Kdo zachrání planetu?

Kdo zachrání planetu? https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450079/bmid_kdo-zachrani-planetu-e0k-450079.jpg 5 9 4

Parta dětí pomáhá nové kamarádce Nadě ochraňovat přírodu. Uklidí odpadky z jeskyně, postaví krmítko, vyvenčí pejsky z útulku, ošetří zraněnou vránu nebo se třeba naučí, kdy a kde je nebezpečné rozdělávat oheň. Přitom se děti od moudré Nadi dozvědí mnoho zajímavostí o tom, které zvíře je nejchytřejší, nejrychlejší nebo nejdéle žije na planetě Zemi. Kniha je plná obrázkových úkolů, které je třeba vyřešit, abyste mohli číst dál. A někdy si čtenář volí vlastní cestu…... celý text

Přidat komentář

MoniMonika
včera 5 z 5

"Zachraňte planetu" je neobyčejná dětská kniha, která přináší vzrušující dobrodružství spojené s učením o ekologii. Tato interaktivní kniha, známá také jako gamebook, umožňuje dětem stát se součástí příběhu a rozhodovat o jeho průběhu. Hlavní postavou je Naďa, která s pomocí dalších dětí a veselého pejska Tapa bojuje za ochranu planety. Každá kapitola obsahuje hádanky a úkoly, které prověří logiku a představivost malých čtenářů.

Kniha je plná humoru, živých ilustrací a překvapivých zvratů, které udržují děti v napětí. Děti se při čtení dozvědí o důležitosti třídění odpadu, zachraňování přírody a správném chování k zvířatům. Kombinace dobrodružství a učení činí tuto knihu zábavnou i poučnou. "Zachraňte planetu" je kniha, která inspiruje děti k pozitivnímu myšlení a přispívá k rozvoji jejich environmentálního povědomí. Je to skvělý způsob, jak učit děti, že i malá akce může mít velký dopad. Tato kniha je ideální pro všechny malé dobrodruhy, kteří chtějí chránit planetu.

laura
29.03.2022 5 z 5

Knížka plná her a tajemství o dětech pro děti, ale nejen pro ně. I dospělí se u luštění hádanek pobaví a nejspíš se jim nejednou zavaří mozkové závity. Skvělé, nápadité, zajímavé a neotřelé. Spisovatelka, která tohle dokáže vymyslet, má můj obdiv!

Příběh party dětí, kteří se snaží zachránit planetu a přitom plní různé úkoly. Hravou formou se tu děti učí poznávat přírodu a budovat si k ní vztah.

A kdo by nemiloval Tapa? ;)


Kouzelnice555
11.02.2022 5 z 5

Myslím, že my jsme se doma zamilovali do Tapa... :-D

JanaHr
04.05.2021 5 z 5

Kdo zachrání planetu přečetl syn právě dnes. Tahhle knížka ho prý bavila asi nejvíc z těch tří gamebooků co má od této autorky (Předchozí dva tituly jsou Ztraceni v rudolfínské Praze a druhý Tajemství pokladu svatého Václava), možná i proto, že má rád zvířata a přírodu.
Tento gamebook je dětech, které se pokouší zachránit planetu. Především je to Naďa, která ví snad všechno o přírodě a hledá kamarády k záchraně planety. Přidají se k ní Sára, Terezka a po nějaké době i dvojčata Péťa a Tonda. Partu doplňuje kokršpaněl Tap. Knížka je velmi srozumitelně napsaná, děti se dozví mnoho zajímavých i poučných věcí. Například, proč nesahat motýlům na křídla, které léčivé rostliny pomáhají při nastydnutí. Jak správně třídit odpadky.
Na každé druhé stránce je obrázek, na němž je úkol a když je správně vyřešen, může se číst dál. Někdy se mohou děti rozhodnout, co se má stát dál. Mají se podívat do jeskyně, zůstat v lese, jít na koupaliště?
Synovi je teď dvanáct a konstatoval, že knížka byla moc zajímavá a líbila se mu. Takže za něj mohu všem dětem vřele doporučit.