K.Exnerová K.Exnerová komentáře u knih

☰ menu

Přátelské rady Přátelské rady Anthony Robbins

O tyhle "životní rady" se zajímám už delší dobu, takže nemůžu říct, že bych se dozvěděla něco extra nového. Ale Tony Robbins ty nejzásadnější věci v této knize moc hezky shrnuje na pár stránkách - rychle, stručně, jasně. :) Takže díky za ni.

17.04.2021 4 z 5


Umění pomáhat Umění pomáhat Ivan Úlehla

K této knize jsem se dostala při studiu sociální práce a musím říct, že je mi skvělým pomocníkem! Vše je srozumitelně napsané, doplněné o příklady z praxe. Není to typická učebnice plná nic neříkající teorie.

31.03.2021 4 z 5


Ako prekonať stavy utrpenia - Život v láske Ako prekonať stavy utrpenia - Život v láske Janka Kajánková

Moc pěkná inspirativní knížka. Není to typická "motivačka", která vás sice rychle nabudí, ale stejně rychle nadšení upadá. Je tam její osobní příběh, ale zároveň ne nijak podrobně rozpitvaný. Nic vám nenutí. Neslibuje, že to, co pomohlo jí, vám zajistí bezproblémový život. Je prostě na vás, co si z toho vezmete. :)
Samozřejmě Jance patří můj obdiv! Ono je moc hezké říct, miluj vše živé i neživé (a to bezpodmínečně). ♥ Ale opravdu odpustit a nemít nic za zlé někomu, kdo mi psychicky a dokonce i fyzicky ublížil, to si neumím představit... Obdivuhodné je také to, že na všechno přišla už v tak mladém věku a pomohla si de facto sama.
Moc díky a doufám, že tohle není jediná knížka.

05.01.2021 5 z 5


Ze života bulíka Ze života bulíka Romana Skálová

Příjemná oddechovka a celkově moc hezky zpracovaná knížka. :)

25.12.2020


Co vám matka říct nemohla a otec nevěděl Co vám matka říct nemohla a otec nevěděl John Gray

Nebrala bych to úplně jako "návod" na dokonalý vztah, ale je to zajímavá knížka na téma mužského a ženského principu v dnešní době. Autor píše hezky. Sice je pravda, že některé věci se opakují, ale mně osobně to tak vyhovuje, protože člověku to aspoň líp uvízne v hlavě. :) Myslím, že každý si z toho něco vezme.

13.08.2020 4 z 5


Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Dominik Landsman

Landsmanův humor mám ráda, ale v této knize mi přišlo, že se chvílemi dost opakuje a už to není ani vtipný... Ale není to vyloženě špatný čtení. :) Byly i pasáže, kdy jsem se zasmála.

29.07.2020 3 z 5


Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Dominik Landsman

V knize je i pár slabších pasáží, ale celkově se mi jejich humor líbí a je to pro mě příjemná oddechovka, když se chci zasmát a naladit se na to brát život trochu s nadhledem. :)

06.06.2020


Dům na útesu Dům na útesu Rachel Abbott

Možná bych příběh utnula o pár kapitol dříve. Takhle mi to přišlo „až moc“, nereálné… Naopak bych ještě pár řádků dopsala k vedlejšímu příběhu vyšetřovatelky Stephanie. Byla to první kniha, kterou jsem od této autorky četla, a určitě si přečtu i další. Píše velmi čtivě, příběh byl propracovaný. Doporučuji přečíst. :)

06.06.2020 4 z 5


Úlomky ženy Úlomky ženy Katarína Krnáčová

Tato knížka se mi hodně líbila. Styl, jakým je napsaná. Není to knížka, kterou bych přečetla najednou. Vždy jsem si přečetla jeden příběh (jestli se to tak dá nazvat?) a citát, někdy i víckrát, a pak si dala chvíli na zamyšlení. Na podobnost se svým vlastním životem. Některé mi "nic neříkají", ale s pocity některých žen se hodně ztotožňuji. :)

25.04.2020 4 z 5


Prázdniny v Evropě Prázdniny v Evropě Ladislav Zibura

Je to prostě Láďa Zibura a mám ho ráda. :)
Řekla bych, že se od s nadsázkou popsaných vtipných situací a "filozofických úvah" postupem času o něco víc zaměřuje na popis míst a chce čtenáře více informovat nenásilnou formou o faktech. Což je super, ale pořád u mě vede 40 dní pěšky do Jeruzaléma.

25.04.2020 4 z 5


Život po životě Život po životě Raymond A. Moody

Téma jako takové je to určitě zajímavé. Knížka není vyloženě špatná, ale ani ne moc čtivá.

25.04.2020 3 z 5