katerina0699 katerina0699 komentáře u knih

☰ menu

Misionář Misionář Iveta Svobodová

Kniha se mi četla dobře, byla zajímavá, napínavá, ovšem dialogy postav byly trochu krkolomné, až těžko uvěřit, že někdo takhle spisovně mluví, chyběla mi v tom dávka trochu té mluvené češtiny. Námět mě ale hodně zaujalo, zejména spojení mezinárodního pátrání. Byla to taková odpočinková kniha.

09.11.2023 4 z 5


Tajemství z Osvětimi – Skutečný příběh Tajemství z Osvětimi – Skutečný příběh Nina Majewska-Brown

(SPOILER) Tak tohle byla velmi silná kniha. Ostnaté dráty na každé strany jen umocňovaly její text. Stefania, hlavní postava příběhu se potýká kromě války i se sobeckým manželem, docela mě překvapila, že se k němu po válce vrátila... Ale kniha zároveň i vykresluje, že ne všichni Němci souhlasili s Hitlerem a alespoň takto mohli těm nebohým vězňům pomoci.

09.11.2023 5 z 5


V pekle plynových komor V pekle plynových komor Shlomo Venezia

Velmi zajímavá kniha trochu z jiného úhlu, určitě stojí za to si ji přečíst!

09.11.2023 5 z 5


Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Matthew Perry

"Ahoj, jmenuji se Matthew, ale možná mě znáte pod jiným jménem. Přátelé mi říkají Matty. A měl bych být mrtvý."

Přesně těmito slovy kniha začíná a právě to mi způsobilo první mrazení v zádech. Kniha se mi četla dobře, byla vtipně napsaná, zasmála jsem se, ani přeskakování v časových osách mi nevadilo, povětšinou jsem se zorientovala. Začátek knihy, popis dětství a cesta ke slávě mě hodně zaujaly, trochu slabší byl střed, kdy se vlastně pořád opakovala jeho závislost a snaha dost se z toho ven a zas do toho spadnout, to bylo smutné.

Rozhodně ale nejsmutnější je konec, řekla bych, že až depresivní, že se konečně dostal ze všech těch průšvihů, je plný naděje v nový a lepší život, jenž nedávno předčasně skončil. Opravdu mi bylo z posledních dvou kapitol smutno. Jeho život jsem sledovala a věděla jsem, že se z toho dostal a čekala ho lepší budoucnost... která už nepřišla.

Knížku si moc ráda zas někdy přečtu, jako herce jsem ho měla velmi ráda a byl mou nejoblíbenější mužskou postavou v Přátelích, tudíž mi přišlo správné vyjádřit mu "poslední úctu".

Měj se Matty, tam nahoře s kachnou a kuřaty. <3

09.11.2023


Březový háj Březový háj Lukáš Zárybnický

Knihu jsem si objednala už v předprodeji. Mám ráda téma 2. světové války a nečetla jsem ani ukázku, chtěla jsem se nechat překvapit.
Ze začátku mě kniha vtáhla do děje a hltala jsem řádek po řádku. Zrovna takové téma a ještě o drogách bylo rozhodně těžší na zpracování. Viz níže komentáře, mohu jen souhlasit. Co se týká vyjadřování, nemám jedinou výtku.

Ovšem musím říct, že jsem se trochu nudila od 60 strany. Přišlo mi, že se vše opakuje a pořádná zmínka o pervitinu byla na tak krátkou knihu velmi pozdě. Prostě mi chybělo něco, kvůli čemu bych měla otáčet stránky dále a hltat každé slovo. To se opět změnilo po straně 100, kdy už účinky pervitinu a jeho dopady zřetelně viditelné, dobře popsané a děj byl zajímavý.

Jsem ráda, že jsem si knihu přečetla, ale úplně můj šálek to nebyl. Trochu jsem se nudila.

25.12.2021 2 z 5


Carrie Carrie Stephen King

Moje první kniha od pana Kinga! Moc se mi líbila.

19.11.2021 5 z 5


Ti za řekou Ti za řekou Christopher Buehlman

Příběh byl zajímavý, ale ne zrovna takový, který si přečtete znovu

19.11.2021 3 z 5


Tajemství ze záhrobí Tajemství ze záhrobí Charlaine Harris

Příběh i námět byl super, stejně jako celá série, přesto vše bylo velmi předvídatelné.

19.11.2021 4 z 5


Vzpomínky stínů Vzpomínky stínů Kalayna Price

Miluju tuhle sérii, velká škoda, že další knihy nejsou přeloženy do češtiny... Nezbývá mi nic jiného než to louskat v angličtině.

19.11.2021 5 z 5


Přežít Přežít Piers Paul Read

O této události jsem netušila, dokud jsem náhodou neviděla ukázku na film. Příběh mě natolik zaujal, že jsem se podívala na dokumenty, ale pořád mi v příběhu chyběly ty detaily, které právě popisuje tato kniha. Neskutečné!

19.11.2021 5 z 5