eliska1523 eliska1523 komentáře u knih

☰ menu

Poslední hra Poslední hra Federico Axat

Poslední dobou mám problém dočítat... když jsou hlavní postavy tupé jak žabikuchy, 20x se omýlá to samé dokola a jsou totálně předvídatelné, nebaví vás to.Tady jsem se ale bavila od začátku do konce. Udržet se skoků v čase, realitě, žádný problém... a že to byla jízda.Rychle vám dojde, že to nemá hlavní hrdina buď v hlavě v pořádku, nebo čtěte jiný žánr Bavilo, bavilo a na konci překvapilo...kdo je padouch je otázka do posledních 40 stran.A to je vždy příjemný.

25.02.2023 5 z 5


Davidovy hvězdy Davidovy hvězdy Kristina Ohlsson

Mám ráda knihy, které mají hodně stran, ale v tomhle případě mi přijde že jde k oklamání čtenáře. Kdyby se totiž v knize neustále dokola neopakovalo, co vyšetřovatelé ví, co neví, co si myslí že neví a co si myslí že ví- a to za každou postavu zvlášť, dalo by se podle mě v klidu 150 až 200 stran ubrat. Připadá mi jako když sleduji dokument na Discovery, kde vám pořád opakuji jednu a tutéž větu dokola. Hrdinové jsou sympatičtí a můžete opravdu celou dobu jenom přemýšlet kdo je za tím vším a jak to celé vlastně dopadne.Do konce mi zbývá přes 100 stran a stále si nejsem jistá výsledkem což je pro příjemné,ale nic by se nestalo kdyby knížka byla trochu svižnější.

12.02.2023 3 z 5


Plyšová veš Plyšová veš Hana Hlavínová

Četla jsem ji kdysi dávno, když jsem čekala první dítě a dostala se mi do ruky náhodou.Libila se mi moc.Vtipna, svižná, česká... prostě fajn, neměla jsem s tím problém.Urcite je to jedna z těch, kterou si ráda občas prolistuju

21.05.2019 4 z 5


Nechci lásku nebeskou Nechci lásku nebeskou Catherine Bennetto

Proč ne.... oddechové čtení na 2 jarní volné dny.Neco mě i rozesmálo, někde jsem přeskakovala... nenáročné čtení na dovolenou nebo do postele při nemoci. Je to taková slabší Bridget Jones

21.05.2019


Zabijáci Zabijáci Jussi Adler-Olsen

Ten chlap to umí.Bavi mě že jsou příběhy ukázané vždy z více pohledů- Carla a oběti ( vraha ). Protože tušíte kdo, ale on vás nutí zjistit jak a proč Čte se to dobře, postavy se chovají racionálně, mají přiměřený štěstí a co si budeme, sou to sympaťáci :) Už sem zakousnutá do 3 románu :)

14.11.2018


Čas zapomnění Čas zapomnění Sharon Guskin

Dobrý překlad knize určitě pomáhá. Trochu mi vadily zdlouhavé popisy všeho možného...i toho co nesouviselo s příběhem, 6ti stránkový popis setkání s otcem chlapečka hned na začátku knihy mi trochu vadil protože neměl pro knihu žádný smysl....a tak jsem přeskakovala tyto " popisky"...což není dobrá vizitka knihy, když tohle někdo dělá, ale mě tahle omáčka která nesouvisí s příběhem leze na nervy. Vsunutí skutečných příběhů dětí z exotických zemí mě bavily. Ale omáčka profesorova životního příběhu , místo aby mi k němu získala sympatie, mě prostě nudila... Knížku bych doporučila pokud je vám téma blízké.

27.07.2018


V divočině V divočině Diane Thomas

Jsem na sté straně a čtení mě chytlo. Léčení sebe sama klidem a tichem je něco čemu věřím, stejně jako věřím autorce mladého kluka, který by v mnoha životech a situacích byl ještě dítětem ale o všechno příjde až zůstane jen on sám a jeho dřeň a bije se v něm dospělý a zbrklé děcko.

27.07.2018 4 z 5


Žena, po které se slehla zem Žena, po které se slehla zem Lone Theils

Mě se thriller líbil. Ano, byl pravda trochu...postavy a "náhody" šly autorce trochu moc na ruku, ale co už, špatné to nebylo a s dočtením jsem problémy neměla.Konec měl spád. Sympatická byla vedlejší romantická dějová linka, dělá to z toho ale víceméně čtení pro ženy. I tak je to dobrá knížka na dovolenou, kam je Dostojevskij moc a Stealová zase málo...

24.07.2018


Bezesný Bezesný Jørgen Brekke

Přečteno za 4 večery,ale historickou část jsem ke konci přeskakovala, to mě nebavilo...jinak jde o dobré poutavé čtení.Jmena mi problém nedělaly, nebylo tam nezvládnutelné množství jmen. spoiler: ale detektivní příběh se mi líbil když sem si připustila že vrah jedná iracionálně a je to magor na jehož pohnutkách není nic logického.Musite se přestat ptát proč to dělá... protože mu hráblo.Dobra kniha ( krásný poutavý přebal).

17.06.2018 4 z 5


Kazatel Kazatel Camilla Läckberg

První kniha od autorky, byla sem spokojená.Sjela jsem ji jedním dechem.Vic jmen tu opravdu je, ona to tak má i v jiných románech které jsem četla později. Je to roman a to mě chvílemi trochu zdržovalo od děje.Rozhodne dobrá detektivka, příjemný překlad, s Kazatelem neuděláte chybu

16.06.2018