Vzpomínky stínů

Vzpomínky stínů https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/163889/bmid_alex-craftova-vzpominky-stinu-WfS-163889.jpg 4 206 41

Alex Craftová série

< 3. díl

Když si mrtví potřebují promluvit, Alex Craftová je vždy připravena naslouchat… Coby stínová čarodějka řeší Alex případy vražd povoláváním mrtvých – schopností, za niž platí vysokou cenu, a po několika posledních případech je cena nezměrná. Její magie není ovšem to jediné, co jí činí ze života jeden velký zmatek. Ačkoliv se vždy přátelila s Deathem, Smrtí samotnou, jejich vztah se stal nedávno mnohem osobnějším a intimnějším. Jejímu bývalému parťákovi, agentu Falinu Andrewsovi vládne a přikazuje Zimní královna. A její nejlepší přítelkyně strávila příliš času ve Faerii a nyní čelí důsledkům. Osobní život musí jít stranou, když v Nekrosu dojde k záhadné sebevraždě a Alex je najata, aby případ vyšetřila. Stín, který povolá, si ale na dny před brutálním koncem svého života nepamatuje, proto je případ ze zřejmé a veřejně spáchané sebevraždy překlasifikován na vraždu. Jaký druh magie ale dokáže ovládnout lidskou mysl? A proč si stín nepamatuje na svou vlastní smrt?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Grave Memory , 2011


více info...

Přidat komentář

ctenarJanarJRe
06.01.2024 4 z 5

Táto séria sa mi veľmi páčila len škoda že nepreložili 4 a 5ty diel. Preluskala som ich v angline a zostala sklamaná nakoľko piata časť skončila tak že Alex sa rozišla z jej smrtiakom. Čiže ukončenie : ďalší prípad rozluskla ale je stále sama bez smrtiaka a bez Falina....

ludek.n
23.01.2023 3 z 5

Nekrosem otřásá série záhadných sebevražd. Čarodějka a vyšetřovatelka Alex Craftová hledá původce, který dokáže dohnat lidi až na samou hranici mezi životem a smrtí. Kalayna Price se ve třetím pokračování dobrodružství ze světa stínů zaměřila více než kdy dříve na příběh samotný a knize to nad očekávání prospělo. Najednou tu máme sevřenou, napínavou a vzrušující detektivní linku, která se neohlíží napravo ani nalevo, ale míří přímo vpřed. Magie a tajemno jsou stále všudypřítomné, ovšem neřešíme kdo, kde, s kým a za koho kope, nýbrž si zcela vážně a bez legrace hrajeme na kočku a myš se samotným zlem. Že to nevydrží a znovu se to rozplizne do přebíhání od čerta k ďáblu (respektive z Faerie ke smrťákovi) je možná největší tragédií této knihy. Je to jako narazit v plné rychlosti do kamenné zdi. Dámy prominou, že mi bloumání po Faerii s vražedným milencem po boku přijde nudné a vášnivá noc s panem „Božským“ prostě nezaujme tolik, jak bylo nejspíš zamýšleno. Spíše mám pocit, že mi pusu zalepila cukrová vata z pouti, která tady plní funkci nikotinové náplasti. Šok, který jsem utrpěl z prudkého zabrzdění, už nenapravilo ani finále, které se sice pokusilo obnovit ztracenou důvěru a vrátit vše do původních kolejí, ale podařilo se mu to už jen z poloviny tak dobře, jako se vyprávění na začátku rozběhlo. Nicméně přiznávám, že palmová ratolest tentokrát utekla autorce jen o vlásek.


Nikidree
18.03.2022 3 z 5

Nejprve jsem chtěla napsat, že se mi tento díl líbil nejvíc. Ale čím víc nad tím přemýšlím, tím víc mě napadá drobností, co mi v knize chyběly.
Největší plus tu pro mě byl Death, protože ho mám ráda. Docela se mi zamlouvala i krimi zápletka, tento "padouch" byl velmi zajímavý. Bohužel právě v dané krimi zápletce vidím i spoustu děr. Už nebylo řečeno kdo to způsobil, jak to dopadlo s příšerami, zda Faerie zanechala nějaký dopad na jednu postavu...
A potom ten konec! Bylo mi jasné, že se něco takového stane, ale když víte, že další díly přeložené nejsou a nebudou.. Ačkoliv tuto sérii hodnotím celkově jen jako slušný průměr, opravdu mě mrzí, že se nemůžu vrhnout na další díly.
Jako oddechovka je to super a i když si mě hl. hrdinka stále příliš nezískala, ráda bych si o ní přečetla víc a dozvěděla se tak, co je její otec vlastně zač, jak to dopadne s jejím rozhodnutí ohledně dvorů atp.

katerina0699
19.11.2021 5 z 5

Miluju tuhle sérii, velká škoda, že další knihy nejsou přeloženy do češtiny... Nezbývá mi nic jiného než to louskat v angličtině.

martina.tim
19.06.2021 5 z 5

Sakra, to byla jízda. Jsem tak nadšená z téhle série, že si snad koupím anglickou e-knihu a nějak svépomocí si ji přelouskám, protože ten konec teda.... Prostě musím vědět víc. Fakt mě nakladatelství s..e. Rozdělat práci a pak se na ni v půlce vykašlat je sprosté! :(

Luigi1
12.05.2021 5 z 5

Velká škoda,že serie nepokračuje,je to jako by vás rychlík vysadil uprostřed polí.Jinak velice poutavé.

