Fafla Fafla komentáře u knih

☰ menu

Pán draků z Mystary Pán draků z Mystary Thorarinn Gunnarsson

Dala jsem si teď delší čas od fantasy pokoj, ale v rámci výzvy na letošní rok a bodu ohledně nadpřirozených postav, jsem si vybrala tuto ságu. Bohužel musím souhlasit se čtenářem Gimlim. Po úvodním akčním úvodu se děj hrozně táhl. Obšírné popisy trávy ve stepi a stromů v lese byly dosti nudné. Na další dva díly nemám odvahu. Přitom námět je zajímavý. Mrzí mě to.

19.02.2021


Z Izrastiny s láskou Z Izrastiny s láskou Jakub Szántó

Kniha splnila má očekávání. Pan Szanto skvěle vystihl místní situaci a jako správný novinář se snažil poodhaalit život nejen na izraelské straně , ale i v Palestine. Je to opravdu složitá oblast a kniha odhaluje spoustu důvodů, proč tomu tak je. Myslím , že se bude líbit každému , kdo se o blízký východ zajímá.

20.12.2020 5 z 5


Smrtící bílá Smrtící bílá Robert Galbraith (p)

Skvěle napsana detektivka. Ostatně jako vždycky. Nemohla jsem se odtrhnout. I když pár popisů bych asi zkrátila.

09.11.2019 5 z 5


Šest miliard Amerik Šest miliard Amerik Iva Pekárková

Moc se mi líbil styl, jakým je kniha napsaná. Žádné suché neosobní vyprávění a jako bonus jsem se dozvěděla spoustu zajímavých věcí.

01.07.2019 5 z 5


Dobře mi tak Dobře mi tak Radka Třeštíková

Moje první kniha od Radky Trestikove. Četla se mi dobře, děj má spád a některé zvraty jsou nečekané, jiné zase až moc vyumělkované. Jako knihu o hledání smyslu života, ale hodnotím pozitivně. Pozorný čtenář si rozhodně něco odnese.

29.12.2018 4 z 5


Pátá hora Pátá hora Paulo Coelho

Přestože nejsem křesťanka, téma života proroka Eliáše se mi líbilo. Jako zatím všechny Coelhovy knihy je o hledání a plnění výzev. Myslím, že většina z nás si v této knize něco pro sebe najde.

27.12.2018 4 z 5


Vikingova čarodějka Vikingova čarodějka Kelli A. Wilkins

Nenáročná fajn oddychovka. Děj má spád a vtáhne vás. Je okořeněný trochou kouzel a sexu.

27.12.2018 3 z 5


Literární spolek Laury Sněžné Literární spolek Laury Sněžné Pasi Ilmari Jääskeläinen

Strašidelná pohádka, kde se setkáte se skřítky a duchy, která má i vpravdě detektivní zápletku. Zajímavý nápad s morem knih i záhadným zmizením hlavní postavy. Líbil se mi popis vzniku námětů pro nové knihy.

04.12.2017


Spad Spad František Kotleta (p)

I když tentokrát bez Jana Bezzemka udržel si autor švih a sarkasmus sobě vlastní. Apokalyptický příběh o tom, jak by to mohlo v budoucnosti vypadat.

20.02.2017 4 z 5