Kaie Kaie komentáře u knih

☰ menu

Je hlína k snědku? Je hlína k snědku? Jakuba Katalpa (p)

Tak tohle byla jízda. Knihu jsem přečetla na jeden zátah, prostě jsem nebyla schopná ji odložit. Tenhle styl psaní je - jiný. A troufám si říct, že výjimečný. Jako by autorka vytáhla hloubku z běžných situací a dokonale ji obalila slovy. Těším se na další její knihy, tohle byla první, kterou jsem od ní četla.
Hlavní hrdinka Nina mi vůbec sympatická nebyla. Její umělecká dekadence, zahledění do sebe, odstřižení od reality a střídaní milenců bylo až protivné. Na druhou stranu tím zajímavější ta kniha je a určitě stojí za přečtení.

23.11.2021 5 z 5


Převorství u pomerančovníku Převorství u pomerančovníku Samantha Shannon

Autorka mě vtáhla do svého světa první větou a kniha se pro mě stala jednou z nejmilejších vůbec.

05.04.2020 5 z 5


Ještě než zabije Ještě než zabije Blake Pierce

Přečetla jsem celou sérii, trochu mi vadily závěry knih, které byly jako přes kopírák - kovbojská sólo mise, při které dostala Mackenzie řádnou nakládačku, ale také to celé samozřejmě intuitivně vyřešila a uzavřela - když se to opakovalo u třetího dílu, už to bylo trochu hloupé a nevyrovnané. Podtrženo sečteno, čtivé to je hodně, ale knihu asi nedočtete úplně bez dechu, ty závěry se prostě omrzí a myslím, že se nepovedly. Mrzel mě také překlad, jako by si s ním nedal autor příliš práce, je tam hodně chyb.

18.02.2020 4 z 5


Eleanor se má vážně skvěle Eleanor se má vážně skvěle Gail Honeyman

Od začátku do konce se mi tato kniha četla skvěle, příběh vyprávěný z perspektivy Eleanor mě moc bavil a dokonce jsem se přistihla, jak si říkám, že někdy takový jednoduchý náhled na běžné věci kolem opravdu prospívá a je vlastně zdravý. Eleanor se opravdu nezabývá tím, aby na jednotlivé prožitky zavěsila girlandy, cinkrlátka a třpytky - je velmi přímá. Na konci mi bylo opravdu líto, že čas strávený s Eleanor už končí. Za poslední dobu jedna z nejlepších knih, které jsem četla.

26.07.2019 5 z 5


Tajemství energie Tajemství energie Alla Svirinskaja

Lidová moudrost, léčitelství prostřednictvím znalostí našich předků v přírodní medicíně a detoxikaci organismu, pro všechny, kteří pracují s jemně-hmotnou energií či mají léčitelskou praxi je to kniha, kterou by měli řadit mezi základní četbu.

03.06.2019 5 z 5


Sama v černém lese Sama v černém lese Cass Green (p)

Jak to začalo docela nadějně, děj se rozvíjel poměrně předvídatelně a vláčně, napětí postupně opadávalo, zápletka mi na konci přišla příliš jalová.

03.06.2019 3 z 5


Poslední Poslední Alexandra Oliva

Myslím, že příběh by býval nemusel být knihou, ale povídkou, a bylo by to záživnější. Takhle se děj nesmyslně roztahoval, a naopak závěr mi přišel strnule useknutý. Kniha neurazí, ani nenadchne.

26.03.2019 3 z 5


Muž, který už nezavolal Muž, který už nezavolal Rosie Walsh

Musím říct, že mě bohužel kniha dost zklamala, na konci se po ne příliš zajímavém čtení měnila v kýčové melodrama.

26.03.2019 2 z 5


Zmrzlina s příchutí záměru Zmrzlina s příchutí záměru Olga Path Štiplová

Musím říci, že knihu jsem si nesmírně užila. Olgy vypravěčský styl mi sedí, kniha je vtipná, strávila jsem při jejím čtení hezký čas.

08.03.2019 5 z 5


Láskou ji nespoutáš Láskou ji nespoutáš Atticus (p)

Mám knihu i v angličtině, a český překlad se mi příliš nelíbí, v originále to má úplně jiný cit. Pokud bych doporučila, tak jen originál

04.03.2019 4 z 5


Šest miliard Amerik Šest miliard Amerik Iva Pekárková

Ivino vyprávění mě moc bavilo. Ameriku mám ráda, a její po(d)hled a sarkasmus mi sedí.

17.10.2018 5 z 5


Velké kouzlo Velké kouzlo Elizabeth Gilbert

Výjimečná kniha, kterou jsem si založila do poličky s knihami, které vytahuju pravidelně a opakovaně. Liz vložila do svých vět mnoho moudrosti a při čtení rozhodně přijde (ne)jeden velký inspirativní nápad i k vám.

10.10.2018 5 z 5


Veselí Veselí Radka Třeštíková

Mám moc ráda její styl psaní. Veselí je jiné, a přesto její. Veselé i smutné. Ploché i hluboké. Této knize dávám 5 hvězdiček, protože jsem ji přečetla jedním dechem a zůstala mi, ve mně. A čím déle to je, co jsem ji dočetla, tím více jsem si jistá, že Radka napsala skvělou knížku, kterou doporučím všem.

10.10.2018 5 z 5