Žil jsem jako pedofil

Žil jsem jako pedofil https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44990/bmid_zil-jsem-jako-pedofil-9UR-44990.jpg 4 55 55

Osobní zpověď člověka, který se narodil s odlišnou sexuální orientací a byl odsouzen za pohlavní zneužití osob mladších 15 let. Vypráví o jeho dětství, dospívání, kdy si začal uvědomovat svou sexuální orientaci, o letech strávených vedením chlapeckého oddílu, o období sexuální adaptace, v němž se snažil navázat partnerský vztah se ženou, o neustálém tlaku obrovského pokušení, kterému několikrát podlehl. Následuje soud, ochranná ústavní léčba a kastrace, pro niž se dobrovolně rozhodl, a nástup k trestu odnětí svobody. Autor, který má dlouholetou novinářskou zkušenost, líčí svůj příběh poutavě s velkou otevřeností a odvahou, což umožní pochopit prožívání a společenské postavení člověka se sexuální deviací.... celý text

Přidat komentář

Nermal
29.06.2022 3 z 5

Myslím, že tuhle knihu by si měli přečíst jako doporučenou četbu všichni rodiče. Jednak aby se snažili pochopit nepochopitelné a jednak aby si uvědomili, že nebezpečí nečíhá jen na silnici, ale klidně i v rodině, třebaže tito lidé rozumí dětské duši lépe než kdokoli z obyčejných smrtelníků.

VikyKleinik
06.05.2022 3 z 5

Četla se dobře tato zpověď a bylo zajímavé nahlédnout do vnitřního prožívání člověka poměrně slušného a morálního, jen sexuálně založeného na malé chlapečky... Víc bych se však bavil, kdyby byl Alexa větší úchyl a deviant. Jelikož to byl, tedy až na tu pedofilii, poměrně slušnej člověk, tak tato kniha není tak "zábavná" (ve smyslu intenzivní a šokující), jako třeba šílení Otroci Sexu.


pedobro
15.01.2022 4 z 5

Kniha, která jednoznačně poukazuje na to, že svět není černobílý. Autor mi byl sympatický svojí otevřeností, svým přístupem k problému, vzbuzoval ve mně lítost, soucit, ale i hněv... Myslím, že jsem hodně tolerantní, ale jako rodič nejsem schopna říct, jak silná by byla moje tolerance, kdyby šlo o moje vlastní dítě. Celou dobu kniha nutí přemýšlet, jaký dopad má celá záležitost na všechny zúčastněné a jak by se k situaci stavěl čtenář sám. Mám ráda knihy, které podněcují vlastní úvahy.

Filipín
03.02.2020 5 z 5

Děkuji autorovi za upřímnou zpověď. I taková deviace si zaslouží pochopení a oceňuji snahu o nápravu, i když se některým situacím dalo zabránit např.absencí práce v dětských kolektivech. Ale znáte to - po bitvě je každý král. Doporučuji přečíst.

jaroiva
07.11.2018 4 z 5

Dost síla kniha! Nedělala mi dobře, ale doporučuji přečíst.

Dakki
15.07.2017 5 z 5

Začal jsem knihu číst jen ze zajímavosti ale postupem času mě víc a víc zaujala. Autor ač opravdu všeho velmi lituje a snaží se, není schopen svůj životní úděl samostatně bez pomoci zvládnout. Je to velmi působivý pohled z druhé strany za který jsem vděčný a doporučuji všem si přečíst.

Ei.leen
09.07.2014 4 z 5

Knihu Žil jsem jako pedofil jsem si přečetla po tom, co jsme na kurzu krizové intervence probírali fakt, že na linky důvěry často volají pedofilové, kteří žádné dítě nezneužili, ale pociťují velký problém překonat puzení. To mě přimělo dívat se na pedofily jako na lidi, kteří se narodili se sexuální orientací, kterou si nevybrali a je pro ně těžké s ní žít. Tahle kniha mi byla doporučena jako perfektní ukázka toho, co prožívá pedofil, který si plně uvědomuje závažnost své deviace a nechce nikomu ublížit. Dilemata která takový člověk v sobě řeší, jsou jen těžko představitelná pro někoho, kdo to nezažil a ještě hůř pro toho, kdo pedofily opovrhuje. Podle mě se autorovi podařilo podat co nejupřímnější zprávu o tom, co prožíval, a to bylo přesně to, co jsem od knihy chtěla. Skvělá kniha jak pro psychology a jiné pomáhající profese, tak i pro laiky.

Guepp
06.03.2014 5 z 5

Doporučuji přečíst všem! I když věci, které udělal jsou neomluvitelné a strašné, aspoň pro jeho chování - celkově všech - najdete jakési pochopení - ani oni to nemají lehké a jejich život je plný přemáhání a strachu.

whitelilith
12.08.2013 5 z 5

Velmi čtivě popsaný problém ze strany "nemocného-pedofila". Myslím, že spoustu lidí to donutí se zamyslet nad nenávistí vůči těmto lidem. Oni si tu orientaci opravdu nevybrali a je složité s ní žít a u autora je vidět, jak se s ní snaží bojovat, ale jak je to silnější, než on sám a jeho vůle. Doporučuji přečíst určitě všem, kteří pracují s dětmi, psychologům a sociálním pracovníkům a samozřejmě i rodičům dětí.

Clairka
22.05.2013 5 z 5

Nevim.....pro mě je nepochopitelné, že ikdyž věděli, co provedl i nadále mu dovolili pracovat s dětmi.... Ale vrátim se k hodnocení .... Kniha se čte dobře, je vidět, že autor lituje svých činů, ale pro mě to už pořád bude hajzl .... Ale doporučuji přečíst :-)

Leskodka
05.03.2013 3 z 5

Zajímavé čtení, jsem ráda, že jsem si ji přečetla, pohled na problematiku z druhé strany...doporučuji přečíst.

Bytost na cestě
18.01.2012 4 z 5

Velmi zajímavá kniha, zpověď pedofila, který lituje svých činů a pohled z jiné stránky, než naší.

Štítky knihy

sexuální úchylky sexualita pedofilie sexuální deviace

Autorovy knížky

2002  83%Žil jsem jako pedofil