ho potkala tak vás spolehlivě znudí k smrti :D

Knížky na téma reinkarce, minulých životů hltám většinou do poslední stránky, ale toto byla snad první knížka v životě, u které jsem poslední tři kapitoly jen přeletěl očima..

ivca7818
13.02.2020 4 z 5

"Vybojované bitvy a všechny lekce, které se naučíme, jsou mnohem významnější než vítězství v jednotlivé hře a nový začátek sezony vždycky čeká připravený za rohem, ať už je to ve sportu nebo v životě. Možná to není náhoda, že baseballový míček má 108 stehů a modlitební řetízek má 108 korálků. Baseball nediskriminuje. Nemusíme věřit ve stejného boha, abychom mohli hrát ve stejném týmu. Je to hra odvahy, síly a charakteru, která může přivést dospělé muže k pláči. I když vypadá jednoduše, je to až neskutečně složitá hra."
Tuto knihu je a bude těžké hodnotit z našeho pohledu, neboť baseball je americký národní sport s citovou hodnotou a Američané vyznávají jiné hodnoty než my "chladní" Evropané. Jsou národem se silným náboženským cítěním a smyslem pro povinnost. Jsou hrdí na to, že jsou Američany, že se narodili v této zemi, a že jsou potomky těch, kteří sem přišli hledat před lety svobodu.
Proto bude kniha Cathy Byrd o reinkarnaci, baseballu a náboženském cítění těžko stravitelná pro českého čtenáře. Těm, kteří mají silné náboženské cítění, se bude na jednu stránku jevit jako rouhání, ostatně současná optika křesťanství neuznává reinkarnaci, pokud si ji přečte pro změnu někdo, kdo se kloní k buddhismu, jistě ji přijme s nadšením, ateisté a lidé posedlí vědeckým zdůvodněním života po životě ji přijmou s velkou skepsí. Nicméně je to kniha, která bude ve svých čtenářích rozhodně rezonovat, zanechá v nich silnou stopu a přinutí každého z nás postavit se tomuto tématu čelem a položit si otázku: Existuje život po životě a pokud ano, kam se naše duše ubírají? A existuje vůbec duše? Existuje minulý život? Vědci tvrdí, že nikoli. Ale vědí to skutečně s jistotou?
Cathy Byrd byla obyčejnou americkou matkou se dvěma dětmi a milujícím manželem, dokud se její dvouletý syn Christian nezačal chovat podivně. Jako velmi malý chlapec si oblíbil baseball, hru, ke které neměl nikdo z rodiny citový vztah, ani ho nesledoval v televizi a dokonce uměl hrát tak dobře, že bychom řekli, že je to přirozený talent, malý nadaný génius. Jenomže poté si začal vybavovat vzpomínky, které nemohly být jeho, začal mluvit tak, jak běžně dvouleté děti nemluví a hovořit o svém životě v minulém čase, když jsem byl "velký" hráč baseballu. Co se zpočátku jevilo jako dětská hra nebo výplod představivosti přivedlo zprvu skeptickou matku k šokujícímu zjištění, že se její syn domnívá, že americkým baseballistou za Yankees Lou Gehrigem.
Ve své knize popisuje složitý proces, kterým si musela projít a který byl v rozporu s jejím náboženským přesvědčením, s nepochopením okolí a se zjištěním, že láska je všudypřítomná. Duše citlivá uroní i slzu. Nemusíte tomu věřit, ale musíte si to rozhodně přečíst.

mariva
20.12.2019 3 z 5

Zajímavé téma, hezkým způsobem napsáno, jen na můj vkus je v knize až příliš mnoho baseballu a tím se ztrácí původní příběh.

Štítky knihy

reinkarnace minulé životy

Autorovy knížky

Cathy Byrd
americká
2019  79%O chlapci, který toho věděl příliš mnoho

Kniha O chlapci, který toho věděl příliš mnoho je v

Právě čtených1x
Přečtených30x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce4x
Chystám se číst15x
Chci si koupit7x