ja.nevim ja.nevim komentáře u knih

☰ menu

Faja Faja Petra Stehlíková

Obvykle je druhý díl série vycpávkový. Ale u Naslouchače nee. Jsem za to moc ráda. Druhý díl byl fakt pecka. Užila jsem si ho. Sice byl začátek trochu delší a rozjezd pomalejší, ale i tak je to skvělá knížka.

09.07.2018 4 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Předtím než jsem začala číst Naslouchače, byla jsem poměrně dost skeptická. Jen málo čtu knížky od českých autorů a už vůbec od nich nečtu fantasy a sci-fi. Ale vzhledem k tomu, jaký pozitivní ohlas je na tuto knížku, řekla jsem si, že bych mohla změnit svůj pohled na věc. Moc jsem od Naslouchače nečekala. Takže jsem pak byla hodně moc mile překvapená. Vážně skvělá knížka. Těším se na další díl.

09.07.2018 4 z 5


Krvavé ostří Krvavé ostří Sarah J. Maas

Škoda, že jsem tuto knihu nepřečetla dřív než další díly ze série.
Skvělá kniha, ostatně jako vždycky. Jde vidět, že Celeana v Endovieru dospěla. Strašně moc mi bylo líto Sama, tohle si nezasloužil. Z knížek co jsem četla předtím mi nebyl moc sympatický, ale tady jsem si ho opravdu oblíbila.
Každopádně těším se na další díl od Maas. Trochu se bojím, že tahle série zachvíli skončí. Mám z toho smíšené pocity.

29.04.2018 5 z 5


Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

Já nemám slov. Tohle jsem opravdu nečekala. Sarah je prostě úžasná. Její knížky jsou pořád lepší a lepší. U konce jsem ronila slzy smutku i štěstí.
Znáte ten pocit když strašně moc chce vědět jak to skončí, ale na druhou stranu se s tou knížkou nechcete rozloučit? Tak jsem se cítila od začátku. Věděla jsem, že to bude bomba, ale nečekala jsem tohle toto. Skvělá knížka. Rychle jsem ji přečetla, jak dobře byla napsaná.
Nevěděla jsem, že to zvládnu, ale ještě víc jsem se zamilovala do Feyre a Rhysanda a Cassiana a dalších sakra dobře vypracovaných postav. Jde vidět, že to asi autorku baví. Doufám, že ji to taky nepřestane bavit, protože by to byla hrozná škoda.
Nedávno jsem u Sarah na Insta viděla fotku, kde je scénář k ACOTAR. Asi si ještě chvilku na film počkáme, tak doufám, že to bude stejně úspěšné jako knížka.

11.04.2018 5 z 5


Na lovu Na lovu Meagan Spooner

Nečetla jsem anotaci této knížky, takže jsem věděla jen to, že je to jakýsi retelling a tak jsem nevěděla co očekávat a neočekávat. Proto jsem po přečtení překvapená. Mile. Je to příjemná oddechová knížka. Četla se lehce, takže jsem se ani nenadála a byla jsem nakonci. Doporučuju.

04.03.2018 4 z 5


Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Tato knížka mě velmi mile překvapila. Do dalších dílů už jsem se nechtěla pouštět, ale překonala jsem tu nechuť a jsem za to ráda!! Zbožňuju ty scény s Jeřábem. Princ Dorian...

03.08.2017 5 z 5


Svůdné zúčtování Svůdné zúčtování Wendy Higgins

Naprosto úžasná kniha :) myslíte, že bude 4.díl ? Já teda doufám, že jo.... kniha je spíš pro holky a když to začal číst kamarád, tak jsem se dost divila a pak to okomentoval slovy "Boží" tak to jsem naprosto umírala :D ale proč ne? Ve škole jsme se o tom dost bavili a překvapilo mě( vlastně ne, nepřekvapilo) že určité scény vnímal jako kluk jinak a taky nad tím přemýšlel úplně jinak, z jinýho úhlu a to by proště holku nenapadlo.

31.05.2015 5 z 5