Georgino Georgino komentáře u knih

☰ menu

Babičkou proti své vůli Babičkou proti své vůli Eva Dolejšová

Moc příjemné čtení, kde se mísí humorné situace s těmi vážnými. A tenhle mix emocí mám v knihách moc rád. Autorka píše svižným stylem, takže se kniha moc dobře čte. Velmi mě bavil ten příjemný nadhled, s kterým nahlíží na jednotlivé životní situace. Navíc kniha může pomoct ženám, které se v hlavní hrdince poznají. Poselství, které jim autorka přináší, může některým čtenářkám doslova změnit život, tak jako hlavní hrdince. Jo a moc se mi líbí obálka knihy :-).

21.01.2022 5 z 5


Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru Benjamin Alire Sáenz

Celkem milá kniha, ale Dám ti slunce, které je na podobné téma, je o třídu lepší.

04.05.2019 3 z 5


Nejdelší den Adama T. Nejdelší den Adama T. Patrick Ness

Nejdříve mi chvíli trvalo, než jsem se začetl. Nakonec mě ale příběh Adama začal bavit, tedy až na ty fantasy pasáže, které mi tam přišly zbytečné a bohužel jsem nepochopil, proč tam tato linka byla. Jo a hned při první větě knihy (Ty květiny musí Adam koupit sám) mi bylo jasné, že inspirací Nessovi při psaní byla Virginie Woolfová a její Paní Daloweyová, což mě potěšilo.

04.05.2019 4 z 5


Český ráj Český ráj Jaroslav Rudiš

Jaroslav Rudiš patří k mým nejoblíbenějším českým autorům. Na jeho novou knihu jsem se moc těšil a poprvé jsem se s ní seznámil prostřednictvím LISTování, které bylo fantastické. Jenže když jsem pak začal číst samotnou knihu, zjistil jsem, že jako divadelní představení je mnohem mnohem zábavnější, než coby psané slovo. Možná jsem měl po LISTování velká očekávání, ale bohužel musím říct, že samotná kniha mě pak nebavila. Všechny předchozí knihy autora se mi moc líbily a Český ráj je prvím Rudišovým kouskem, který mě zklamal. Na divadlo výborné, na knihu však slabé.

04.05.2019 2 z 5


Nabarvené ptáče Nabarvené ptáče Jerzy Kosiński

Knihu jsem přečetl jen ze zvědavosti, protože mě zajímá český film a filmová adaptace Nabarveného ptáčete je jedním z nejvíce očekávaných snímků posledních let. A popravdě netuším, jak tuhle knihu Václav Marhoul zadaptuje, protože je dle mého nezfilmovatelná. A já na film do kina určitě nepůjdu, protože ta zvěrstva, kterých je plná kniha, opravdu nemusím vidět na plátně. Knihu jsem dočetl jen se skřípáním zubů. Nebavila mě forma, způsob vyprávění, ani obsah. To, že se prodalo 100 milionů výtisků je jen smutným důkazem toho, jak moc člověka fascinuje násilí a krutost, které jsou přítomni snad v každé větě tohoto románu.

04.05.2019 1 z 5


Úžasná dobrodružství Kavaliera a Claye Úžasná dobrodružství Kavaliera a Claye Michael Chabon

Nádherná, ve všech směrech epická kniha. Snad nikdy jsem nečetl knihu, při jejímž čtení se mi jednotlivé obrazy promítaly jako film. Tahle kniha si vysloveně říká o zfilmování (HBO někdy před 15 lety připravovala 8-dílnou minisérii, ale z finančních důvodů projekt zastavila). Ten příběh má vše - drama, humor, akci, válku, velkou romanci, osobní vztahy i velké historické události. Jo a ten začátek, odehrávající se v předválečné Praze, je fantastický, a pokud někdy dojde k filmové adaptaci, tak by se Praha stala atraktivním a hodně vyhledávaným místem pro miliony diváků, protože každý by chtěl vidět místo, kde se ukrývá tajemný Golem.

04.05.2019 5 z 5


Rok Kozy Rok Kozy Jiří Hnilička

K zakoupení na www.rokblba.cz

02.11.2017 5 z 5