Frodo007 Frodo007 komentáře u knih

☰ menu

Mé nepálské lásky Mé nepálské lásky Michaela Gautam

Knížka mě ze začátku hodně oslovila. Mladá Češka učí nepálské děti angličtinu a mezi nimi se vyvíjí krásný vztah. To je tak nádherné! Až jsem měla chuť ihned odjet do Asie a taky si takto "adoptovat" děti.

Pak jsem ale začala být trochu rozpačitá, až to nakonec přerostlo v naprostý nesouhlas se vším, co autorka udělala. Jasně, chápu, že chtěla pomoct svým "nepálským láskám", jenže si zjevně neuvědomovala věci, ktere způsobovala kolem sebe. Opravdu neviděla, jak je z ní přítel nešťastný? Nebo že není s Theem? Pořád lítala z místa na místo, místo aby byla taky někdy doma se svou rodinou. Jasný, každý nejsme usedlý typ, to jo... Jenže to si měla rozmyslet dřív, jestli je dobrý nápad pořizovat si rodinu, když sama o sobě (doufám) věděla, že je takhle rozlítaná a že potřebuje stejně rozlítaného přítele, se kterým budou křižovat Nepál, jak se jim zachce, bez závazků, v srdci jen své nepálské svěřence.

Na druhou stranu musím říct, že udělala kus práce a opravdu těm dětem pomohla. Byla to většinou dost nevděčná práce, ale něco se jí i povedlo! Takže jinak bezva!

26.06.2019 2 z 5


Dievča, ktoré čítalo v metre Dievča, ktoré čítalo v metre Christine Féret-Fleury

Knížka mě nejdřív hodně zaujala...: Příběh o vášnivé čtenářce, která čte, kde může, a dokonce i v metru? To bude pecka, jde se na to! Ale už na začátku jsem zjistila, že to nebude to, co jsem očekávala. Hlavní hrdinka mi svou povahou vůbec nesedla. Stále se vracela do minulosti, jako by nedokázala žít v přítomnosti. Ale dobře, přimhouříme oko, někdo takový může existovat... Jenže i děj mě zklamal. Těšila jsem se, že se do toho autorka opře, a vytvoří z tak nádherného tématu něco dechberoucího (což by jistě šlo). Ale s postupem času mě počáteční nadšení opouštělo víc a víc, až mé čtení nakonec skončilo někde uprostřed knížky. Nedočetla jsem ji. Možná jsem měla, abych aspoň věděla, jak to dopadlo. Ale to prostě nešlo.

28.04.2019 1 z 5


Stratený svet v podzemí Stratený svet v podzemí Roderick Gordon

Na knížce mě nejvíc zaujal nápad s tajemným světem v podzemí a "všudypřítomnými" Styxi. Ze začátku byl děj spíš pomalý: Will kutal v zemi spolu se svým otcem, občas něco našli, k tomu detailní popisování okolí (někdy dost zdlouhavé) atd. Ve chvíli, kdy Will s Chesterem vstoupili do podzemí, se příběh začal ubírat jistým směrem. Postavy jsem si vesměs oblíbila (i když na pana a paní Burrowsovi jsem si nikdy nezvykla).

12.05.2018 3 z 5


Silmarillion Silmarillion J. R. R. Tolkien

Silmarillion je úžasně propracovaná kniha, která dopodrobna popisuje dějiny Středozemě. Pokud se prokoušete záplavou jmen a najdete si v tom systém, je to velmi zajímavé čtení (a taky praktická příručka k Pánu prstenů a Hobitovi:-)) Smekám před Tolkienem!

30.04.2018 5 z 5


Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien

Úžasná knížka:-)

28.04.2018 5 z 5


Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Společenstvo Prstenu jsem si zamilovala! Na začátku Tolkien rozebírá dějiny hobitů a kdože to vlastně hobit je. Občas jsem tyto pasáže přeskakovala, protože jsem se spíš těšila na skutečný příběh. Ale není na škodu si celou počáteční historii přečíst, dozvíte se tam i nějaké ty zajímavosti:-). Celkový děj je každopádně úžasně propracovaný a nic tam není jen tak, což se mi líbí. Doporučuji!!!

28.04.2018 5 z 5