JanaHr JanaHr komentáře u knih

☰ menu

Jen jeden svět Jen jeden svět Renata Šindelářová

Knížka vykresluje dva různé pohledy na svět. Blanka je něžná, ezoterická duše a Tomáš prostě obyčejný, trochu bezohledný chlap.
Je to zajímavé čtení, zvláštní úhel pohledu jedné i druhé strany.

15.05.2023 5 z 5


Bolest neutopíš Bolest neutopíš Renata Šindelářová

Krásně napsaná kniha, většinou moc smutná, ovšem takové životní osudy někdy prostě jsou. Ale pořád jsem si v duchu říkala, že to nakonec dobře dopadne....
Míra má můj obdiv, jak ten život zvládl. Leckterý chlap (a i leckterá žena) by tohle nevydržel a radši utekl hodně daleko.

16.09.2022 5 z 5


Kráska přichází Kráska přichází Adriana Šindelářová

Velmi čtivě napsaná knížka, krásně plynoucí příběh. Autorka zvládla úžasně propojit naší současnost s historií starého Egypta.
Doufám, že bude v psaní pokračovat .

21.04.2022 5 z 5


Můj svět v tobě Můj svět v tobě Renata Šindelářová

Knížka o lásce, o malém chlapci Leovi, který komunikuje s anděli a jeho malé kamarádce, která se jednoho dne ztratí mamince ve chvíli zmatku u obchodního centra. Zvláštní napínavý příběh napsaný čtivou formou. Kdo má rád tajemno a zároveň trochu detektivky, tak určitě nebude zklamaný.

21.04.2022 5 z 5


Kdo zachrání planetu? Kdo zachrání planetu? Renata Šindelářová

Kdo zachrání planetu přečetl syn právě dnes. Tahhle knížka ho prý bavila asi nejvíc z těch tří gamebooků co má od této autorky (Předchozí dva tituly jsou Ztraceni v rudolfínské Praze a druhý Tajemství pokladu svatého Václava), možná i proto, že má rád zvířata a přírodu.
Tento gamebook je dětech, které se pokouší zachránit planetu. Především je to Naďa, která ví snad všechno o přírodě a hledá kamarády k záchraně planety. Přidají se k ní Sára, Terezka a po nějaké době i dvojčata Péťa a Tonda. Partu doplňuje kokršpaněl Tap. Knížka je velmi srozumitelně napsaná, děti se dozví mnoho zajímavých i poučných věcí. Například, proč nesahat motýlům na křídla, které léčivé rostliny pomáhají při nastydnutí. Jak správně třídit odpadky.
Na každé druhé stránce je obrázek, na němž je úkol a když je správně vyřešen, může se číst dál. Někdy se mohou děti rozhodnout, co se má stát dál. Mají se podívat do jeskyně, zůstat v lese, jít na koupaliště?
Synovi je teď dvanáct a konstatoval, že knížka byla moc zajímavá a líbila se mu. Takže za něj mohu všem dětem vřele doporučit.

04.05.2021 5 z 5


Tajemství pokladu svatého Václava Tajemství pokladu svatého Václava Renata Šindelářová

V tomto gamebooku se setkáváme opět s dětmi Vojtou a Klárkou (stejnými dětmi jako v předchozím gamebooku této autorky „Ztraceni v rudolfínské Praze“). Dobrodružný příběh děti zavede za pokladem svatého Václava. Děti se dostanou do minulosti a projdou se různými dobami, jako například dobou knížete Václava, Karla IV., Jiřího z Poděbrad atd. pokouší se najít svatováclavský poklad.
Kniiha je opět formou různých úkolů, díky nimž se děti dostanou ke klíčům od pokladu.
Kniha opět nezklamala a určitě můžu doporučit i nejnovější titul autorky „Kdo zachrání planetu“.

04.05.2021 5 z 5


Ztraceni v rudolfinské Praze Ztraceni v rudolfinské Praze Renata Šindelářová

Ztraceni v rudolfínské Praze je knížka pro všechny, kdož hledáte něco pro mladší školáky a zároveň chcete, aby se trošku u čtení i učili. Můžu doporučit, protože synovi se tahle kniha moc líbila.
Kniha vypráví o dvou kamarádech, Vojtovi z páté a Klárce ze čtvrté třídy, které se zvláštní náhodou ocitnou v Praze za vlády Rudolfa II. Kniha kombinuje čtení s logickými úkoly. Pokud dítě dobře vyřeší úkol na jedné straně, dostane tím informaci, na jakou další stránku se má přesunout, aby mohlo pokračovat ve čtení. Děti se přirozenou zábavnou formou dozvídají informace z české historie a poznávají naše hlavní město z trochu jiného úhlu.
Syn byl z knížky nadšený, stejně jako z dalších dvou gamebooků této autorky „Tajemství pokladu svatého Václava“ a nejnovější knihy „Kdo zachrání planetu?“

04.05.2021 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Kniha se čte se jedním dechem, ale asi nikdo z nás by to nechtěl zažít na vlastní kůži. Osud a život Hany je na začátku života slibný, na konci velmi smutný a dramatický. Stejně, jako život její neteře, kterou více méně nedobrovolně přijala do svého života.

02.12.2019 5 z 5