jollyjo jollyjo komentáře u knih

☰ menu

Není to o mně, ale o nás Není to o mně, ale o nás Vladimír Hučín

Naše země produkuje spoustu zajímavých lidí , kteří upřednostňují vlastnosti na které se v současné době moc - (čest , morálka, úcta , respekt) , před čistým konzumem. Vladimír Hučín je jedním z nich a přiznám se , že mi přijde šílené , že je člověk s takovou historií , tak nějak odtlačen do pozadí , za oponu toho hlavního dění. Tahle kniha Vám poskytne jiný pohled na události , které nám jsou vykreslovány tím hlavním proudem jinak. Přiznám se, že při čtení jsem si říkal, že to snad není možné a kdybych knihu četl bez toho abych se o toto období zajíma, asi bych si řekl, že to někdo zveličuje. Takhle této knize dávám plný počet, protože mi poskytla spoustu informací a poskytla mi kostičky do mozaiky toho jak to tady u nás chodilo a chodí, protože spousta z těch soudruhů a stbáků o kterých se v knize píše stále funguje na vysokých funkcích. Děkuju za tu knihu autorům a hlavně Vladimíru Hučínovi.

06.08.2023 5 z 5


Operace Rath Operace Rath Radek Kedroň

Úžasné dílko . měl jsem nějaké vědomí o téhle kauze, ale tahle kniha mi ukázala, že jsem věděl tak 5% . Parádně popsaná největší korukční skandál v našich dějinách, stav naší justice a i to , že u policie dělají lidé , kteří tu práci dělají moc dobře.

18.07.2022 5 z 5


Václav Havel - Necenzurovaný životopis Václav Havel - Necenzurovaný životopis Jan Bauer

Sametová revoluce a hlavně postava Václava Havla to je prostě pro většinu našeho národa krásný až filmový příběh na který nesmí nikdo sáhnout. Potvrzuje to i tato kniha. Jestli nechcete číst stále opakovaná fakta a glorioly a báje o udatných a bezchybných superhrdinech, tak určitě pro Vás bude tahle kniha dobrou volbou. Většina komentů zde píše něco v tom smyslu "že si náš prezident takovou dehonestaci nezaslouží" ani zmíňka o tom jeslti náhodou není obsah knihy pravdivý . Prostě na Havla se nesahá. Je to smutné. Jeho osoba mě zajímá, takže jsem měl tu možnost přečíst více jeho zajímavých životopisů a musím říci , že Jan Bauer se držel faktů.
Takže jestli hledáte možnost se něco dozvědět , tak tahle kniha je super volba. Jestli toužíte po krásné pohádce o superhrdinech , kteří zachránili tuhle zemi tak sáhněte spíše po Kocábovi , Rumlovi nebo životopisům některých (nezhrzených) milenek našeho bývalého prezidenta.

20.02.2022 4 z 5


Ve službách Ministerstva vnitra - Chránil jsem tři prezidenty Ve službách Ministerstva vnitra - Chránil jsem tři prezidenty Olin Jurman

Velmi zajímavé čtení a úplně jiný pohled než nám je podsouvám ve 100 a více formách a vlastně stále o tom samém , jen se vždy mění hrdina , který se snaží přivlastnit si co největší podíl na "sametové revoluci". Tahle kniha je úplně jiná a krásně ji vystihuje doslov pana Majora Bobka.

"Snad to v některé pasáži vypadá , že jsem příznivcem otho starého železa, které drželo tlouhá léta tento národ pod krkem. Není to pravda,. Vidím věci tak , jaké opravdu byly a jsou , jen nesmíte věřit všemu v novinách a televizi. Já jsem se nemusel nikdy zpronevěřit ideálům, prože jsem nikdy nepřestal používat vlastní rozum."

01.02.2022 4 z 5


Sex, Disco, Revoluce! - Vzpomínky majitele Discolandu Sylvie na zlatý časy Sex, Disco, Revoluce! - Vzpomínky majitele Discolandu Sylvie na zlatý časy Ivan Jonák

Ať se na tuhle knihu díváte jakkoliv jedno je jasné. Jestli je v této knize alespoň 50% pravdy , tak Ivan Jonák prožil velmi zajímavý život a stihl to co někdo nestihne za 100 let , tak on to stihl za 59 let. A jeslti je tam velká část vymyšlena nebo přibarvena , tak je veliká škoda , že se nedočkáme pokračování , protože tato kniha je důkazem , že byl skvělý vypravěč a kniha se čte velmi dobře a přiznám se , že jsem se u knihy dlouho tak nezasmál. Každopádně velmi zajímavé dílko , které ukazuje jak to tady za bolševika fungovalo . Pro mě nové informace s ohledem na rok 89 a jeho "přátelství s Karlem Krylem" to je taková třešinčka na dortu. Člověk se asi nejvíe těší na to co se odehrávalo v Discolandu Sylvia v dobách jeho největší slávy , bohužel to už nám zůstane utajeno.

