ediprdi ediprdi komentáře u knih

☰ menu

Pěšky mezi buddhisty a komunisty Pěšky mezi buddhisty a komunisty Ladislav Zibura

Já bych k tomu asi řekla jedině toto. Ziburu mě baví mnohem více poslouchat, než číst.

09.10.2018


Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Právě ji čtu a už teď ji miluju! Pan Hartl je skvělý člověk a jeho knížky jsou sázka na jistotu :-)

09.10.2018 5 z 5


Den, kdy jsem se naučil žít Den, kdy jsem se naučil žít Laurent Gounelle

Jsem opravdu zklamaná. Nerozumím tomu, jak knížka Veronika se rozhodla zemřít muže být uváděna jako tomuto dílu ,,podobná." Absolutně se nedají srovnávat. Jen na základě této informace jsem po této knize od Gounelleho sáhla. Musela jsem se poměrně nutit, abych ji dočetla, protože jsem cítila jakousi zodpovědnost za to, že jsem knihu dostala jako dárek, který jsem si sama vybrala. Poměrně zajímavé čtení přišlo až na samotném konci. Ve většině případů mi dokonce přišlo, jakoby by knížka byla psaná děckem. Knížku jsem dočetla nedávno a už si téměř ani nevzpomínám na děj a jména postav, což je asi špatně:-) Co však musím vypíchnout jsou moudra tetičky hlavního hrdiny, což vás možná nutí se trochu (ale opravdu jen trochu) zamyslet, ale z většiny případů to působí spíš až naivně a neuvěřitelně, jak moudrá to žena tetička je. Ač nerada, musím hodnotit spíše negativně. Oceňuji vnější vzhled knihy, co se však vnitřku týče, vadil mi dokonce i použitý font v knize :-D

27.06.2018 1 z 5


Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Moje první knížka od pana Hartla a opravdu mě nadchla! :-) Začala jsem od Jáchyma a tuto postavu si zamilovala. Všechno jsem s oběma sourozenci prožívala a byl to pro mě krásný relax. To že to nakonec dopadlo jako z nějakého amerického filmu mi vůbec nevadilo.

27.06.2018 5 z 5


Veronika se rozhodla zemřít Veronika se rozhodla zemřít Paulo Coelho

Z knížky jsem i teď zpětně nadšená! Příběh i téma mi bylo velmi blízké. Dokázala jsem se vžít do postav a opravdu se velmi hluboce zamýšlet. Za mě do teď nejlepší kniha, co jsem kdy četla! Po přečtení knížky Den, kdy jsem se naučil žít, opravdu nechápu, jak knihy mohou mít stejné hodnocení a být uváděny jako knížky si ,,podobné." Veronika vám dá mnohem víc. Člověk by si myslel, že knížka bude působit poněkud depresivně vzhledem k místu děje, ale opak je pravdou. Nutí nás to zamýšlet se nad přemýšlením těchto lidí, zda-li je vlastně kompetentní považovat je za blázny. Nejméně jednou by si toto dílo měl přečíst každý, komu tito lidé nejsou lhostejní a mají pro tuto ,,problematiku" alespoň špetku pochopení. Nádherná kniha!

14.06.2018 5 z 5