helicar helicar komentáře u knih

☰ menu

Podivná knihovna Podivná knihovna Haruki Murakami

Já knihu pochopila. Po svém. Jestli to tak autor opravdu zamýšlel, je už věc druhá. Souhlasím s názorem pod sebou, příběh, na to jak byl kratičký, se dal rozepsat mnohem barvitěji a pestřeji. Ovšem ty ilustrace opravdu stojí za pochvalu.

01.07.2017 3 z 5


Lakomec Lakomec Molière (p)

No...místy taková praštěná telenovela :) Ale jelikož je to klasika, dám si víc záležet. V knize jsou skvěle vykresleny charaktery jednotlivých postav. Každá má svůj příběh, své problémy, své touhy. Jednotlivé dialogy jsou vtipné, ráda bych hru viděla v divadle. Ale celý příběh je pro mě podaný až moc jednoduše. Zatímco jsem knihu četla, myslela jsem si, že na konci bude nějaké poučení nebo alespoň překvapivý zvrat. Ale nic z toho se nestalo. Všechno se vyřešilo tak nějak "samo".
Líbil se mi dodatek na konci knihy: "Takové divadelní řešení jen zakrývá skutečnou situaci. Nemůže nic změnit na charakterech postav a jejich životních postojích. A tak v rádoby optimistickém řešení komedie zůstává hořká pachuť." - který přesně vystihuje mé pocity z celé hry.
Jinak se mi kniha líbila, přečetla jsem ji o pauzách ve škole za jeden den. K maturitě určitě doporučuji :)

18.10.2016 4 z 5


Lolito Lolito Ben Brooks

Také jsem po přečtení anotace měla ohledně děje jisté představy a očekávání. Čekala jsem více erotiky a také nějaké větší drama až se to provalí. Jenže větší část knihy jsou takové nepodstatné a celkem zmatené věci. Ikdyž musím uznat, že i v téhle knize se našlo pár frází, nad kterými jsem se pozastavila a zamyslela. Souhlasím s komentářem orinka3, knížka nemusí být nic světoborného, ale děsná zase také není. Záleží na vkusu. Mě osobně se vcelku i líbila a četla se mi opravdu rychle. Ale ti, kteří mají rádi knížky nadupané dějem a akcí.....no asi si vyberte něco trochu jiného :)

16.05.2016 3 z 5


Esej o tragédii Esej o tragédii Elizabeth LaBan

Příběh byl velice krásný, citlivě a čtivě napsaný. Knížku jsem velice prožívala a spolu s Duncanem čekala, co se bude dít dál. Přiznám se, že od té slibované velké romance jsem čekala něco zcela jiného. Možná víc scén Tima a Vanessy. Určitě by si to zasloužili. Postavy jsem měla ráda a s Timem soucítila. Je těžší bejt jinej. Vždycky. Ať už se lišíte čímkoli. Takže jeho nejistoty jsem plně chápala. Velice se mi líbilo, jak se příběh postupně vyvíjel a mrzelo mě, když už byl konec. Velice by mě zajímalo, co se dělo potom. Jestli Duncan kontaktoval Tima a jestli se s ním vůbec někdy setkal, jestli Tim ještě někdy mluvil s Vanessou....a tak :) Jinak autorka velice dobře popsala prostředí Irvingovy školy. Úplně jsem se mohla vidět, jak procházím chodbami a pod kamenným obloukem si čtu školní motto :) A ta obálka je prostě úžasná!

20.01.2016 5 z 5


Psycho Psycho Robert Bloch

Jelikož jsem kdysi dávno viděla film, tak už jsem předem věděla, jak příběh skončí. Ale knížka se mi moc líbila, četla se rychle a já si vyplnila místa, která už jsem zapoměla. Také určitě doporučuju :)

11.06.2015 4 z 5


Jednou ano, dvakrát ne Jednou ano, dvakrát ne Cylin Busby

Velice dobře napsaný příběh. Knížku jsem zvládla přečíst za dva dny a než jsem se nadála byl konec. Něco z toho jsem sice tušila, ale stejně mi tím závěrem vyrazili dech :) Určitě to bylo jiné než jsem čekala a líbilo se mi to.

26.04.2015 4 z 5


Bídníci (převyprávění) Bídníci (převyprávění) Václav Dušek

Příběh Bídníků se mi moc líbil. Ze začátku jsem si musela trošku zvykat na tehdejší nářečí a taky na to, že tam byla spousta jmen, která jsem znát nepotřebovala. Jakmile jsem se ale začetla, tehdejší doba mě pohltila a příběh jsem prožívala spolu s hrdiny. Taky postava Gavroche, byla super zpestřením.

26.04.2015 4 z 5


Červený vrch Červený vrch Jamie McGuire

Knížka se mi moc líbila, byla napínavá, akční, místy hodně smutná, ale i plná šťastných okamžiků. Musím dát 5 hvězdiček :)

02.11.2014 5 z 5