FireShrew FireShrew komentáře u knih

☰ menu

Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

(SPOILER) Prakticky od začátku je jasné, pro jaký život se Nora rozhodne (proč byste chtěli žít něčí jiný život? Byla by to trošku krádež a život s výčitkami, že jste to ve skutečnosti neprožili a máte přeci jiný charakter...) Chvílemi kniha vedla k zamyšlení, ale musím souhlasit s ostatními, že jsem se hlavní postavou nemohla moc ztotožnit, neboť mi u ni trochu chyběly ty ambice, cíle, důvod které ostatní přestřelené charaktery alespoň měly. Nápad dobrý, jen by to zpracování mohlo být kreativnější.

09.12.2022 3 z 5


Holubice a had Holubice a had Shelby Mahurin

Tak tento příběh patří obsahově k těm slabším, přidávám hvězdičku za vtip, ale přijde mi, že postavy mohly být rozpracované více do hloubky. Děj mi přišel až moc přímočarý a vše hlavní se odehrávalo jen kolem hlavních postav (jakoby svět čekal jen na ně) a tím pádem ubíralo na celkové uvěřitelnosti. Fungování světa a obzvláště samotné magie mi nějak ušlo, postavy se záhadným způsobem ze situací vždy nějak dostali a vyvážení sil bylo naprosto neadekvátní. Hodně věcí nakousnuto a nevysvětleno... Nezanachela ve mně chtivost skočit na další díl, ale koneckonců, oddechovka dobrá, jen nečekejte něco hlubokého.

03.12.2022 3 z 5


Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Tak v této knize jsem určitě nenašla hodnocení, které se knize dostává. Myslím, že popisek je klamavý a slečna se spíše zamilovala do místa a jídla. Místo toho, aby se člověk u čtení uvolnil, tak spíš přemýšlí nad nelogičností a nereálností situací ze které mi přijde, že slečna spíše trpí ADHD a z jejího "aktivního" života si vybere zaprdlou chatu kde bude péct koláče. Kýč až se mi chce plakat.

28.11.2022 2 z 5


Příběh umění Příběh umění Ernst Hans Gombrich

Myslím, že by tato publikace měla být povinná na středních školách jako kulturní základ do života, aby pochopili jaké má umění vlastně souvislosti a jak se vyvíjelo po boku historie a společnosti. Je extrémně čtivá, podložená zajímavostmi a přiblíží svět umění z jiného než učebnicového nezajímavého přístupu. Je to poprvé, co si vlastně z učení něco pamatuji. Doporučuji i ostatní jeho publikace.

25.05.2022 5 z 5


Staletí kolem nás Staletí kolem nás Jaroslav Herout

Ze všech dostupných knih, kterým jsem se dostala, tato kniha opravdu představuje nejvíce přehledný a dostupný seznam architektonických prvků ve schématech potřebných pro studia na vysoké školy a jejich přijímací zkoušky. Ikdyž je právě starší, doporučuji všem právě tuto.

25.05.2022 5 z 5


Aliance Aliance Veronica Roth

(SPOILER) Tak tenhle díl byl naprosto tlačen na pilu, aby se to nějak skončilo. Postavy se chovali naprosto divně a tupě, dodnes nechápu vztah dvou mladých lidí, kteří se spolu ani nestihli vyspat, naprosto zbytečný smrt hlavní postavy "zrovna na konci", asi si autorka potřebovala dokázat něco z osobního života. Na autorku to očividně už byl moc velký svět, který vůbec neměla promyšlený a my ho nechápali. Tohle opravdu nezvládla. Filmy jsou dramaturgicky zpracovány a upraveny, aby dávaly lepší smysl. Bohužel selhaly na autorčině základu. Škoda.

24.10.2020 2 z 5


Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Nevím jestli to vůbec někdo četl (85% wtf) ale se seriálem nesrovnatelné, přišlo mi to nesmírně osekané a nezáživné a už vůbec ne romantické. Děkuji hercům, režisérovi, scénáristovi, který tento příběh dali dohromady, doplnili hluboké mezery jak informační tak příběhové a vytvořili z tohohle uvěřitelný příběh. Jinak se jedná o příběh naivní ženské, co vůbec nebyla překvapená že je o 200 let zpátky, v posteli zprvu s primitivním mužem, navíc samotné myšlení ženské z čtyřicátých let by bylo úplně jiné... Autorka často zapomínala z které doby je hrdinka, neboť některé termíny nebo myšlenky, opravdu byly z tohohle století :))) Seriál doporučuji, knihu opravdu ne.

20.04.2020 2 z 5