Kajuul Kajuul komentáře u knih

☰ menu

Po povrchu Po povrchu Tomáš Třeštík

Oddechové, zajímavé, nebudete se chtít odtrhnout. Příběhy jsou krátké, čtivé. Doufám, že u povídek Tomáš zůstane a budeme se moci těšit na další zajímavé příběhy a zpovědi.

12.12.2021 5 z 5


Dědina Dědina Petra Dvořáková

Musím říct, že k této knížce se v myšlenkách stále vracím. Příběh mě jednoduše dostal, zajímavě vykreslené příběhy i postavy, vše dobře propletené a ne vždy úplně očekávané.

12.12.2021 5 z 5


Zrušený rok – Deník 2020 Zrušený rok – Deník 2020 Michal Viewegh

Jestliže to není vaše první Vieweghova kniha, a především jste četli od něj vše za posledních 8 let, tak budete vědět, do čeho jdete.. Opět mě velmi mrzí, jak často se autor vrací ke své bývalé manželce, jak jej stále trápí a vyrovnává se s jejím odchodem, mrzí mě i to, jak píše o svých dcerách, nevím, jestli bych si tohle chtěla o sobě číst.. Každopádně kromě sebelítosti je tam i spoustu zajímavých pasáží, vtipné sebeironie, občasného nadhledu a taky nakouknutí pod pokličku jeho života a všedních dnů. Zároveň si myslím, že kniha bude zajímavá pro příští generace nebo jako ukázková vzpomínka na dobu covidovou.

12.12.2021 3 z 5


Love × Style × Life Love × Style × Life Garance Doré (p)

Nádherný vizuál knihy, který prostě chcete mít ve své poličce! Co se týká obsahu, tak bych čekala více informací z módního světa, tady se jedná opravdu pouze o příběhy ze života autorky. Stím jsem popravdě moc nepočítala a čekala od knihy něco jiného, proto dávám 3.5/5

12.12.2021 3 z 5


Počátek Počátek Jessica Khoury

Velmi zajímavá knížka, podobné téma jsem snad nikdy nečetla, postavy hezky vykreslené, dějový spád je hlavně ke konci, kdy vše nabírá na intenzitě, škoda otevřeného konce, každopádně si jej každý může domyslet sám, ať už je pesimistický či naopak optimistický. :)

12.12.2021 5 z 5


Tajemství Tajemství Radka Třeštíková

Úžasná knížka, četla se rychle, postav je opravdu hodně. Znám spoustu lidí, kteří když tuto knihu četli, tak si udělali mapu postav a vztahy mezi nimi. Baví mě, jak některé věci - tajemství - jsou hned zřejmé a jiné zase vyplynou na povrch až na samotném konci. Děj má spád a líbí se mi, že nezůstává pouze u jednoho vypravěče, spletitosti prožitků, jak je každá postava vnímá jinak, jak je každá pochopí jinak. Myslím si, že kdybych si knihu přečetla teď podruhé, tak mi dojde ještě víc věcí a maličkostí, které dělají děj ještě o něco víc kompletnější. 10/10!

12.12.2021 5 z 5