ElUboshski ElUboshski komentáře u knih

☰ menu

Nikomu nezvoní hrana Nikomu nezvoní hrana Charles Bukowski

Jsem tak nadsen, ze jsem po dlouhe dobe docetl knihu, coz bude pro recenzi na miste. Necekal bych, ze me tak zaujme. Uz kvuli tomu ze si clovek chlap muze prozit alternativni zivot a pritom si nenicit jatra ani riskovat zivot. Chvilema se stavalo, ze to bylo slabsi, ale nastesti to dalsi povidka nahradila. To ke dalsi vec, jelikoz jsou to povidky(nebojak to odborne napsat) tak jsem udrzel pozornost a kniha se mi neznudila ani neznechutila. Ba naopak kdyz uz jsem si myslel ze me nic nemuze prekvapit, tak me to nakoplo do zadku.Bukowski jde daleko za hranici pravidel psani a reality a to me na tom bavilo, pribeh u kteryho netrpelive cekate jak dopadne a on si to jen tak ukonci, takze pointa je pribeh sam o sobe a to mi bylo dost inspiraci pro psani.
Ruzne prekvapujici pribehy./ poradny prasarnicky, ze i v metru to mohna radsi zavrete) neuveritelne scifimomenty a jedine minus, jak je kazdy pribeh jiny, tak je kazdy muze byt pro kazdyho zajimavy. Ilustrace jsou tam jen kvuli autenticnosti jinak jsem nepochopil proc je tam davaj, psat umel ale kreslit teda vubec).

02.03.2021 3 z 5


Kryštof ÁDéHáDě Kryštof ÁDéHáDě Pavlína Brzáková

Kniha me dojala, naplnovala stestim, dojetim, uzasem, a hlavne naplnenim.
Silne emoce a i slza dojetim opravdu ukapla. Nevim jestli to bylo vice dojetim nad hrdinstvím matky Krystofa, nebo tim ze jsem si s Krystofem tak identifikoval , nicmene jsem citil, ze knizka zahojila me velke rany meho vnitrniho ditete a otevrela vice me srdce lasce, porozumeni a toleranci. Kniha pro me byla velkou inspiraci ackoliv dite nemam. Obohatila muj obzor a rozsirila vedomi???? Az tak me dostala, ze ani nemuzu srozumitelne napsat komentar. Tato kniha by mela byt v povine cetne na skolach!. Dekuji

24.09.2019 5 z 5


Kryštof ÁDéHáDě Kryštof ÁDéHáDě Pavlína Brzáková

Kde a cim zacit? Zacnu od sebe. Prislo mi upozorneni, ze zas musim vratit vypujcene svazky do knihovny, ktere jsem ani pres prazdniny nestihl precist????. Jako vzdy jsem si napujcil vice knih, presto, ze pomalu a prerusovane ctu. Knihy jsem mel pripravene na opetovne prepujceni, ale radeji jsem shledl jejich seznam, jestli jsem na nejakou nezapomel a Ejhle. Jeste kniha “ÁDéHáĎe od Pavlíny Brzakove” kterou mam ve sve knihovne, a ja myslel ze jsem si ji koupil. Knihu vyndam ze skrine a jeste do ni v rychlosti a nahlednu, nez ji vratim. A V TOM TO PRISLO! To se mi jeste nestalo. Tak jak jsem knihu otevrel, zacal jsem ji cist, okamzite me celeho pohltila, a aby to nebylo malo, byl jsem ve spechu a uz tak vedel ze jdu pozde do prace. Ale i presto, jsem padl na prdel, na zidly a zacal cist, vse mi v te chvili bylo jedno. Byl jsem absolutne zhypnotizovanej a nemohl se od ni odtrhnout. No zaklapnout sem ji a jit do prace musel, ale kdykoliv jsem mohl hned jsem ji zacal cist a dlouho do noci, takovou obscesi jsem jeste nezazil.

24.09.2019 5 z 5


Proměna (komiks) Proměna (komiks) Peter Kuper

Abych to pochopil, musel jsem si precist recenzi.