Pain
12.05.2021 5 z 5

O cosi zamotanější, ale zajímavější. Škoda, že v češtině nejsou další díly. :( Ráda bych se k Alex vrátila.

katkaq
20.04.2021 3 z 5

Svět této knihy se rozrůstá nebezpečnou rychlostí. Nové postavy, nové skutečnosti... Škoda, že nejsou další díly - ráda bych věděla, kam bude v budoucnu autorka směřovat. Celá série má nádech do Mercedes Thompson a jelikož ji miluji, líbila se mi i tahle série.

radka2501
11.10.2020 5 z 5

Tuto sérii mám opravdu moc ráda a velmi mě mrzí že její pokračování není v češtině dostupné

Lucynkaaa
06.10.2020 4 z 5

Šla jsem do toho s tím, že další díly nejsou přeloženy, to mi ale nezabránilo, být vážně naštvaná, když jsem je dočetla.
Kdybych si asi řádně přečetla, o čem to je, než jsem začala číst, nevím, jestli bych po nich sáhla ale nelituju. Překvapivě se mi to vážně líbilo a další díly bych si s chutí přečetla.
Občas jsem měla pocit, že se autorka do popisů (především působení magie) hodně zamotává a měla jsem problém se v tom vyznat nebo si to jen představit. Přesto jsem byla spokojená.
No, alespoň sem si vygooglila, jestli vyhraje Fallin nebo Death - ale nebudu spoilerovat :-)

Marry123
26.09.2020 5 z 5

Boží Boží Boží.... Originální a skvělý ???? nějak nemám k tomu co bych vytkla... I když hodně lidí psalo že jim tato série už nějakou tvorbu od jiného autora připomíná, já jsem neměla nejspíš tu čest... :) Vlastně jednu věc bych vytkla... KDE JSOU DALŠÍ DÍLY JAKO? PROSÍM POTŘEBUJU JE A URČITĚ NEJSEM JEDINÁ :D :D Jak to bude teda dál s Alex, Deathem a Falinem? A celkově se všema nooo???

marie2577
21.09.2020 4 z 5

Tento poslední díl určitě nebude nikoho nudit. Překvapí a potěší.

Besa
04.03.2020 5 z 5

*celá séria som chcela napísať

Besa
04.03.2020 5 z 5

Ľudia, ja som si vážne myslela, že je to trilógia. Dnes som dočítala túto knihu a po tom otvorenom konci mám chuť začať čítať štvorku hoci aj v angličtine. Ale keďže moja angličtina nedosahuje taký level, tak nič. Nebudú sa vydávať ďalšie diely v češtine alebo slovenčine? Mala som si zistiť, či bola u nás vydaná prvá séria, už som sa takto popálila u Daryndy Jones. Knihe dávam napriek môjmu rozhorčeniu (veď kniha za to nemôže) najvyšší počet hviezdičiek a asi sa dám na fantasy :)

havrmoni
08.02.2020 5 z 5

Tahle série mě fakt bavila a bavila by mě ještě víc,kdyby byla celá! Přerušit sérii v polovině, to je jako by vás někdo při jídle nebo při sexu v polovině přerušil s tím, že vám to už stačilo a váš hlad i touha nedošly naplnění. To se prostě nedělá! Umět anglicky, tak čtu originály a nečekám až a kdy a kdo se rozhodne něco u nás vydat v češtině.

Lenka_S
06.05.2019 4 z 5

I tento díl se četl velmi dobře a po pravdě jsem teď naštvaná jednak na vydavatele, že nevydal zabývající tři díly v češtině a za druhé na sebe, že jsem si to nezjistila dřív. Skončit takhke uprostřed příběhu je hrozný. Teď budu pořád přemýšlet jak to vlastně dopadlo. Pokud toto moje hodnocení čte někdo, kdo to dočetl v originále, napište mi zprávu, ať mám klid :-)

Charmedka
13.04.2019 5 z 5

Kniha se čte úplně sama, ostatně jako i dva předchozí díly. Je to jedna z mála knih, sérií, u kterých je mi u konce vždy líto, že mám příběh za sebou. Je to jako droga, potřebujete prostě hned další. Alex je úžasná postava, v knize nechybí napětí, romantika, akce, vtip. Bohužel další díly u nás nejsou a ani nebudou, což mě neskutečně mrzí.

Elea
23.08.2018 2 z 5

Pro mne nejslabší díl série, možná i proto, že opravdu nemám ráda červenou knihovnu.

Ryorka
05.08.2018 5 z 5

fakt velká škoda, že nebudou další díly v češtině. Ty tři dostupné díly jsem si vychutnala. Výborně vymyšlený svět, akce, spousta magie, tajemství a taky dobře komplikovaný a procítěný milostný trojúhelník. Příběh měl hlavu a patu , napětí, emoce a spoustu otazníků do dalších dílů. Pro mě ji řadím za Kate a Merit. Teď se ještě tak dva roky učit angličtinu a pak si dát pokračování :) .

berydana
01.05.2018 5 z 5

Konečně jsem narazila na sérii , která mě opravdu bavila a oni prostě další díly nejsou. To je k vzteku. Hodnotím pěti hvězdičkami, ale nakladatelství má mínus pět. Jak může useknout sérii to fakt nechápu.
Nikdy se nedozvím kdo z těch dvou fešáků vlastně zvítězí.

Štítky knihy

čarodějnice duchové a přízraky mytické civilizace

Autorovy další knížky

Kalayna Price
americká, 1982
2012  83%Čarodějka stínů
2013  88%Vzpomínky stínů
2013  85%Tanec stínů

Kniha Vzpomínky stínů je v

Právě čtených1x
Přečtených311x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených19x
Knihotéce201x
Chystám se číst68x
Chci si koupit15x
dalších seznamech4x