Václav Havel - Necenzurovaný životopis

Václav Havel - Necenzurovaný životopis https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77829/bmid_vaclav-havel-necenzurovany-zivotopi-2zg-77829.jpg 3 13 7

Necenzurovaný životopis rekapituluje osobní směřování českého disidenta a polistopadového prezidenta až do katastrofálních povodní roku 2002. Shrnutí dětství, dospívání, literární tvorby, disidentských aktivit i působení ve funkci posledního československého a následně prvního českého prezidenta. Bauer zdůrazněním citlivých a choulostivých témat boří legendu, neboť Havlovu osobnost líčí jako tragikomickou postavu, jejíž jednání bylo často vedeno cizími či sobecky osobními zájmy.... celý text

Přidat komentář

jollyjo
20.02.2022 4 z 5

Sametová revoluce a hlavně postava Václava Havla to je prostě pro většinu našeho národa krásný až filmový příběh na který nesmí nikdo sáhnout. Potvrzuje to i tato kniha. Jestli nechcete číst stále opakovaná fakta a glorioly a báje o udatných a bezchybných superhrdinech, tak určitě pro Vás bude tahle kniha dobrou volbou. Většina komentů zde píše něco v tom smyslu "že si náš prezident takovou dehonestaci nezaslouží" ani zmíňka o tom jeslti náhodou není obsah knihy pravdivý . Prostě na Havla se nesahá. Je to smutné. Jeho osoba mě zajímá, takže jsem měl tu možnost přečíst více jeho zajímavých životopisů a musím říci , že Jan Bauer se držel faktů.
Takže jestli hledáte možnost se něco dozvědět , tak tahle kniha je super volba. Jestli toužíte po krásné pohádce o superhrdinech , kteří zachránili tuhle zemi tak sáhněte spíše po Kocábovi , Rumlovi nebo životopisům některých (nezhrzených) milenek našeho bývalého prezidenta.

Greenfingers
10.07.2020 odpad!

Kniha jakoby mířila na určitou čtenářskou obec, konkrétně mám na mysli odběratele deníku Blesk. První český prezident si takovou dehonestaci rozhodně nezaslouží.


Book_Lover_
09.11.2019 3 z 5

Sama jsem Sametovou revoluci nezažila a na vládu Václava Havla v roli prezidenta si pamatuji jenom matně, ovšem vždy to pro mě byl symbol svobody a hlavní politik, který řídil přechod k demokracii. Po přečtení této knížky jsem si ale uvědomila, že i on byl člověk, který měl své mouchy a mohl využívat výhod, které mu jeho vysoký post nabízel.

frantisek8863
14.09.2017

Zde mě můj oblíbený autor o historii zklamal svým někdy až skoro bulvárním přístupem. Jelikož je to necenzurovaný životopis, neumím zhodnotit jak dalece jsou informace reálné, nebo zavádějící.Kolik je vystaveno na faktech a polopravdách. Nedělám si o naivním snílkovi Havlovi velké iluze, ale mám respekt k jeho osobě a jeho odkazu, ale tahle kniha mě dráždila což byl zřejmě autorův záměr. Vyvolat otázky a zamýšlet se nad informacemi a poskytnutými odpověďmi .Jen mi to celé nepřijde důvěryhodné, čisté a seriózní.Tuto knihu si netroufnu hodnotit.

jimbow
20.04.2017 1 z 5

Jak se v nějakém názvu životopisu objeví slůvko 'necenzurovaný', je třeba být ve střehu.

maryzka
05.05.2012 3 z 5

pěkný počteníčko člověk se nestačí divit jaký měl výhody.

Yorika
21.12.2011 2 z 5

V žádném případě nechci snižovat osobnost a zásluhy pana Havla.Vím,že pro tento stát udělal mnoho a i díky němu zde mohu svobodně psát.Jsem však ráda,že tato kniha poukazuje i na slabší stránky této osobnosti a popisuje jeho ne vždy správná rozhodnutí a jednání.Je dobré si to uvědomit právě v těchto dnech,kdy se média snaží z této osobnosti udělat modlu.Myslím,že i panu Havlovi by se tento humbuk kolem jeho osoby příliš nelíbil.