kamil6084 kamil6084 komentáře u knih

☰ menu

Flyboys Flyboys James Bradley

V celku podrobný pohled na válku v Tichomoří s občasnou poznámkou na válku v Evropě. Japonský útok na Čínu a Rusko a pozdější boj mezi USA, který rozpoutá útok na Pearl Harbor. Velmi živě popisuje zvěrstva na obou stranách, ale některé věci jsou opravdu až šokující. Obsahuje i příběhy mladých pilotů včetně bývalého prezidenta USA Georg W. H. W. Bush.

30.12.2023 5 z 5


Bivoj Bivoj Juraj Červenák

Po přečtení Černokněžníka a Bohatýra nemám co dodat. Další skvělá kniha od J.Č. Chtělo by to víc a víc takových skvělých spisovatelů. Všem mohu doporučit, děj Vás pohltí. Budu se těšit na další knihy v podobném duchu.

08.08.2023 5 z 5


Četa psanců: Hrdinové, renegáti, bezvěrci a válečné bratrství v Afghánistánu Četa psanců: Hrdinové, renegáti, bezvěrci a válečné bratrství v Afghánistánu Sean Parnell

Stojí za přečtení. Příběh US pěchoty z Afghánistánu. Spousta zajímavých události a detailů. Především popisuje boje v horské oblasti a dlouhý roční turnus.

11.07.2023 5 z 5


Nelehký den - příběh člena týmu SEAL Nelehký den - příběh člena týmu SEAL Mark Owen (p)

Kniha ve které nechybí jak akce tak i příběh členů NAVY Seals / DEVGRU. Obsahuje poměrně obsáhlý popis dopadení UBL včetně obrázků a pohledu na celou akci. Knihu doporučuji všem vojenským nadšencům, ale i lidem kteří mají rádi akci a životní příběhy lidí, kteří jsou ochotni pro svou vlast obětovat vše.

02.06.2023 5 z 5


Hrobka Hrobka Howard Phillips Lovecraft

Je to velmi zajímavé čtení. Čekal jsem, že to bude strašidelné, ale spíše to budí mysteriózní představy. Některé povídky jsou nudné až skoro o ničem. Přitom to má své kouzlo a některé jsem si opravdu užil. Jsem zvědav na další díly.

21.04.2023 4 z 5


Bouře mečů 2 Bouře mečů 2 George R. R. Martin

Jsem rád, že jsem se pustil do čtení GOT po shlédnutí seriálu, protože až tady doopravdy vidím, jak jsou knihy a děj obsáhlé a seriál o proti tomu dost stručný.

17.04.2023 5 z 5


Zaklínač – komplet 8 knih Zaklínač – komplet 8 knih Andrzej Sapkowski

Zatím jedna z mých nejoblíbenějších sérek. Čte se to opravdu samo a je těžké knihy zavřít. Povídky jsou fajn a poté samotný příběh je neskutečně povedený. Všechno hezky navazuje. Určitě mohu doporučit.

08.04.2023 5 z 5


Válka s běsy Válka s běsy Juraj Červenák

Skvělé zakončení série Černokněžník. Klidně bych zvládl dalších 500 stran. Mě osobně se líbí lehká podobnost s povídkami prvních dílů série Zaklínač od A. Sap. A jsem raá, že jsem na to narazil, protože to je mé oblíbené čtení. Velké díky panu J. Červenákovi

08.04.2023 5 z 5


Bratrstvo neohrožených: Velitel Bratrstvo neohrožených: Velitel Dick Winters (p)

Kdo viděl seriál Bratrstvo neohrožených bude spokojen. Takhle kniha trochu otevírá jak se Major Winters dostal k armádě a do pozice důstojníka. Jeho cesta univerzitou apod.

05.04.2023 5 z 5


Bratrstvo neohrožených Bratrstvo neohrožených Stephen Edward Ambrose

Seriál je super a kniha ještě lepší. Totálně vás to v táhne do děje a nejde knihu odložit. Zároveň se mi líbí všelijaké detaily které tam pan Ambrose zvládl nacpat.

05.04.2023 5 z 5


Zápisky odstřelovače Zápisky odstřelovače Vasilij Grigorjevič Zajcev

Film Nepřítel před branami s pár úpravami. Kniha se čte hezky. Koho zajímá válečná historie určitě bude spokojen.

05.04.2023 5 z 5


Pianista Pianista Władysław Szpilman

Příběh ve filmu je opravdu silný a kniha se svými detaily ukáže ještě o něco víc. I přes to všechno špatné, co se v té době odehrálo je hezké, že jsou i příběhy v celku s dobrým koncem. Komu se líbil film, tak určitě knihou nepohrdne.

05.04.2023 5 z 5


Krvavý oheň Krvavý oheň Juraj Červenák

super série

31.03.2023 5 z 5