Fanthea Fanthea komentáře u knih

☰ menu

Kronovy děti Kronovy děti Pavel Bareš

Druhé díly jsou často označovány za nezajímavou výplň mezi 1 a 3 dílem. To rozhodně neplatí o Kronových dětech. Autor nám přináší poměrně "thick" knihu, kterou by se byl člověk schopen ubránit i v Downtownu za časů Blackoutu.
Opět má kniha velice povedou obálku, která i prozrazuje, že v našem městském komplexu Attiona City už není všechno tak růžové, jak si pánové z nejvyšších pater Radnice mysleli. Downtown se bouří, nastává čas revoluce a historie se opakuje.
Z nejedné scény jsem měla husí kůži (hlavně, když mi do uší vyhrávalo "Barricades MovieVer." - Sawano Hiroyuki - https://www.youtube.com/watch?v=N88lgPQXL1w)
Tento playlist byl pro mě, ke čtení knihy prostě top!
https://open.spotify.com/playlist/37i9dQZF1DWXkVfVmXHa7l?si=8a49e3cf6945446f
(Pro ty, co AOT znají, tak asi pochopí, aneb Eren a jeho Freedom)

Neskutečně se těším na poslední díl. Je mi naprosto jedno, jak to celé dopadne, tím hlavním pro mě je, aby ten požitek ze čtení série "Projekt Kronos" byl zachován.

04.03.2023 5 z 5


Projekt Kronos Projekt Kronos Pavel Bareš

Projektu Kronos jsem naprosto propadla, i když přiznám se, že knihu jsem vlastila dobrých 5 let než jsem se do ní konečně pustila. Přibližně 2-3x jsem se snažila do ní začíst, ale nějak mi to ze začátku prostě nešlo. Každopádně, asi to chtělo těch 5 let, abych dostatečně ocenila to, co se Pavlu Barešovi ve zmíněné knize tolik povedlo. Poměrně složitý a propletený svět, spousta hlavních, vedlejších-hlavních a vedlejších postav, že se v tom člověk i ztrácí, ale to je jeden z těch parádních prvků, které kniha s sebou přináší. Je tu rovněž dosti dějových linek, které se postupně proplétají a spojují v jedinou (což já osobně mám velmi ráda).
O čem samotná kniha pojednává rozepisovat nebudu, to by bylo na dlouho.
Jediné, co zmíním je, že to není jenom o boji "dobra" se "zlem" a všechno není jen černá a bílá.

04.03.2023 5 z 5


Prameny Vltavy Prameny Vltavy Petra Klabouchová

Krutá zima, těžký sníh sahající do výšky kolen a hlasitý vichr, kdy neslyšíte vlastního slova a zmrzlé tělo třináctileté dívky oblečené do pruhovaného pyžama se židovskou hvězdou uprostřed lesů. Takto začíná naše honba za tajemným vrahem nevinné dívky. Pro místní je to děsivá zpráva, ale pro stárnoucího policejního komisaře se jedná o novou příležitost, jak si napravit reputaci z předešlých let a zapomenout na ne tak staré chyby. Zatímco u něj roste naděje na nápravu pošramocené pověsti, v místních se začínají probouzet dávné vzpomínky a křivdy.

15.12.2021 4 z 5


Majonéza k snídani Majonéza k snídani Markéta Lukášková

Autorka v příběhu zachycuje lásku v různých podobách, a přitom chce ukázat, že je stále stejná. Bez rozdílu na věk, pohlaví, životní situace, příbuzenské konexe a tak dále. Milovat není podmínka, ale také to není výsada. Ukazuje, že láska přichází mnohdy nečekaně, mění se a vyvíjí, avšak může také skončit. Jenže, kdo může tvrdit, že nás nečeká něco lepšího?
Čtivá kniha, která zaznamenává běžný, a přesto ne úplně běžný život osmnáctileté dívky.

11.10.2021 4 z 5


Království popela Království popela Sarah J. Maas

Dočteno. Končí předlouhý příběh, který zasáhl nejedno srdce. Jsem ráda, že jsem tu cestu mohla podstoupit spolu s Aelin a jejími přáteli.
Nečekala jsem, že mě to tak zasáhne, ale je to pro mě opravdu srdcová záležitost, se kterou jsem prošla zlomovou část svého života.
Těmto knihám dlužím neskutečně mnoho a nemám jim to jak oplatit. Takže alespoň slova díků budou muset stačit.
Téměř slovy nelze vyjádřit to, jak jsem neskutečně vděčná, že se mi tyto knihy dostaly do rukou a já je mohla probádat. Vždy jsem se k nim vracela a vždy se k nim vracet budu. V mém srdci mají zvláštní místo, které tam navěky zůstane.
Děkuji.

23.12.2019 5 z 5


Colette: Dívka z Antverp Colette: Dívka z Antverp Arnošt Lustig

Kniha o životě a smrti. O síle zachování si vlastní lidskosti. O síle lásky, která překoná i samotnou smrt. Kam až může dojít lidská krutost? Bylo to mimo slova, mimo pojmy, mimo rozum.

05.02.2019 4 z 5


Historie včel Historie včel Maja Lunde

Úžasný román. Na začátku tři naprosto rozdílné příběhy, které se postupně proplétají, až se nakonec kompletně propojí. Varující příběh, který donutí člověka se nad sebou zamyslet a uvědomit si, že vše není věčné.
Velké plus dávám za nádherné zpracování obálky.

08.07.2018 5 z 5


Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

Takže kde začít...abych byla upřímná tato série se mi ze začátku tolik nelíbila, ale z toho důvodu, že jsem ji srovnávala se Skleněným trůnem. První díl byl fajn a druhý mi přišel spíš pouze o tom jejich rozvíjejícím se vztahu, ale tento...nemůžu najít lepší slovo nežli skvost! Kniha není zrovna nejtenčí, tak jsem se bála, aby se děj netáhnul, ale mé obavy se naštěstí nenaplnily. Strhující díl, který mi nedal spát. Opravdu doporučuji.

08.05.2018 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Už je to nějaká doba co jsem naposledy četla tak skvělou knihu, která by byla plná akce a pro mě i hodně nečekaných věcí.

11.04.2018 5 z 5