evanorka evanorka komentáře u knih

☰ menu

Metafyzické příběhy 1 Metafyzické příběhy 1 Eduard Tomáš

Baví mě, jak si pohrává s něčím, co všichni bereme jako samozřejmost. Baví mě to tak moc, že jsem se několikrát u knihy smála a říkala si: "Ten lišák jeden!"

V povídkách tolik krásných rad moudrého a zkušenostmi prostoupeného jogína. Jak líp nám to měl předat.

29.04.2017 5 z 5


Příběhy z jiného vesmíru Příběhy z jiného vesmíru Marek Orko Vácha (p)

Úplně náhodou "objeveno" v antikvariátu. Musela jsem si odpírat dočíst ji za jeden den, musela jsem sebrat všechnu vůli, abych stíhala pocity a myšlenky z jedné povídky dotřídit a nezahltit se dalšími, po kterých jsem tak dychtila.

Krásné, když kniha přivede k pláči.

29.04.2017 5 z 5


Ženy, které běhaly s vlky Ženy, které běhaly s vlky Clarissa Pinkola Estés

Je to plutí mezi obrazy a realitou, slívá se to, vše je tak, jak je a vy jste snem. Je to magická kniha plná užitečných rad popsaných na tak mystických příkladech až z toho kolikrát mrazí.

29.04.2017 5 z 5


Psychologie Psychologie Rita L. Atkinson

Z toho se učí jedna radost. Přečteno, pomohla mi na školu i se na ní udržet. Je pravda, že v ní lze najít mnoho různých nedostatků (špatné vyvození některých studií, neaktuálnost,...). Je ale nesmírně čtivá a rozhodně pomůže mnoho jevů osvětlit tak, že prostě víte! :-)

29.04.2017 5 z 5


Speciální pedagogika Speciální pedagogika Josef Slowík

Kniha se mi četla velmi špatně, zvlášť, když se z ní má člověk něco naučit. Zdála se mi příliš povrchní a dychtící po čtenářích tím, že uvádí spoustu jednoduchých příkladů apod.
Na získání nějakého opravdu jednoduchého přehledu o speciální pedagogice to lze použít. Samozřejmě někomu styl této knihy může sednout.

29.04.2017 3 z 5


Speciální pedagogika Speciální pedagogika Slavomil Fischer

Jasně a pěkně popsaná témata sppg. Poměrně hutné, bez mála odlehčení typu obrázků aj... Na základ vhodné!

29.04.2017 4 z 5


Na jih od hranic, na západ od slunce Na jih od hranic, na západ od slunce Haruki Murakami

Víte, kdy je kniha opravdu dobrá? Když ze spaní při horečkách ve snu křičíte: "Ne, Jukiko, odpusť". Teď už mi je jasné, že období nemoci nesmím příště strávit s Murakamim, protože člověk má v tomto období opravdu mnoho času přemýšlet nad všemi myšlenkami a vztahy v knize, až ho to polapí tak, že postavy z knihy žijí a hrají v jeho hlavě ještě několik dalších dní. Ale stálo to za to. Kniha je psaná tak nějak jednoduše a zároveň zde nenajdete fráze a klišé, každá myšlenka, ač od člověka na druhé straně světa, je mi blízká, jako by ji vzal z mé hlavy.
Vidím okolo sebe samé Hadžimy, Jukiki a tajemné, vzdálené Šimamoto. A o Izumi ani nemluvě.
Stojí za přečtení! Určitě se k tomu ještě vrátím.

18.03.2016 5 z 5


Veronika se rozhodla zemřít Veronika se rozhodla zemřít Paulo Coelho

Zajímavý děj a nápad (psychiatrická léčebna, žena, co si neví rady s životem a hledá), neměla jsem problém to poměrně rychle přečíst. Bohužel jsem měla problém s tím, že jsem stále měla pocit, že autor se snaží vcítit do postavy ženy, ale moc mu to nejde.
Coelho prostě rád moralizuje a dává "podněty k zamyšlení", na mě jsou tyto podněty ale příliš jednoduché.

30.01.2016 1 z 5


Příběhy skřítka Puka Příběhy skřítka Puka Jakob Streit

Rozvíjí fantazii, morálně vychovává, velice jednoduchá - pro děti školkových let. Příběh přátelství, lásky a života. Kniha je čtivě napsaná!

26.01.2016 5 z 5