Emilie37 Emilie37 komentáře u knih

☰ menu

Zvon Zvon Neal Shusterman

Velmi povedené zakončení série. Zbytečně jsem se bála, aby úroveň po Nimbovi neklesla. Stejně jako v Nimbovi autor představuje nové postavy, které jsem si rychle oblíbila. Citra a Rowan jsou tedy trochu upozaděni. Některým úryvkům mezi kapitolami čtenář hned nerozumí, ale když pochopí jsou ještě zajímavějšími. S panikou jsem opět sledovala Goddardovy rozmary a oceňuji vývoj charakteru Ayn. Kniha mě bavila celá. Postupně nabírala spád a konec byl silný a elegantní.

25.04.2021 5 z 5


Kosti Mraza Kosti Mraza Alžběta Bílková

Nejvíc oceňuji vystavění světa (magické bytosti, mytologii i fungování magie). Kvůli příběhu nedám pět hvězd. Střed knihy mi zpětně přijde prázdný a myšlenky Sivy i Bogobora se docela opakují. Přesto se mi kniha hezky a rychle četla. Konec byl pro mě silný a měla jsem z něj pocit, že takhle to má být. Taky hezká obálka.

10.04.2021 4 z 5


Vango Vango Timothée de Fombelle

Za mě nádherný příběh, nádherná atmosféra, nádherná kniha. Osudy mnoha postav se mistrně proplétají. Příběh je plný zvratů, které by člověk vůbec nečekal.

06.04.2021 5 z 5


Půl světa Půl světa Joe Abercrombie

Chyběl mi pohled Jarviho a přišlo mi, že si Brand mnohdy podkopává své vlastní nohy. S Trnkou jsem se ale překvapivě během děje docela sžila. Těším se na závěrečný díl.

06.04.2021 4 z 5


Rozvaliny Gorlanu Rozvaliny Gorlanu John Flanagan

Tahle kniha mi otevřela cestu k fantasy. Nedávno jsem ji znovu četla a ani po letech mě nezklamala. Je to srdcovka :)

06.04.2021 5 z 5