hanaraab hanaraab komentáře u knih

☰ menu

Vlk samotář Vlk samotář Jodi Picoult

Nejprve jsem si myslela, že ji ani nedočtu. Trošku mi vadilo, že každou chvíli vypráví příběh někdo jiný, ani jsem moc nechápala Luka, že dal přednost vlkům před rodinou a dětmi. Ale postupně jsem se začítala a začítala, až se mi nechtělo knihu odložit. Původně jsem si myslela, že se děj knihy obrátí jiným směrem, když Cara obviní bratra z vraždy otce, ale nestalo se. Kniha je napínavá, poutavá, nutí čtenáře přemýšlet, jak by se zachoval, kdyby se dostal do této situace a může se to stát komukoliv z nás a věřím, že je to velmi těžké. Pořád jsem doufala v zázrak, ale ten se nestal. Kniha se mi moc líbila

16.04.2023 5 z 5


Bylinkové pohádky Bylinkové pohádky Lenka Hanusová

Kniha je nádherně ilustrovaná, moc hezké pohádky pro děti, bohužel je vyprodaná.

11.04.2023


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

To, že má kniha tolik kladných recenzí, mě donutilo ji přečíst. Jinak bych ji odložila po prvních třiceti stránkách. Opravdu nechápu, co se na téhle knize všem tak líbí. První polovina knihy je o tom, jak opilá žena denně jezdí vlakem, pak jde do parku, tam se zlije a pak jede opilá zpět domů vlakem a předstírá, že byla v práci. Neskutečná nuda.
Ke konci knihy cosi zahlédne, ale protože je tak opilá, neví co viděla. Tady začíná trošku zajímavější děj. Ale i tak už bych to znovu nečetla.

25.08.2017


Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Moc pěkná knížka, odpočinková. Opravdu jsem si čtení užila.. Okořeněná spoustou sprosťáren. Je docela zajímavé dozvědět se, co si o ženách myslí muži a obzvláště puberťáci. Někdy jsem jenom zírala nad trefnými poznámkami, až jsem se divila, že se autor nestydí používat hodně peprné výrazy. Líbí se mi styl psaní P.Hartla a už se těším na další knížku.

20.05.2017 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Pro mě taky velmi průměrná kniha. Myslím, že ta chvála je hodně nadsazená. Je to o alkoholičce, která denně jede opilá vlakem rádoby do práce, prosedí pár hodin v parku a jede zpět. Samozřejmě zase opilá. Tři čtvrtě knihy je zde popisováno, jak jezdí vlakem. A ke konci knihy najednou začne akční děj, pak už to má rychlý spád a je zde napětí. Přiznám se, že jsem to přečetla jenom díky kladným recenzím.

14.05.2017


Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Jonas Jonasson

Oddechová knížka plná neuvěřitelných dobrodružství. Taky mě moc nenadchla, mám i druhý díl Analfabetka, která uměla počítat, ale vůbec se mi do ní nechce.

27.01.2017


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Moc krásná knížka. Byla první, kterou jsem četla od Jojo Moyes a od té doby jsem přečetla všechny, které byly v Česku vydané. Ještě se mi moc líbila Dívka, již jsi tu zanechal.

27.01.2017


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Kniha se mi taky líbila, ale čekala jsem víc. Podle ohlasů, které jsem si přečetla před samotným čtením, bych čekala víc. Ze začátku jsem dokonce uvažovala o tom, že knihu odložím. Začátek je zdlouhavý popisováním alkoholičky, která denně jezdí vlakem a předstírá, že pracuje. Každý den to samé. Dost nezáživné, přiznám se, že jsem vytrvala ve čtení pouze proto, že jsem četla pochvalné recenze. Ke konci už mě to i bavilo. Nakonec docela pěkná kniha.

27.01.2017


Ve službách zla Ve službách zla Robert Galbraith (p)

Pro mě zatím nejlepší kniha s Cormoranem Strikem a jeho asistentkou Robin. Přečetla jsem na jeden nádech, napínavé čtení. Jenom ty popisy vražd byly dost morbidní. Ale jinak mě bavilo všechno a to, že jsem do poslední chvíle nevěděla, kdo ze tří podezřelých je vrah, bylo ze všeho nejlepší.

27.01.2017