30.12.2018 2 z 5


Věčné noci Věčné noci Neil Gaiman

A tam kde by se to zdalo absolutne absurdni a ztracejici, jsem se nejvic chytal) kniha se vsim vsudy

13.12.2018 5 z 5


Věčné noci Věčné noci Neil Gaiman

Pro me uzasne a inspirativni.
Nutno podotknout i kdyz je to jen muj osobni zazitek, ze knihu jsem nasel “nahodnym” vyberem. Sel jsem si udelat nejakou praci do knihovny, ani za boha jsem se nemohl dobutit soustredit, jak jsem se tak rozhlizel,zvlastnim zaujetim me pritahovala. nakonec jsem z prace neudelal nic, jen odesel asi s 10kg taskou knih, mezi kteryma byla i tato kniha ktery muj zivot obohatila o mnoho zdroju, jmen, vytvarniku, vytvarnictvi ale predevsim pribehu, ktere jsou az moc povedome a za hranici sahajici. Nadsenost

13.12.2018 5 z 5


Temná věž 3: Zrada Temná věž 3: Zrada Peter David

Jelikoz se zabyvam vytvarnym umenim , ktere se paanim a malovam rad tvorim a bavi me zivot sam, zacal jsem studivat prostrednictvim medii jako je komix, kter jsem nasel cirou nahodou v knihovne pouhym zpozorovanim jich na stojanku, podle cehoz posledni dobou vybiram porad, kouknu a vidim)) a tato kniha me velice zaujala, jak obsahove, tak tim ze je tak hodnotna ( tvurci jak komix. Tak King ) a vyvolala ve me novou blnu do ted neznamich pocitu ktere mi jsou tak blizke. Za me skvele ve vsech smerech, asi se dam u do ostatnich dilu. Nakonec me nejvic inspirovala co se me Tvorby a sneni tyce, takze je to dost individualni hold.

18.11.2018 4 z 5


Cesta pravého muže Cesta pravého muže David Deida

Kniha, neni jen o archetypu muže ani o vztahu k ženě, ale ke všemu dohromady, je to o VZTAHU k životě, k realitě a tim pádem i k sobě samému a jak se vyznat, kde bloudíme, a mě osobně to dost pomohlo v dalším vývoji. A co tak slýchám kolem sebe, myslím, že by si to mohl každý přečíst, ba dokonce měl, páč co se vztahu týče, za 100 let jsme se vubec neposunuly. Děkuji

06.05.2018 4 z 5


Pravidla zdvořilosti Pravidla zdvořilosti Amor Towles

Nikdy jsemnic podobneho necetl, jak obsahove tak titulove a zanrove a tahle bravurne napsana kniha me zaujala na prvni pohled o to vice ze je to fitzgeraldovsky roman, proste wow!

17.01.2018


Ostrov Duma Key Ostrov Duma Key Stephen King

Snad první kniha na mojí životní poušti, která mi otevřela dveře a inspirovala a čtivě skvělá, nadšený a doted na ni vzpomínám.
Ale jedna z prvních a kriticky ji moc neokomentuji.

31.08.2017 3 z 5


Memento Memento Radek John

Moje první kniha, kolem 15 let cca + - 3 roky, stejně jak odstrašující pro mě osobně byla vyzývavá a namísto odstrašení, mě zajímalo jaký to je pocit)), proto není divu, že jsem o pár let propadl i když lehčím drogám, takže rozhodně bych to nedoporučoval jako odstrašující příklad, jinak zajímavá, ještě si pamatuji, že jsem se občas utápěl v dojmech či hrdina zrovná prožívá halucinaci, či realitu, ale bylo mi 15 a ted se toho v dojmech moc nezmenilo :D)

31.08.2017 1 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Ted si uvědomuji, že pro mě jsou ty věci tak zautomatizované, že mi to asi nepřijde, ale beztak si neberu odvahu soudit.

31.08.2017 2 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Malý princ neni potřeba komentovat, ale z mého pohledu, to zas tak velkolepé neni, jsou knihy kter mi dali víc, ale je to Malý princ.

31.08.2017 2 z 5


Úvahy o malířství Úvahy o malířství Leonardo Da Vinci

Tak zpětně si pamatuju, že si toho nic nepamatuju

31.08.2017 1 z 5


Indián - Zpráva o archetypu Indián - Zpráva o archetypu Pjér la Šé'z (p)

Čte se těžce a ještě hůř se chápe-je to přece jen v psychoogických termínech ale je to krásný popis naši přirozené indiánské bytosti a , že existuje nejen ta ale mnoho dalších a hlubších archetypů. Pro mě brána do psychologie podvědomí člověka.

19.05.2017 3 z 5


Láska, vztahy a přátelství Láska, vztahy a přátelství Don Miguel Ruiz (p)

Velmi přínosné, přesto né-se vším souhlasim

06.03.2017 3 z 5