hanahavana hanahavana komentáře u knih

☰ menu

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Stejně jako všechny ostatní knihy od této autorky jsem přečetla jedním dechem. Několikrát jsem musela obdivovat její úžasné formulace. Příběh je velmi dobře vystavěný, prolínání života otce a dcery postupně odkrývá příčiny jeho vztahu k ní... Moc jsem si přála, aby kniha pokračovala dál.

24.01.2021 5 z 5


Úzkosti a jejich lidé Úzkosti a jejich lidé Fredrik Backman

Úplně jiný žánr, než obvykle čtu, ale nadchla mě. Vedle vtipných nebo úsměvných momentů nabízí také řadu trefných postřehů ze života, velmi příjemná kombinace a originální námět.

24.01.2021 5 z 5


Vrány Vrány Petra Dvořáková

Hodně bolestný literární zážitek, který ve mně rezonoval ještě asi dva týdny. Uvědomila jsem si,jak je opravdu každé dítě jiné a je potřeba k nim také různě přistupovat. A že ma každý ke svému chování nějaký důvod a dělá vše tak, jak si myslí, že je to správně, ač je to třeba úplně špatně. Děkuji za tuto knihu, dala mi moc.

24.01.2021 5 z 5


Tíživá láska Tíživá láska Elena Ferrante

Tíživá láska je pro mě po Geniální přítelkyni velkým zklamáním. Začátek vypadá poměrně slibně, ale pro mě osobně se děj nikam neposouval, rozvláčný popis situací, které ho nikam neposouvaly... Kniha mě neoslovila, nedočetla jsem.

24.01.2021 1 z 5