23.01.2022 4 z 5


Tak pravil Petr Cibulka - Odpověď vládnoucímu komunistickému dobytku Tak pravil Petr Cibulka - Odpověď vládnoucímu komunistickému dobytku Petr Cibulka

Velmi zajímavé čtení. Kniha ukazuje dost rozdílný pohled na disent než je nám předkládán hlavním informačním proudem. Petr Cibulka ať už na něj každý může mít svůj názor, tak patřil k disentu k těm nejvíce aktivním. Odpovídá tomu jeho pobyt v krminále , což je vlemi pěkně popsáno v knize. V druhé části knihy jsou naskenované dokumenty, takže si vše můžete ověřit. Velmi zajímavé jsou dokumenty z procesu s Václavem Havlem, člověk si tak nějak může udělat svůj názor na to jak proces probíhal.

23.01.2022 4 z 5


Gottland Gottland Mariusz Szczygieł

Ta kniha mě dostala! Tolik faktů jsem absolutně nečekal. V několika kapitolách autor dokázal vypátrat neskutečné množství informací, už nyní vím , že se o některá témata budu chtít zajímat více do hloubky. Myslím, že knize velmi prospělo , že ji napsal někdo jiný než Čech. Tohle bych dal do škol jako povinnou četbu. Doporučuji.

09.01.2022 5 z 5


Gott: Československý příběh Gott: Československý příběh Pavel Klusák

Moc pěkná kniha. Po pár stránkách Vás vtáhne do děje i když nejste fanouškem Karla Gotta a tak nějak ukazuje více než jeho život a kariéru , ale spíše ukazuje naši společnost a život v komunistické éře. Je mi jasné , že pro mistrovi fanoušky to nebude příjemné čtení. Pro ty koho zajímá jiný než "oficiální" pohled vřele doporučuji .

01.01.2022 5 z 5


Dobrovolník Dobrovolník Jack Fairweather

Četl jsem krátce po Vrbově Utekl jsem z Osvětimi a musím říci , že tahle kniha je daleko komplexnější co se týče obsahu a dalších souvislostí. Co spojuje tyto knihy a pro mě je to asi to nejšílenější je ta netečnost spojenců a dalších orgánů k faktům a zprávám , které jim byly předkládány přímo od vězňů z Osvětimi. Za mě je Witold Pilecki velký hrdina o kterém by se mělo daleko více povídat. Bohužel bojoval za svůj národ proti fašismu , který nahradila další zrůdnost v podobě komunismu, která ho popravila. Moc díky za tuto knihu.

26.09.2021 5 z 5


Vypovídat pravdu a nic nezamlčet. Díl 1 Vypovídat pravdu a nic nezamlčet. Díl 1 Pavel Žáček

O těch komisích se tak nějak ví , ale nikdo moc netuší jak to tam probíhalo. Ty výpovědi dají nahlédnout do zákulisí , kdo tahal za nitky a dává to tak nějak možnost si udělat vlastní obrázek jak to opravdu bylo. U věty "Byl jsem včera u Vaška a ten říkal ať Hegenbarta necháte na pokoji , že ten nám hodně pomohl " mi až běhal mráz po zádech.

20.09.2021


Utekl jsem z Osvětimi Utekl jsem z Osvětimi Rudolf Vrba

Parádní kniha , která by měla být na školách brána jako povinná četba. Autor tě dokáže parádně vtáhnout do děje a bohužel v tomto případě z toho až mrazí. Nejvíce začne člověk žasnout nad kalkulem vedení maďarského židovstva ohledně zvěřejnění zprávy , kterou sepsal Vrba a Wetzler na Slovensku a která právě měla sloužit k procitnutí maďarského židovstva.

20.09.2021


Deník – řekněte jim, že sametová Deník – řekněte jim, že sametová Martin Mejstřík

Tahle kniha čtenáře dostane přímo do dění. Vedeno v několika časových a dějových osách (je to fajn proložit ty všechny zasedání příběhy z osobního života), ale nebojte po čase si na to zvyknete a fakt se to čte moc dobře. Za mě parádní kronika této velmi zajímavé doby.

05.04.2021 5 z 5


Padrino Krejčíř - Afričan Padrino Krejčíř - Afričan Jaroslav Kmenta

Nejlepší díl trilogie . Šílené svědectví .

18.04.2019 5 z 5