Filipín Filipín komentáře u knih

☰ menu

Rozvoj verbálního chování: Jak učit děti s autismem a jinými neurovývojovými poruchami Rozvoj verbálního chování: Jak učit děti s autismem a jinými neurovývojovými poruchami Mary Lynch Barbera

Děkuji Masarykově univerzitě, resp.všem, kdo se na překladu knihy podíleli. Literatura o aplikované behaviorální analýze je u nás velmi nedostatková.
Sama autorka je matkou autisty, takže se nejedná jen o teoretické plácání. Poutavě vysvětluje principy a aplikaci do běžného života, popisuje terapeutické přístupy, radí a srovnává, jak dané postupy působily na syna a na další stovky dětí s PAS, se kterými během své praxe odbornice na ABA pracovala.

15.03.2020 5 z 5


Opožděný vývoj řeči-Dysfázie-metodika reedukace Opožděný vývoj řeči-Dysfázie-metodika reedukace Dana Kutálková

Tenká brožurka, ovšem s velkým množstvím cenných postupů při reedukaci dysfázie. Doporučuji všem, od rodičů přes asistenty, pedagogy, studenty logopedie...

03.02.2020 5 z 5


Žil jsem jako pedofil Žil jsem jako pedofil Janek Alexa

Děkuji autorovi za upřímnou zpověď. I taková deviace si zaslouží pochopení a oceňuji snahu o nápravu, i když se některým situacím dalo zabránit např.absencí práce v dětských kolektivech. Ale znáte to - po bitvě je každý král. Doporučuji přečíst.

03.02.2020 5 z 5


Každý jsme jiný - Kniha pro všechny kluky a holky, kteří mají sourozence s autismem Každý jsme jiný - Kniha pro všechny kluky a holky, kteří mají sourozence s autismem Fiona Bleach

Jako první seznámení pro sourozence nebo širší členy rodiny dobrá, jednoduchá, pochopitelná. Vtipné obrázky postav k uvolnění atmosféry. Oceňuji APLA za vydání.

28.10.2019 5 z 5


Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Prima letní oddychovka.

20.09.2019 5 z 5


Atomka Atomka Franck Thilliez

Opět super jako předchozí tři knihy, styl psaní mi opravdu sednul a nutí přečíst na jeden zátah. Ani propletené další linie mi nevadily. Ovšem ke konci jsem měla pocit, že se téma moc rychle ukončilo. Asi sem moc zdeformovaná, ale právě zamrazování a ozáření jsem čekala víc :-)

12.03.2019 5 z 5


Smrtící DNA Smrtící DNA Franck Thilliez

Super. Autor mě opět nezklamal, byl to můj šálek kávy.

22.11.2018 5 z 5


Rozvoj řeči-Zvuky a slabiky Rozvoj řeči-Zvuky a slabiky Petra Klapáková (p)

Pestrobarevný sešit s krásnými ilustracemi a originálními úkoly, které zaujmou děti i maminky. U každého úkolu je uveden věk a obtížnost. U některých je potřeba vystřihnout kartičky, někde lze dokreslovat. Vhodné i pro terapii vývojové dysfázie a lehkou PAS. Vřele doporučuji domů i do logopedických poraden, školek, kroužků apod.

18.10.2018 5 z 5


Syndrom E Syndrom E Franck Thilliez

Skvělá, čtivá, napínavá, prostě jedním dechem :-)

10.10.2017 5 z 5


P.S. P.S. Aňa Geislerová (p)

Aňu mám ráda ve všech jejích rolích, ale při čtení její knžky bych se do ní snad musela vtělit a být v její hlavě, aby mi její fejetony sedly. Nestalo se tak, velká škoda. Snad je to stylem psaní nebo opakování životních pravd, celkově myšlenky jsou o ničem a kniha jako celek literární hrůza. A mrzí mě to, knížka je díky ilustracím a obalu jako sladký bobonek...

10.10.2017 2 z 5


Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Dokonalá, čtivá na jeden zátah. Na konci jsem ještě chtěla číst dál. Žila jsem s hrdiny, mám s každým z nich něco společného. A že někomu vadí, že i přes příkoří osudu či režimu nakonec byli všichni úspěšní a finančně za vodou? Proč ne, alespoň něco přívětivého v dnešní hnusné době :-)

23.03.2016 5 z 5


Lidské tělo - s opravdovou lupou Lidské tělo - s opravdovou lupou neznámý - neuveden

Pěkně ilustrovaná, je to malé nahlédnutí do těla, aby si i menší děti představily, jak to uvnitř vypadá. Knížku oživují odklápěcí okénka a samozřejmě lupa, kterou v knížce lze vyhledat malinkaté lebky.
Celkově je to jen maý základ, pro větší dítě je potřeba rozsáhlejší encyklopedii. Na druhou stranu lupu využije dítě i jinde.

13.10.2015 4 z 5


Dopravní prostředky Dopravní prostředky Deborah Jane Murrell

Pěkná, zajímavá, okénka baví už od 4 let. Doporučuji.

13.10.2015 5 z 5


Encyklopedie vesmíru Encyklopedie vesmíru Mike Goldsmith

Krásné fotky, text srozumitelný pro mladší školní děti. Doporučuji.

13.10.2015 5 z 5


Velká kniha o velkých traktorech - a také o některých malých... Velká kniha o velkých traktorech - a také o některých malých... Lisa Jane Gillespie

Pěkná, velká, s kreslenými obrázky, u každého je popis. Pro předškoláka, který se zajímá o tyto stroje, je tak akorát.

13.10.2015 5 z 5