Evinanyklickova Evinanyklickova komentáře u knih

☰ menu

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Za mě jedna z nejlepších knih paní Radky. Obdivuji, že dokáže napsat tak otravné postavy, které prostě lezou člověku na nervy a nebylo by fér snižovat jí hodnocení, jen proto, že jsem měla chuť na ty postavy prostě (a občas sprostě) řvát a poradit jim, co mají dělat. Ale pak jsem vlastně zjistila, že jim nemám co říct, že mě baví, jak si ten život kazí a ve snaze napravit si ho.

23.11.2022 5 z 5


Okamžiky Okamžiky Veronika Jonešová

Po Hodinkách a Minutkách přišly Okamžiky. A dle mě nádherně doplnily a uzavřely celou tuhle krásnou trilogii. U Okamžiků jsem měla pocit, že jsem součástí příběhu snad ještě víc než u předchozích knih. Neskutečně jsem si užila každou větičku a opět se rozplývala nad názvy kapitol, je to už u paní Veroniky taková sázka na jistotu, že to opět bude stát za to. Tentokrát se mi nejvíc líbila Ve smíru vesmírů, Esence hvězd a Leporelo života. a propletení s názvy kapitol v Minutkách jenom ukazuje, jak má autorka vše domyšlené do posledního písmenka. Prostě skvělé!

23.11.2022 5 z 5


Minutky Minutky Veronika Jonešová

Stejně skvělé jako Hodinky, ale lepší. Jak v prvním díle paní Veronika hladila po duši a čtenář cítil při čtení až naivní naději, teď ukázala, že se stejnou něhou umí zlomit srdce. Snad nikdy jsem u knihy tolik neplakala.. Kniha je složitější ale zároveň přehlednější. Autorka jde naproti čtenáři a na začátku knihy je rodokmen a u každé kapitoly je jméno a věk vypravěče a rok, což oproti Hodinkám považuji za příjemné plus. A vlastně mi to pomohlo si udělat pořádek i v Hodinkách.

Opět krásná práce s názvy kapitol, už minule jsem to zmiňovala... Charles Dickens, doktor Sauvignon...super... no nemělo to chybu a musím říct, že třeba Sokol nebo Čmelák jsou taky skvělé názvy. Knihu budu mít v mysli ještě hodně dlouhou dobu.

Opět jsme objednávali i s kolegyňkou a knížky nám došly v krásném balení i s novými záložkami neskutečnou rychlostí, za to dávám další body do plusu. Děkuji.

22.10.2021 5 z 5


Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

U paní Moysové mám jediný problém, nevím, která její kniha je nejlepší, protože mi všechny přijdou geniální a skvělé. Aktuálně jsem dočetla tuto, takže ji řadím na první příčku. Úžasné, strhující, pod kůži lezoucí, opravdové.

29.09.2021 5 z 5


Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Miluji, když je autor konzistentní a jeho knihy mě nezklamou. Krásná kniha.

29.09.2021 5 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Strhující, citlivé, postava Lou mi byla neuvěřitelně sympatická. Celé prostředí bylo vykresleno nádherně. Kniha má přesah, dotkne se člověka, ukáže, že není samozřejmé být zdravý a mně připomněla, že "starosti" nad kterými se občas rozčiluji, jsou opravdu, ale opravdu pouze banality.

29.09.2021 5 z 5


Hodinky Hodinky Veronika Jonešová

Kniha se mi líbila. Možná, že než celý děj, který byl krásně ideální, mě zaujaly detaily jako např. názvy kapitol. Bavilo mě, najít jejich význam v každé kapitole, ať už to bylo jasné jako facka - Kongo, Vánoce v Minnesotě... nebo ty "zapeklitější" jako třeba Víra a osud... Záložka, kterou jsem taky pochopila mě nadchla. Kolegyňě si objednala taky knihu na mé doporučení a dostala jinou, takže jsme se shodly, že to má paní Veronika prostě vymakané...
Bavila mě nezkaženost a zároveň hloubka, která byla z knihy cítit. A ta obálka je za mě jedna z nejhezčích a na omak nejpříjemnějších, které vlastním. Těším se na druhý díl...

23.08.2021 5 z 5


Vzpomínky na zítřek Vzpomínky na zítřek Cecelia Ahern

Tato kniha jevzpomínka na mých sladkých sedmnáct, kdy jsem si její čtení hodně užila, dojala se, příběh mě neskutečně bavil. Obálka byla nejkrásnější v mé knihovně, ale jak si tak čtu komentáře a začínám si detailněji vybavovat, o čem kniha byla... no nechám si ji nezkaženou ve vzpomínkách a budu na ni s láskou vzpomínat. :-)

17.08.2021 5 z 5


PS: Miluju tě PS: Miluju tě Cecelia Ahern

kniha mi zlomila srdce. Citlivost, dojetí, láska, bolest. Nádhera, jedním slovem nádhera.

17.08.2021 5 z 5


Dárek Dárek Cecelia Ahern

Za mě krásný, dojemný příběh, který nese hodnoty, o kterých sice všichni tvrdíme, že máme správně nastavené, ale stejně neškodí, si je občas připomenout.

17.08.2021 5 z 5