Ze života bulíka

Ze života bulíka https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/352478/bmid_ze-zivota-bulika-Hnf-352478.jpg 4 65 65

Ze života Bulíka série

1. díl >

"Ahoj kamarádi! Jmenuju se Dexter a jsem anglický bulteriér. Angličák, chápeš… I když tak docela Angličák nejsem, žiju totiž se svou paničkou a páníčkem v Olomouci. Mám to tady moc rád. Jsem děsně roztomilej pes. Roztomilej, dobrej… a taky frajer. Páníčci mi občas říkají blbečku, ale to mi nevadí. Taky jsou to blbečci. Hodně lidí mi ale říká bojové plemeno nebo držtesitubestii. To nepochopíš. Občas sice bojuju se spánkem nebo hladem, ale jinak jsem hodnej a poslušnej pes. Teda úplně vždycky poslušnej nejsem, ale to jen proto, aby si panička tolik nezvykala. Občas jí roztáhnu pár bot a požmoulám podprdu - to jsem pak pusťtotyblbečku. Pes aby se v tom vyznal. Pane bullže, mám to s nima občas těžký. Ale stejně bych je nevyměnil. Ani je, ani svoje sourozence. Tak se chci s vámi kamarády o ten svůj život podělit. Je totiž dost bullží!" Ottovo nakladatelství přináší unikátní knižní vydání úspěšného blogu a facebookové stránky mladé a originální české autorky Romany Skálové. Barvitě se v něm vypráví o prvních letech psího života jednoho olomouckého bulteriéra Dextera.... celý text

Přidat komentář

niki-chan
13.09.2022 4 z 5

Hezká a vtipná knížka o životě bulíka v rodině a jejich společných příhodách. Doplněná fotografiemi s příslušnou tematikou. Zkrátka a dobře je prostě bullží.

Olous1
13.04.2022 5 z 5

Tak to je kniha určena pro pejskaře. Vtipné vyprávění od štěněte až do dvou let. Chvilku jsem zavzpomínal na naše začátky z naší krásnou fenečkou. Příběh je vyprávěn z pohledu pejska jménem Dexter. Mě se tato útlá kniha líbila, dostala jsem ji od své snachy... děkuji moc.


Lenka2533
01.01.2022 4 z 5

Vtipná roztomilá knížka. Moc se mi líbila :)

DominaCZ
19.08.2021 1 z 5

Dám jednu hvězdu za fotky, jinak OTŘES. Co k tomu říct no...že to mělo být rádoby vtipný, a že se to ani mně-držce, kterou musej ostatní až brzdit, se to prostě vtipný nezdá.
Fakt nejsou funny kydy štěněte o tom, jak se mu motaj nohy tak, že se rozběhne a ihned si "nabije tlamu". A věčné LOGICKY NE? CHÁPEŠ? to je už vyloženě na ranu majitelce.
Prostě mi od první vteřiny nesedla jak autorka, tak celej koncept knihy. Já taky nemluvim spisovně, ale tohle je eklhaft, prostě moc.
Ale holt dnes je trendy psát blogísky o každym ho*ně a tak jí polezem hromadně do zádě, no dyť jo.
Takže já dávám co dávám a vy se dál rozplývejte z toho NIC.
(a pes taky cute neni)

AgiMangi
01.01.2021 3 z 5

Tato kniha je velice vtipná, zanechala následky na celé naší rodině některé hlášky jsou prostě nezapomenutelné.

K.Exnerová
25.12.2020

Příjemná oddechovka a celkově moc hezky zpracovaná knížka. :)

_Knihomolka_
24.11.2020

Bullží kniha, plná humoru a nezapomenutelného vyprávění bulíka Dextera. Není jako normální kniha, protože nemá zápletku, ani normální úvod a závěr. Ale to vůbec nevadí, je to zase něco jiného. Bulík popisuje jeho běžné dny s jeho páníčky, od Vánoc, až po Haloween, dovolenou u moře a další jeho neobyčejné dny.

