EliiCrazy11 EliiCrazy11 komentáře u knih

☰ menu

Eldest Eldest Christopher Paolini

Když to vezmu kolem a kolem, je Eldest nejslabší knihou ze série ODJ. Mělo by se to však brát spíš jako kompliment, jelikož i přesto je to jedna z nejlepších knížek, co jsem kdy četla, takže to dodává ostatním dílům ještě větší hodnotu. Objevování dalších končin Alagaesie, objevování nových zvyků, tvorů, magie a spousta zvratů. Prostě skvělé pokračování, pro mě - fanynku Murthaga - se skvělým a zároveň "naštvávacím" zakončením. (A teď upřímně doufám, že to skončilo tam, kde si myslím, že to skončilo, jelikož mi všechny díly trochu splývají.) A pokud i tohle bylo v tomto díle, momenty s Roranem byly taky skvělé.

20.02.2016 4 z 5


Eragon Eragon Christopher Paolini

Naprosto fantastická kniha! Tak proč dávám jen 4*? Protože se mi nepodařilo se do ní vžít. A ano, jsem takový pokrytec, že obviňuju knížku z toho, že se MĚ něco nepovedlo. Whatever. Když přeskočíme moji neschopnost "zažrat" se do knížky, zbývají samé klady; originální koncept, perfektní zpracování, úžasné postavy, zdánlivě neporazitelný záporák zakrytý rouškou tajemství, chlapec, který s tím vším nemá (jak se ze začátku zdá) nic společného, postupné odkrývání tajemství a děje. A to jsme ¨teprve u prvního dílu. Pokud někdo ještě nečetl, nebo nečetl další díly, tak šup na to, stojí to za to.

20.02.2016 4 z 5


Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Bohužel jsem děj znala dopředu z filmu, bylo to ale pár let zpátky a tak mě i přesto knížka často překvapila a nadchla. A vlastně, víte co?, podle mě je lepší, že jsem věděla pravdu o Amy, alespoň jsem mohla hned od začátku přemýšlet, jak tohle udělala, a proč to udělala, apod. Navíc jsem ve filmu pár věcí nepochopila a tady v knížce (jako obvykle) už ano. Ale k hodnocení. Dochází mi slova. Ne, vážně. Už jsem použila v komentářích slova perfektní, skvělá, úžasná, bombová, a pomalu mi ty kladné příd. jména dochází. Už to mám! Fantastická! Tahle kniha byla zkrátka fantastická! Plánuju přečíst další díla autorky.

20.02.2016 5 z 5


Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Další skvělá knížka, John Green je opravdu génius. První polovina perfektně rozepsaná, pohodový vysokoškolský život, mladý kluk se seznamuje s "rebéliemi" vejšky, dumám, co znamená to "před" (nevím, jak to bylo v Cz, knížku jsem četla v Aj), a pak najednou BUM! Takový zvrat jsem vážně nečekala. A upřímně, ještě na posledních stránkách jsem očekávala, že Alaska odněkud vyskočí se slovy "Překvapení!". Moc se mi ale líbilo to, jak jste mohli odhadovat, co se stalo, jak to bylo, pátrat s Milesem, takové detektivní věci mám ráda. Opravdu brilantní knížka, jejíž přečtení vřele doporučuji, stejně jako přečtení jakékoliv knížky od Johna Greena.

20.02.2016 5 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Bože, asi bych vážně měla začíst číst nějaký nudný knížky, abych všude nedávala 5*! Ale vážně, proč jsou všechny knížky tak úžasný, pozitivní, negativní, to je jedno, prostě mě vždycky dostanou. Nejlepší jsou ty knížky, do kterých se člověk pořádně vžije, cítí vše s hlavní postavou, raduje se s ní, pláče s ní. A přesně taková byla tato kniha. Bohužel jsem nejprve viděla film, takže jsem přišla o překvapující momenty a předem jsem věděla, jak to dopadne, přesto mě ale momenty dojali, pobavily, líbily se mi hlášky a některé věci byly )jako obvykle) v knížce jinak. Spisovatele Johna Greena mám ráda pro jeho upřímný styl psaní, kdy věci ukazuje takové, jaké jsou, kde ukazuje život takový, jaký je. Zkrátka úžasná knížka.

20.02.2016 5 z 5


Vzpoura Vzpoura Andrea R. Cremer

Druhý díl série Smečka byl také fantastický, už jsme se seznámili s tím, jak to tu chodí akorát včas, aby nám řekli, že to vše byla lež a byla nastolena nová pravidla. Objevení Ansela i nová zjištění byla skvělá, šokující a plná amocí. Rychle jsem si přivykala k novým spojencům, a proto mě hned na začátku zasáhla smrt jednoho z nich. Smrt Monroa, zrada některých členů smečky i záchrana ostatních byla úžasná (jakože úžasně napsaná, úžasné zvraty, ...), i když mě tam můj oblíbenec Ren zklamal. Menším zklamáním byl i nepřístupný Ansel, i když vzhledem tomu, čím si prošel, se nijak zvlášť nedivím. Z celkového pohledu velmi dobrá kniha, i když o ždibíček horší než 1. díl

18.02.2016 5 z 5


Smečka Smečka Andrea R. Cremer

Vážně úžasná knížka. Jelikož jsem veliká fanynka nadpřirozena, okamžitě mě nalákala a svět Ochránců byl prostě úžasný, obsadil místo mezi nejlepšími nadpřirozenými světy. Jediným menším negativem byl Shay, který mi byl od začátku nepříjemný a na konci jsem jako věrná fanynka "zápornějších" a "těch, které si nevybrala" v duchu řvala "kašli na to, vrať se za Renem a zabte ho!"
Na druhou stranu to bylo úžasné, třeba momenty s Anselem a Bryn nebo vlčí Calla. Celkově bombová kniha.

18.02.2016 5 z 5