Tajemství pokladu svatého Václava

Tajemství pokladu svatého Václava https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426343/bmid_tajemstvi-pokladu-svateho-vaclava-62v-426343.png 4 7 4

Vojta a Klárka jsou opět tady a s nimi i nový dobrodružný příběh o cestě za pokladem svatého Václava. Děti se s pomocí trochu bláznivého vědce Alexe dostávají do minulosti, cestují však nikoliv pouze jednou, ale hned několikrát a podaří se jim navštívit dobu knížete Václava, císaře Karla IV., Jiřího z Poděbrad, císařovny Marie Terezie nebo Tomáše G. Masaryka. Děti nejenže se snaží svatováclavský poklad najít, ale stanou se i jeho opatrovníky. Společně s Vojtou a Klárkou se prostřednictvím odkazů v knize mohou strážci pokladu stát i všichni čtenáři, kteří správně rozluští zašifrovanou zprávu a posbírají všechny klíče, kterými pak poklad uzamknou a uschovají na tajném místě. Kniha kombinuje čtení s luštěním. Každá kapitola je ukončena logickým, matematickým, jazykovým, postřehovým či jiným úkolem, který děti odkáže na pokračování v příběhu. Na některých místech se čtenáři mohou i samostatně rozhodnout, jak by dle nich měl příběh pokračovat. Jde tedy o knihu v pravém slova smyslu interaktivní. Děti si tak bystří hlavu i vlastní úsudek a navíc se nenásilnou formou dozvídají informace ze života našich předků.... celý text

JanaHr
JanaHr
04.05.2021 5 z 5

V tomto gamebooku se setkáváme opět s dětmi Vojtou a Klárkou (stejnými dětmi jako v předchozím gamebooku této autorky „Ztraceni v rudolfínské Praze“). Dobrodružný příběh děti zavede za pokladem svatého Václava. Děti se dostanou do minulosti a projdou se různými dobami, jako například dobou knížete Václava, Karla IV., Jiřího z Poděbrad atd. pokouší se najít svatováclavský poklad.
Kniiha je opět formou různých úkolů, díky nimž se děti dostanou ke klíčům od pokladu.
Kniha opět nezklamala a určitě můžu doporučit i nejnovější titul autorky „Kdo zachrání planetu“.

Vakalik
Vakalik
09.11.2020 2 z 5

Výborný nápad, horší provedení. Hodně nereálně a kostrbatě pojatý příběh, našla jsem i nějakou chybu ve zpracování. Škoda, že se autorka nedržela jen jedné doby (např. historie).


JanaDor
JanaDor
13.04.2020 5 z 5

Celkově se to dobře četlo a formou příběhu jsou zde zmíněny důležité události české historie. Vyprávění je přizpůsobené dětem, takže víme jak se Klárka s Vojtou cítí a co si myslí o dané době, ve které se nacházejí.
V závěru knihy jsou různé nápovědy i klíč, jak se mělo správně postupovat. Takže rodiče, když si nebudou vědět rady, mohou nenápadně zjistit, jak pokračovat. V případě nouze, když si řekne dítě o pomoc.
Vzhledem k nynější situaci (ale i jindy) je to skvělá kniha na zabavení dětí a já ji vřele doporučuji.

Merag
Merag
28.03.2020 4 z 5

Knížka, která zabaví vaše děti. Text knihy není uspořádán za sebou jako je tomu u běžných knih. Aby se čtenář dozvěděl celý příběh, musí plnit úkoly, které mu prozradí správnou stránku, kde příběh pokračuje. V knize se tak děti seznámí s důležitými historickými osobnosti naší země.