Laf
31.10.2020 5 z 5

Úžasná kniha plná humoru a skvělého vyprávění o životě jednoho Bulíka. Hrozně jsem se u toho nasmála. Navíc nechybí ani fotky a obrázky, které celé vyprávění doplnily. Doporučuju :)

KrysaHelena
16.08.2020 4 z 5

(SPOILER) Z mého pohledu je kniha ze 75% Bullží. Čtení příjemně ubíhá. Spoustu pojmů zná skoro každý pejskař (pesemesky, bojová vemena, atd). Co mě nadchlo, je "teorie" očuchávání a olizování chcanek. Skvělá kniha na pláž.

Neodpustím si jednu citaci, která je naprosto vytržená z kontextu (tak na to pamatujte ????): "K čemu by byl paničce malej klacek. S tím si ani pořádně nepohraje. Rozumíš. Malým klackem paničku neodrovnáš." ????

Ira13
13.02.2020 4 z 5

Super vtipná knížka, moc mě bavila. Zaujala mě psí řeč - obechcat na pesemesky, vydělávat papírky a za papírky je žrádlo, hraju mrtvej, podvozek.... Jednu hvězdu ubírám ale za typ písma, špatně se to čte - hlavně ze začátku r a ř vypadá jak z a ž......

JointlieKat94
01.10.2019 4 z 5

Kniha "Ze života bulíka" je psaná moc hezky. Chvilku jsem se musela přesvědčovat, co chvilku, každou stránku, o tom, že knihu vážně nepíše pes. :D

Je to psáno hezky, vtipně a sedlo mi to. Často jsem si vzpomněla na naši fenku, co si o nás asi musela myslet a tak.. :)

Tři hvězdičky dávám za psaní, které obsahovalo všehovšudy asi jen 3 chybky, (překlepy), a za fotky! Ty byli bullží! A čtvrtou za námět. :) a taky za slovní spojení "odechcat na pesemesky"!
Jednu jsem ubrala za často používané slova, jako "logicky, že jo", "rozumíš" a tak podobně.

Jinak to byla parádička! :)

lucie2371
06.09.2019 5 z 5

To byla bullží kniha! Milé a humorné vyprávění bulteriéra Dextera ♥

vterinka
04.03.2019 5 z 5

Hezká humorná kniha, která je na můj vkus psána velice zajímavým stylem, ale četla se dobře a když jsem se místy mohla i zasmát, tak to bylo bullží. :-)

Mirin1349
31.01.2019 5 z 5

Pro milovníky pejsků a zvlášť bulíků povinná četba. :) Vtipná knížka, která se četla jedním dechem. Těším se na pokračování.

milka011
18.09.2018 5 z 5

Úžasná knížka u které jsme se smály celá rodina. Moc doporučuji :-)

medvídě
02.07.2018 4 z 5

Pohodová knížka na zlepšení nálady doplněná o krásné fotky a občasné malůvky.
Občas jsem při čtení pokukovala po našem psíkovi, co si asi on může ve své hlavince myslet o nás :)
Pokud máte zájem o oddych, tak knihu vřele doporučuji.
Jen jedno mínus - občasné přeskočení vadilo = probíhá jeden dej, o něčem se zmíní a jde dál a následující odstavec se k té zmínce vrátí - to mi to trochu narušilo. Jinak nemám výhrady.

efka.saf
02.07.2018 4 z 5

Další veselá a velmi čtivá kniha ze života jednoho roztomilého olomouckého bulíka :), která je určena především pro milovníky a vlastníky psů. Dextera jsem už znala dříve a sledovala jeho skopičiny přes facebook, takže na knihu jsem se docela těšila.

