Katie008 Katie008 komentáře u knih

☰ menu

Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Často se mi při čtení stávalo, že jsem několik minut šokovaně civěla na napsaná slova a přemýšlela, jak je to vůbec možné, jak je to smutné, beznadějné a jaké mám štěstí, že jsem se narodila, tam, kde jsem se narodila. O to více mě děsí smýšlení některých politických partají a lidí. Tahle kniha bude ve mně vřít ještě dlouho.

27.11.2021 5 z 5


Babišovo Palermo I Babišovo Palermo I Jaroslav Kmenta

Co k tomu dodat, z naší politické situace se mi chce zvracet. Je smutné jak české země sestoupili z příkladné demokratické země k zemi politického chaosu a sebeobohacování politiků, kdy vede PR a dezinformace jako propaganda a spasitelem země se stal sociopatický oligarcha, který ani nechápe, když ho někdo nemá rád. A co hůř státním aparátem je prolezlý skrz na skrz. Upadá na mě beznaděj, když vidím že se z tohoto budeme vyhrabávat ještě hodně dlouho a to možná až do té doby dokud nevyrostou další generace, které komunismus nikdy nezažily, ale to se opět bojím, že demokracie ve správném slova smyslu zde už nebude.

Ještě poznámka na závěr, bavila jsem se o tom s kamarádem z Venezuely, který prchl ze země do Španělska a ten to s povzdechem shrnul takto: Koukám, že politici nejsou šílení jen ve Venezuele, ale i v Čechách.

A poděkování na závěr patří panu Kmentovi za jeho edukativní práci pro lidi, kteří do politiky z blízka nevidí.

27.08.2021 5 z 5


Severská mytologie Severská mytologie Neil Gaiman

Dobrý základ pro někoho, kdo se teprve začíná zajímat o severskou mytologii, jen je přeci jen škoda, že kniha nejde o trošku víc hlouběji.

A musím zmínit ještě jednu věc, která mi trhala uši (posloucháno jako audiokniha), nevím jestli je to překladem nebo je to takto i v originále, ale proboha trpaslíci nejsou skřítci.

21.07.2018 4 z 5


Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Tuhle knížku jsem si vybrala jako povinnou četbu k maturitě, protože všichni říkali jak je strašně úžasná a vtipná, takže jsem se na ní i docela těšila.Bohužel za celou knížku jsem se zasmála tak maximálně pětkrát a dodnes nevím co je na ní tak strašně vtipného.Knížka mě extrémně nebavila a dokonce mě i párkrát málem ukolébala ke spánku a jelikož nerada nechávám knížky nedočtené a navíc kvůli maturitě jsem se do čtení musela hodně přemlouvat a nepřála jsem si nic jiného než konec. :(

09.12.2017 1 z 5


Smrt krásných srnců Smrt krásných srnců Ota Pavel

Celá knížka se dá popsat jako jedna velká nuda s challengí neusnout.Nakonec to však zachraňuje konec, který je jakž takž čtivý a vykouzlí radostný pocit, že utrpení je u konce.

16.10.2017 1 z 5


Jak jsem vyhrál válku Jak jsem vyhrál válku Patrick Ryan

Na to, že knížka byla čtená jako povinná četba k maturitě se mi velmi líbila a vysloužila si důstojné místo v mé knihovně.Po celou dobu čtení jsem se nemohla přestat smát :D

25.09.2017 5 z 5


Jste introvert? : jak prosperovat ve světě extravertů Jste introvert? : jak prosperovat ve světě extravertů Marti Olsen Laney

Skvělá kniha, která vysvětlí proč introverti fungují, tak jak fungují a díky tomu se začnou i lépe chápat.Dále knížka poskytuje mnoho užitečných a praktických rad.Po přečtení jsem jí dala přečíst i své extrovertní mámě, která ani nevěděla, že něco jako introvert existuje a konečně mě začala lépe chápat a dokonce se jí i knížka líbila (prý není jenom pro introverty).

21.09.2017 5 z 5


Munice domácí fronty Munice domácí fronty Pavel Šmidrkal

Během mé dovolené jsem náhodně narazila na výstavu válečných plakátů.Bohužel mě tlačil čas a nestihla jsem ji projít celou.Proto mě potěšilo, když jsem zjistila, že k ní existuje i doplňková kniha.Neváhala jsem a hned jsem jsi koupila.Knížka naprosto splňuje to co má a vřele ji doporučuji těm, kdo se zajímají o 1.světovou válku nebo o tématiku propagandy.Jen je škoda, že autoři do knihy nevtěsnali o něco více plakátů, protože na výstavě jich bylo min. 2x tolik.

29.08.2017 5 z 5


Tomb Raider: Archivy S.1 Tomb Raider: Archivy S.1 Dan Jurgens

Dokonalost sama.Upřímně za mě je pět hvězdiček málo, a tak navrch přidávám ještě pět srdíček: ❤❤❤❤❤
Jediný problém, který jsem našla je ten, že ještě nevyšel další díl.

04.06.2017 5 z 5