Jste introvert? : jak prosperovat ve světě extravertů

Jste introvert? : jak prosperovat ve světě extravertů https://www.databazeknih.cz/img/books/59_/59578/bmid_jste-introvert-4YK-59578.jpg 4 71 13

Maximálně využijte své silné stránky. Objevná a jedinečná příručka z oblasti populární psychologie. Učí introverty, aby přijímali sami sebe takové, jací jsou, a nenechali se od extravertní většiny stresovat jen proto, že často reagují odlišně. Autorka velmi srozumitelným způsobem objasňuje rozdíl mezi introverty a extraverty, na fungování mozku vysvětluje, jakými odlišnými způsoby reagují na stejné situace. Pomáhá porozumět tomu, proč je svět uzpůsoben pro extravertní většinu, a nabízí způsoby jak využít vlastností introvertů pro blaho všech. Učí introverty objevit vnitřní kvality a pracovat s nimi, relaxovat a rozvíjet tvořivost a respektovat odlišnosti. Nabízí také způsoby, kterými lze zvládat krizové situace mezi extravertním rodičem a introvertním dítětem (a naopak) a jak takové situace řešit, jde-li například o podřízeného a nadřízeného. Kniha je nabita informacemi a praktickými radami.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Osobní rozvoj a styl , Psychologie a pedagogika

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The introvert advantage: How to thrive in an extrovert world , 2002


více info...

Johnyfan
Johnyfan
12.12.2018 5 z 5

Docela úleva zjistit, že s se mnou není nic špatně

Arturka
Arturka
08.08.2018

Výborná kniha! Jako introvert mohu vřele doporučit :o)


iwosh
iwosh
18.02.2018 4 z 5

..., je to zvláštní jak to souhlasí, ...

Katie008
Katie008
21.09.2017 5 z 5

Skvělá kniha, která vysvětlí proč introverti fungují, tak jak fungují a díky tomu se začnou i lépe chápat.Dále knížka poskytuje mnoho užitečných a praktických rad.Po přečtení jsem jí dala přečíst i své extrovertní mámě, která ani nevěděla, že něco jako introvert existuje a konečně mě začala lépe chápat a dokonce se jí i knížka líbila (prý není jenom pro introverty).

kitty1113
kitty1113
21.08.2017 5 z 5

Moje první kniha, kde jsem se konečně našla a pochopila, proč jsem taková, jaká jsem.

Davina
Davina
29.03.2017 4 z 5

Děkuji za skvělé vykreslení introverta. Jsem opravdu ráda, že autorka dokázala tak skvěle popsat pochody introvertů. I my jsme normální lidé a to by si měl svět uvědomit a přestat se snažit nás měnit k obrazu dnešní společnosti.

Dennynka
Dennynka
02.02.2016 5 z 5

Vynikající kniha, která pomůže nejen každému introvertovi pochopit sebe sama a příjímat se takový, jaký je, ale díky ní mohou také extroverti vnímat, že někteří lidé kolem nich nejsou "divní" - jsou to prostě introverti, jejichž povaha má také své výhody. Všichni povinně přečíst! :)

Shui-Xian
Shui-Xian
20.10.2015 3 z 5

Tak nevím... Jsem autorce vděčná za celou řadu dobrých tipů, jak se lépe pohybovat v extrovertním světě; oceňuji podnětný exkurz do neurologie a cením si pozitivního výčtu předností nás introvertů, ale... Ten nadšený optimismus typu "jste báječní a dokonalí - jen se naučte s tím žít" mi zkrátka nepřijde objektivní. Hodně ze zásad, které autorka uvádí, vyznívá jako motta z esoterických příruček. Od psychologické literatury (byť populárního charakteru) bych zkrátka čekala propracovanější, exaktnější vhled.

Larsen
Larsen
06.11.2014 1 z 5

Nuda, nuda a zase nuda. Spisovatelka obratně "vykradla" několik autorů a výsledek? Nic nového pod sluncem. Snad jen, máte-li ve svém okolí nějakého vyloženého extroverta nebo introverta, tak ho bez prodlení pošlete k Chocholouškovi, ušetříte sobě i jemu spoustu energie.

jiri2737
jiri2737
03.10.2014 5 z 5

Povinná četba pro introverty. Naučí se jak se sebou ohleduplně zacházet a odolávat ve světě kterému vládnou extroverti.

Herek
Herek
12.07.2014 4 z 5

Tato kniha by měla být zařazena do povinné četby.

Petratra
Petratra
15.10.2013 5 z 5

Báječná kniha! Už jen zjištění, že 3/4 lidí jsou extroverti pro mě bylo novinkou, která mi leccos objasnila. Díky téhle knize mnohem líp chápu sama sebe. Všem introvertům rozhodně doporučuju :) A jejich extrovertním partnerům nebo kamarádům taky,

LordSnape
LordSnape
09.01.2013 5 z 5

Skvělá kniha! Všem introvertně založeným jedincům (poměr 1:3 je však dnes už překonaný, páč je to přibližně půl na půl) jedině doporučuji. Nejen, že je velmi čtivě a přístupně napsána, ale autorka vůbec nic neopomněla a tak v knize je spousta tipů, triků a praktických cviků jak přežít ve světě, kde je otevřenost a rychlost předpoklad k žití. Když jsem si však udělal test, vyšlo, že jsem introvert jen napůl, což bude ale asi také tím, že blížence nejde nikdy jednoznačně zařadit. Autorka rovněž celou publikaci ale pojala i jako text, kde se i extraverti mohou přiučit a být pak více tolerantní ke svému introvertnějšímu okolí, v práci, rodině, prostě kdekoliv. Tím kniha nabývá velmi důležitého rozměru napříč oběma temperamenty.

Edit: V novém vydání (Universum: 2017) test bohužel chybí, což považuji za hodně smutné. Prostě kokotská Euromedia...

Štítky knihy

introvert

Autorovy knížky

2006  85%Jste introvert? : jak prosperovat ve světě extravertů

Kniha Jste introvert? : jak prosperovat ve světě extravertů je v

Právě čtených10x
Přečtených106x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených11x
Knihotéce41x
Chystám se číst121x
Chci si koupit32x
dalších seznamech4x