Ačkoliv se jedná o poměrně tenkou brožurku, je graficky skutečně vyšperkovaná do posledního detailu. Hezké písmo (mně se ovšem pletla písmena T a J), vtipné fotky, trefné ilustrace a v neposlední řadě opravdu skvěle dotažený vzhled jednotlivých stránek. Co se ale textu týče, řekla bych, že kniha trpí podobným syndromem, jako daší knihy vzniklé podle vtipných blogů, totiž tím, že ke konci je toho na čtenáře v podobném duchu prostě moc. Zde vyloženě souhlasím s komentářem pode mnou, že ona stále opakující se zvolání se člověku ke konci prostě už přejí. Na druhou stranu ale velmi oceňuji novou terminologii, se kterou Dexter přišel (např. odechcat na pesemesku), kterou s velkou náruživostí zařazuji do mé běžné venčící mluvy.

Ačkoliv tedy text bude asi lépe fungovat jako blog než kniha, i tak ji vřele doporučuji. Je to milé a nenáročné čtení, které jistě stojí za povšimnutí.

hana.hanigerova
13.06.2018 3 z 5

Kniha je graficky krásně zpracovaná, dobře napsaná, bez chyb, bez hrubek, z tohoto ohledu výborně dotažená. Líbila se mi, je čtivá a psaná tak autenticky, že jsem si prakticky na každé stránce musela opakovat, že to píše majitel a ne pes. Ano, jakkoliv hloupě ti zní, bylo to tak. Protože to myšlení psů (alespoň tak, jak si ho představujeme), je v této knize vystiženo velmi přesně. O situacích, které jsou tak typické, a zažívám je s těmi našimi chlupáči taky, ani nemluvím.

ALE... Ano, je tady velké ale. V knize se neustále opakují zvolání "To nepochopíš," "Rozumíš," "Chápeš" a "Logicky, že jo." To mi neuvěřitelně lezlo na nervy, protože to bylo velmi časté. Já jsem se u nich vždycky zasekla a musela jsem si znovu "rozpohybovat" myšlenky, abych mohla ve čtení pokračovat. Jenže ono se to kolikrát na jedné stránce objevilo i pětkrát. Vrchol všeho byl, když se na dvou řádcích objevilo jedno zvolání dvakrát. Nebo pak situace, kdy do jednoho odstavce autorka nacpala ta zvolání úplně všechna. Chápu, že pokud jsou články vydávány zvlášť formou blogu, tak to asi čtenářům tolik nevadí. Ale pokud se blog vydává knižně, měly by se tyto věci poupravit. Ne, prostě tohle na mě bylo moc a ten jinak příjemný zážitek z knihy mi to hodně kazilo. Což se odrazilo i na mém hodnocení.

Ač jsem ve vyprávění Dextera viděla velmi často i své psy a mnoho těch situací zažívám také, nemůžu si pomoct, ale z knížky jsem nabyla dojmu, že Dexter je pěkně rozmazlený a neposlušný pes a venku bych ho teda potkat nechtěla. Panička na mě zase působí jako velmi otevřená žena, která má jakousi nutkavou potřebu do vyprávění neustále cpát detaily z intimního života s jejím přítelem. Dozvěděla jsem se o nich věci, které jsem opravdu vědět nechtěla a ničemu by nevadilo, kdyby byly v knize tyto věci vynechány.

Ač mám ke knize výhrady, přesto se moc těším na pokračování a případný další díl si určitě opět koupím.

Lenka318
12.04.2018 5 z 5

Super. Patřím taky k blbečkům, kteří slouží svému psímu bohovi - sice špicovi, ale v lumpárnách si s Dexem můj drahoušek nezadá. Díky za prima počtení, budu se k této knížce určitě vracet. Za první čtení si člověk všechno ani nezapamatuje. Je fakt bulží. :)

katka.oo
07.03.2018 5 z 5

Výborné, pobavila a Dex je prostě frajer :-). Psy miluju takže tato kniha mi nemohla v knihovničce chybět. Půjčila jsem ji i pár lidem, kteří vůbec nečtou a moc se líbila. Další Dexovy příběhy sleduju na fb.

Štítky knihy

psi příběhy o psech

Autorovy další knížky

2017  89%Ze života bulíka
2018  82%Pokračování Dexterových příběhů