Tajemství ze záhrobí

Tajemství ze záhrobí https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155600/tajemstvi-ze-zahrobi-155600.jpg 4 98 17

Harper Connelly Mysteries série

< 4. díl

Harper Connellyová jezdí po celých Spojených státech s Tolliverem, svým nevlastním bratrem a asistentem v jedné osobě, a využívá svou nevšední schopnost, která se u ní projevila po zásahu bleskem – odhaluje místa posledního odpočinku pohřešovaných lidí. Tentokrát však oba práci nakrátko přeruší, aby mohli navštívit v Texasu dvě dívenky, které považují za své sestry. Cesta obou mladých lidí je však poznamenaná přízraky minulosti a vzpomínkami na děsivé dětství. Tolliver zjistí, že se jeho otec po propuštění z vězení snaží spojit s ostatními členy rodiny. On sám o setkání s mužem, který mu zničil celé mládí nestojí, ale nebude mít na vybranou. A Harper po dlouhých letech konečně zjistí, co se stalo s její pohřešovanou sestrou Cameron. Toto poznání, až dosud zahalené děsivým tajemstvím, už navždycky změní její život.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Horory

Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Grave Secret , 2009


více info...

Přidat komentář

Bakana
10.07.2023 3 z 5

Duchařské knihy mám ráda, ale tady mi to hodně kazily totálně nesympatické hlavní postavy a příběh přitažený za vlasy ve všech směrech. Tolik náhod a lidí, kteří se neměli setkat a setkali. Člověk by si skoro řekl, že hustota obyvatel v Texasu je dost podprůměrná, když se tam pořád s každým potkáváte.

veronika4001
13.03.2023 3 z 5

Kniha je dobře napsaná a hned uvrhne do děje, ale...
Podle mého názoru to není horor!
Myslela jsem si, že k něčemu takovému se po pár stránkách (alespoň po padesáti!) dopracuju, ale nebyla to pravda. Začátek se zvrhl tak, že jsem se klátila přes vztahy. Trpělivě jsem se prodírala v očekávání, kdy už konečně začnu cítit alespoň v náznacích stísněný pocit po celém těle, mrazení, šimrání nad hrudní kostí a vstávání chloupků na rukách.
Nadšeným zastáncům knižního hororu nedoporučuji, protože by to mohlo být pro ně zklamání, přestože styl psaní je skvělý a na horory dokonce i dobře nastavený. Kdyby autorka přitvrdila a dala tam třeba duchařinu nebo něco záletného směrem k přízrakům (na obálce knihy vidím lebku, tak třeba živé mrtvé), bylo by to zajímavější a čtenář by se metaforicky přenesl do jiného světa, kde to nezná a který si určuje vlastní pravidla.
Tento příběh se ale s hororem nepotkal.
Po padesáti stranách ničeho mi tam chyběla ta typická hororová odvázanost, ta fantazie, děsivost, strach, hororová plíživost na teď, která postupně nabírá na síle a stoupá a která je ukončena lekací scénou. Tohle by mě ke knize více přimknulo, ačkoliv příběh sám jistě má své opodstatnění.
Kniha je starší, což mě nikdy nevadí, pokud splní moje očekávání, tzn. pokud je hororem důkladně proklepaná a promazaná tak, že se sama začne v čtenářových rukách rozpadat pod tím hororově neúnosným tlakem. ;-)
Přikláním se spíše k tomu, že jde o detektivku, ale mě moc nenadchla (možná v očekávání, že v příběhu půjde o něco jiného).


katerina0699
19.11.2021 4 z 5

Příběh i námět byl super, stejně jako celá série, přesto vše bylo velmi předvídatelné.

Gabriela456
01.03.2020 5 z 5

Dobře napsaná série. Napínavá až do konce.

emilieselden
03.01.2020 3 z 5

Zajímavý a neobvyklý příběh. Ocenila bych více napětí.

moonula
07.01.2018 5 z 5

Ano tato celá série byla opravdu hezky napsaná.. Doporučuju kdo miluje záhady a mystéria :-)

R-A
31.12.2017 5 z 5

Mě osobně se líbí všechny knihy od této autorky. Toto byla první série a vlastně i kniha (nevím, proč jsem začala posledním dílem), kterou jsem od ní četla a super. Tím, že jsem začala touto, ztratily ty předchozí na napínavosti, ale přesto to bylo, tedy alespoň pro mě, skvělé čtení.

makynka911
25.07.2017 4 z 5

Až do konce knihy jsem si v hlavě přemítala scénáře, co se s její sestrou mohlo stát. Nevymyslela jsem to. Na knížkách se mi líbilo právě ono napětí a to, že čtenář nic nedostane zadarmo. Za mě jedna z nejlepších sérií, které jsem četla :)

Nuny
09.09.2015 3 z 5

Série Harper mě nijak zvlášť neoslovila. Je to takový průměr v tomto žánru.
Poslední díl je spíše samá "náhoda". A konec již tak brilantní není, protože už víte, jak to prostě dopadnout musí.

Temný snílek
29.08.2015 5 z 5

Detektivní zápletka zesílila a postupně gradující napětí z předchozích dílů nabralo na intenzitě a závěr je proto ohromující. Jen mohl být pomalejší, takhle nejen mě, ale i Harper, čekaly vypjaté okamžiky a chvílemi to bylo vážně drsné.
Tohle byl nejlepší díl ze série, a co se týče detektivky, tak Sookie na Harper prostě nemá. Pravá krev je spíše o vztazích, kdežto Harper je o kriminální zápletce. Obě série však srovnávat nejde, už jen kvůli tomuto rozdílu.

Tajemství ze záhrobí je skvělá detektivka, kde se kloubí nádech tajemna a napínavý thriller. Přečíst si to může kdokoliv, protože ani nepotřebujete znát předchozí děj, kniha ho výborně shrne a připomene. Četbu si užijí nejen příznivci této série, ale i milovníci kvalitních detektivek.

helenkan
09.02.2015 5 z 5

Rozhodně jsem nečekala takhle překvapující a docela šokující konec.Svým způsobem ale dobrej.Přečetla jsem všechny díly a bylo to fajn čtení.Moc se mi to líbilo.

Domulenka
09.02.2015 5 z 5

příznám se že do pulky knihy jsem netušila co muže se sestrou byt,kniha mě opět v táhla a nepustila až do konce.

PeM
21.01.2015 5 z 5

Líbila se mi celá série, klidně bych brala další a další díly ;-)

vterinka
19.10.2014 5 z 5

Úžasná kniha, která mě velice překvapila svým závěrem a rozuzlením celého příběhu, který byl v pozadí od prvního dílu.

Dandulka
17.12.2013 5 z 5

A máme tady strhující konec celé série. Trochu překvapivý, ale svým způsobem dobrý konec. Harper konečně vyřešila svou smutnou minulost a konečně našla Cameron, svou sestru.
Četla jsem tento poslední díl s velkou chutí a už teď se těším na autorčiny další počiny.

psirena
18.10.2013 5 z 5

Na konci knihy Harper konečně zjistí, co se stalo s její sestrou, která se pohřešuje již 8 let. A bylo to fakt překvapující.

bbara155
19.09.2013 4 z 5

Kniha je posledním dílem trilogie ze záhrobí a zajímavé je, že je zároveň i nejlepší. Po přečtení prvního díli jsem chvilku váhala, jestli číst další, ale ten byl lepší a tak jsem se pustila i do třetího a tady příběh opravdu vygradoval.