O knize Tíživá láska

V prvním románu Eleny Ferrante, autorky celosvětového bestselleru Geniální přítelkyně, se hlavní hrdinka Delia vrací do rodné Neapole, aby dala do pořádku záležitosti své zesnulé matky Amalie. Autorka v próze tematizuje problematický vztah italských žen a jejich dcer, které musí ustupovat do pozadí před svými otci a bratry. Delia se po nejasné smrti matky, nalezené spoře oděné na pobřeží, snaží posbírat poslední střípky jejího života a rekonstruovat nejasné vzpomínky na své dětství. Ferrante svým románem otevírá svět symbolů, svět, v němž hlavní roli hraje hledání a nalézání – ztraceného vztahu s matkou i k sobě samé.... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha "Tíživá láska" od Eleny Ferrante vyvolává silné emoce a rozporuplné pocity. Čtenáři často zmiňují těžkou atmosféru, která je provází během čtení. Mnozí se shodují, že příběh je náročný a vyžaduje plnou pozornost. Hlavní postava Delia se snaží pochopit složitý vztah se svou matkou a vyrovnat se s traumatickými vzpomínkami z dětství. Popisy násilí a psychických problémů jsou pro některé čtenáře obtížné, ale zároveň fascinující. Ferrante dokáže zachytit nuance lidských emocí a vztahů, což mnohé oslovuje, i když ne každému je příběh blízký. Je to kniha, která zanechává silný dojem, ale ne každý ji dokáže plně ocenit. Více v komentářích.

Komu by se kniha Tíživá láska mohla líbit?

• Čtenáři, kteří se zajímají o psychologické romány
  • Milovníci temných a emotivních příběhů
  • Fanoušci Eleny Ferrante a jejího stylu psaní
  • Čtenáři hledající složité rodinné dynamiky

Kniha Tíživá láska v seznamech uživatelů

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně184x

Cítila jsem lítost nad světem těch ztracených starých lidí, zmatených mezi obrazy sebe sama sahajícími do zašlých věků, kteří si se stíny věcí a osob z minulosti v jedné chvíli notují a vzápětí s nimi bojují.

Už jsem si začala záštiplně představovat její tajné stáří, v němž si hrála s vlastním tělem celý den, jako by to možná dělala i zamlada, kdyby můj otec v těch hrách nečetl touhu líbit se jiným mužům, přípravu na nevěru.

všech 8 citátů najdete u autora

Související novinka - Tíživá láska

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi