Speciální pedagogika

Speciální pedagogika https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/106563/bmid_specialni-pedagogika-106563.jpg 4 44 7

Potřeba a snaha léčit choroby a napravovat vady či poruchy je stará stejně jako nemoci a postižení. Druhem léčby však může být i vzdělávání a úspěšné začlenění do společnosti. Obor speciální pedagogiky se vyprofiloval postupně při hledání optimálních přístupů k handicapovaným lidem a ve snaze vychovávat, vzdělávat a rozvíjet tyto jedince tak, aby nakonec byli schopni prožívat i navzdory různým znevýhodněním kvalitní a smysluplný život. Vždyť trend celoživotního učení a trvalého osobnostního rozvoje se postižených lidí týká stejně jako všech ostatních. Snad této snaze pomůže i kniha Speciální pedagogika, která je určena především jako učební text studentům příslušných oborů na pedagogických a filozofických fakultách. Snad svým pečlivým zaměřením na jednotlivé typy vad a postižení, kterým se postupně a velice detailně věnuje, přispěje k rozvoji tohoto oboru a většímu zájmu o něj.... celý text

Přidat komentář

7Lů7
09.07.2021 5 z 5

Strašně mi vyhovuje veškerá studentská literatura od nakladatelství Grada a tato kniha je toho také důkazem. Provázela mě dvěmi lety na SŠ a jedním rokem na VŠ. Je to stručná charakteristika všech postižení, kterými se zabývá speciální pedagogika a takový menší nástřel k základům do všech ostatních postižení.

evanorka
29.04.2017 3 z 5

Kniha se mi četla velmi špatně, zvlášť, když se z ní má člověk něco naučit. Zdála se mi příliš povrchní a dychtící po čtenářích tím, že uvádí spoustu jednoduchých příkladů apod.
Na získání nějakého opravdu jednoduchého přehledu o speciální pedagogice to lze použít. Samozřejmě někomu styl této knihy může sednout.


LucieD81
03.08.2016 3 z 5

Přehledná a stručná učebnice, díky které získáte o oboru základní povědomí.

Teliee
23.07.2016 5 z 5

Přehledná, pěkná a čtivá učebnice..:)

lucy.sankova
27.04.2015 4 z 5

Jako jedna z mála učebnic je velice pěkně a přehledně napsaná :)

spiderman1
21.11.2014

Velice dobré pro lidi, kteří se chtějí dozvědět základní informace z daného oboru.

Arlique
14.09.2012 5 z 5

Já si naopak myslím, že je to ideální volba pro někoho kdo se chce rámcově seznámit se základy dané problematiky. Učebnice je výborně napsaná, pro "začátečníka", který nemá se speciální pedagogikou žádné zkušenosti je to opravdu dobrá volba.. Fischer a Škoda jsou vědci, podle toho taky vypadají jejich učebnice =D Fischer a Škoda jsou dle mého názoru určeny pro ty, kteří se SPED chtějí hlouběji zabývat, pro někoho kdo ale nestuduje přímo obor speciální pedagogika (můj případ) je jejich učebnice SPED zbytečná..