Jen jeden svět

Jen jeden svět https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391579/mid_jen-jeden-svet-X0Y-391579.JPG 4 16 11

Jen jeden svět série

1. díl >

Může ezoterička Bianka skutečně komunikovat s mrtvými? Pokud ano, smrt pro ni není konečná. A není to přesně ten důvod, proč by bez výčitek svědomí dokázala také zabít? Investigativní novinář Daniel nařkne mystičku z vraždy člověka, kterému Bianka smrt nejprve předpověděla. Náhoda, či úmysl?

Přidat komentář

MoniMonika
05.04.2024 5 z 5

Kniha "Jen jeden svět" od Renaty Šindelářové je jako ponoření se do hlubokého moře emocí a nečekaných zvratů. Bianka a Daniel, hlavní postavy příběhu, se stávají vašimi průvodci touto fascinující cestou plnou tajemství a nadpřirozena. S každou stránkou jsem cítila, jak mi kniha proniká pod kůži, až jsem se ocitla v jejich světě, plném otázek a překvapení. Doporučuji tuto knihu všem, kteří touží po dobrodružství plném emocí a záhad.

JanaHr
15.05.2023 5 z 5

Knížka vykresluje dva různé pohledy na svět. Blanka je něžná, ezoterická duše a Tomáš prostě obyčejný, trochu bezohledný chlap.
Je to zajímavé čtení, zvláštní úhel pohledu jedné i druhé strany.


laura
29.03.2022 5 z 5

Úžasná kniha plná nepředvídatelnosti. Najdete v ní téměř vše: napětí, touhu, vášeň, věci mezi nebem a zemí, i ty mezi lidmi, ty vysvětlitelné i ty nevysvětlitelné. Budete přemýšlet, co za vším vězí, co všechno postavy skrývají a co jen zvolna vyplouvá na povrch. A možná budete překvapení, protože každá další stránka odkryje zase jiný úhel pohledu na příběh Bianky a jejích přátel.

Čtivé, napínavé, nabité několika dějovými zvraty, které jsem vůbec nepředpokládala a zároveň plné moudra a myšlenek, které se dotknou čehosi ve vašem nitru.

Ano, tohle mě moc bavilo!

Duše si vytváří bezpečné zámky, za které schovává nepříjemnosti. Duše je pohodlná. Nechce řešit problémy a starosti, chce se bavit. Zamete problémy pod koberec, zavře je do truhly, a tváří se, že tam nejsou.

Kouzelnice555
11.02.2022 5 z 5

Docela mě to dostalo. Bianka pochybuje o svých schopnostech, a je to vcelku složitý vnitřní souboj.

lenkaabooks
27.11.2021 2 z 5

Jsem rozpolcená. Na jednu stranu dobrý námět - svět meditací, duchovna a ezoteriky v podobě Bianky, na straně druhé prospěchářství a bezohledná manipulace v podobě Tomáše. A tyto dva světy se střetnou. Bohužel mě se strašně nelíbilo jak byla kniha psaná, takových zbytečných slov. Mám doma pokračování, anotace zní zajímavě, snad mě nezklame.

P-U-P
13.03.2021 5 z 5

Kniha mě velmi bavila, zajímalo mě, co bude na další stránce, v další kapitole a jak to celé dopadne. Zkrátka, brzy si Vás svým příběhem chytí a až do poslední stránky nepustí. Připadalo mi to promyšlené do posledního detailu, obsáhlé, ale ne nudné a několikrát jsem se upřímně pobavil. Takže dle mého názoru je ta kniha moc povedená.
Teď se chystám na volné pokračování "Můj svět v tobě".

Bezzubka
07.04.2019 5 z 5

Upřímně moc nechápu některé záporné komentáře na tuhle knihu. Já osobně jsem ji zhltla téměř za den, nemohla jsem se od ní odtrhnout a příběh Bianky a všech, kteří jej doplňovali a vytvářeli, mě moc bavil, byl nepředvídatelný, napínavý, neotřelý, spojoval v sobě spoustu výzev, ať už zamyšlení nad tím, jak to vlastně s těmi světy je, nebo nad tím, že každý jsme strůjcem svého osudu, to my volíme, kam se náš život začne ubírat, zkrátka, užila jsem si to a řadím ji ke knihám, ke kterým se ráda jednou za čas znovu vrátím. Samozřejmě, ne vždy se autor zavděčí všem, o tom to ale je. Kdo má rád trošku toho tajemna (ale ne příliš), trošku napětí, erotiky (jo, sem tam jsem se i červenala), trošku překvapení a nečekaných zvratů, zkrátka to všechno dohromady, tak přesně pro toho tahle kniha je. Zkuste jí dát šanci, věřím, že nebudete litovat...

Habana
23.03.2019 2 z 5

Kniha se čte velice zvolna, postarádá napětí, ale zase je nabitá mezilidskymi vztahy. Anotace se úplně vyhnula obsahu knihy a pro hlavní linii zbylo až žalostně málo místa. Hrdinku Bianku jsem kvůli jejímu robotimu jednání moc nemusela. Nebyla neuvěřitelná. To spíš Tomas byl skvěle uchopená postava. Dávám 2 hvězdičky.

guardian
19.03.2019 5 z 5

Nesouhlasím s některými níže uvedenými zápornými komentáři. Podle mého šlo v knize o znázornění dvou naprosto odlišných světů, které ale ve své podstatě splývají v jeden. Od toho název knihy. Je v tom filozofie. Tu však nenajdete, pokud jste zvyklí číst knihy "spotřebně", "tupě", aniž byste se zamýšleli nad obsahem, souvislostmi apod. Vzhledem k myšlence, která pro mě z knihy vyplývá, je znázornění těchto dvou světů žádoucí přesně tak, jak jsou popsány. Za mě 5 hvězdiček.

Níže uvedenému komentáři bych ráda vzkázala - potrefená husa?!

DominaCZ
18.03.2019 odpad!

Monni to vystihla.
Anotace hovoří o Biance - ezoteričce.
Ta tam ale není jediná, jsou tam tuny dalších otravných postav z jednoho kanclíku.
Jedna je d*vka , druhej ojede kde co a třetí ženská se taky nechá ojet každým.
Ten "příběh" je o tuně ezokydů a sexuálních vztahů.

Číst o kozaté bohyni, kterou ojede KAŽDÝ jen co ji uvidí, i v kabince ve Sportissimu, za což ona vyzíská dary v podobě "vip vstupenky na Rihannu" nebo slevy do obchodu či odpuštění pokuty nebo jak "troubením zdraví její minisukni a běhají za ní jak za hárající fenou" tak nějak nepotřebuju.

Tuhle knížku fakt nechápu.
Směs ezokeciček a erotikonu ... to mě nezaujalo no.
(výše uvedenému komentu bych ráda vzkázala že to, že někdo nemusí knihy o nebíčku a dušičkách neznamená, že je TUPÝ.)

Monni
17.02.2019 3 z 5

Tohle teda opravdu asi ne. Dala bych jen 2*, ale jednu přidávám za dobrý konec. Tam sem byla opravdu překvapená. Námět dobrý, ale třičtvtě knihy jen samé kecy, kreré mi nepřišly důležité. Po knize jsem sáhla v knihovně, protože mě zaujala obálka a anotace, ale kdybych tušila, že většina knihy je jen omáčka okolo, tak bych ji s klidem nechala pěkně v poličce. Nevím jestli budu číst i druhý díl. Možná mu šanci dám, ale asi od něj nebudu nic moc čekat.