KačuleJakVíno KačuleJakVíno komentáře u knih

☰ menu

Jeptiška pro markraběte Jeptiška pro markraběte Naďa Horáková

Čekala jsem více jeptišky :-). Ale kniha zajímavá a možná si přečtu i předchozí díly.

03.01.2024 3 z 5


Misery Misery Stephen King

Tohle bylo famózní. Po dlouhé době (vlastně po letech) jsem se přistihla, jak do knihy zírám s otevřenou pusou, jak vykřikuji ono zmatené a vášnivé "Cóó-žéé?!" a jak se nemohu od stránek odlepit ani ve 3 odpoledne, ani ve 3 ráno. Kinga miluji opět o poznání víc, a stává se mým No.1 spisovatelem (bylo tomu někdy jinak?... občas, přiznávám :-) ).

23.10.2023 5 z 5


Čtyři roční doby Čtyři roční doby Stephen King

Kinga miluji a vždy budu, takže jsem možná při hodnocení zaujatá. Dle recenzí jsem do ní šla se smíšenými pocity, čekala jsem nějakou nudu. Ale po druhé povídce (pač první jsem jako spousta viděla zfilmovanou a sakra Shawshank nemůže být nikdy špatný) jsem obavy zcela zahodila. Každá povídka mě něčím uchvátila, ať už vězeňským, neutěšitelným smutkem; mrazivými detaily koncentračních táborů okořeněnými brutalitou dnešního světa; dechberoucí výpravou 4 kamarádů, kteří naleznou víc, než jen mrtvé tělo vrstevníka; nebo příběhem, který by se nám mohl zdát v mnoha ohledech známý, ale který nám otevře dveře do jiných světů a možnost nahlédnout do krajních mezí. Děkuji, zůstávám věrná.

02.10.2023 5 z 5


Škvíra Škvíra C. J. Tudor

Od autorky prvotina. Rozhodně jsem se nenudila, na druhou stranu ale ani tolik nebála. Znepokojující pocity jsem při čtení měla. 4 hvězdy.

11.09.2023 4 z 5


Galerie zločinu Galerie zločinu Miroslav Kučera

Takový průměr. Jako milovník truecrimu jsem se těšila. Ale případy nejsou moc detailně popsané, spíš letmo a z pohledu reportéra/hlasatele.

06.09.2023 3 z 5


Orlické vraždy: Akce Přehrada očima vyšetřovatele Orlické vraždy: Akce Přehrada očima vyšetřovatele Aleš Pivoda

Tahle problematika mě zajímá, takže knihu jsem si nemohla nechat ujít. Narozdíl od počinu jiných na mě ale kniha působila vlekle, nečtivě. Pan vyšetřovatel ze sebe udělal mistra světa. I tak ale 2/5, protože tak či tak, kriminalisté vyšetřující tato zvěrstva si to zaslouží.

03.09.2023 2 z 5


Král cizinec (1309 – 1333) Král cizinec (1309 – 1333) Vlastimil Vondruška

Po přednášce s panem spisovatelem jsem se na knihu těšila dvakrát tolik. Nezklamala a já nemohu jinak, než dát 5 hvězd. Čtivá, nabitá historií.

07.07.2023 5 z 5


Opravdové zločiny Opravdové zločiny Lucie Bechynková

Neurazilo, neohromilo. Citace podcastové verze. Ale holky pořád zůstávají v mém .

25.04.2023 2 z 5


Barva kouzel Barva kouzel Terry Pratchett

Ano, to je presne to, co má nemocná duše potřebuje. Když jsem přehlcena truecrimu detektivek...s láskou sáhnu po zeměplošské sérii.

25.04.2023


Marie Terezie: Císařovna a matka Marie Terezie: Císařovna a matka Élisabeth Badinter

Za mě velmi poutavá a částečně poučná kniha. Že Marie Terezie byla velká žena, vime ze školních lavic. Ale co její osobní život a trable s potomstvem? Výlet do 18. století za Velkou Dámou mě ohromil.

25.04.2023 4 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Ať si kdo chce co chce říká, ať si mamka slzy utírá...je to pořád příběh Harryho Pottera, Bradavické školy, světa plného magie a zázraků, kterému zůstanu do smrti věrná.

25.04.2023 5 z 5