dračice. dračice. komentáře u knih

☰ menu

Úděsné dny Adély H. Úděsné dny Adély H. Aleš Novotný

Kniha, kterou jsem si nemohla nechat ujít a opět velké příjemné překvapení. Příběh, který jsem si opravdu užila a jehož závěr mě skoro dojal. Je to hodně uvěřitelný chvílemi úsměvný příběh. Věřím, že i takto může dnešní mládež žít, tak jak je to napsáno... představa, že by 17ti letá slečna mohla žít nebo uvažovat, tak jak je v příběhu podáno, zní skoro až děsivě, ale bohužel opravdu věřím, že i tak tomu může být a nedovedla jsem si představit jak by to mohlo skončit, proto jsem si o to víc užila ten pro mě nečekaný závěr příběhu, bylo to super! Za sebe knihu mohu rozhodně doporučit, věřte, že pokud vás chytne a budete mít čas na čtení, tak ji přečtete během chvilky!

24.04.2024 5 z 5


Bea Bea Zuzana Ryšavá

Kniha je krásná romantická knížka, která je součástí opravdu volně navazující série knih Niky; Nela a Linda. Již dávno jsem četla i předchozí autorčiny knihy, které se mi moc líbily a nedávno jsem viděla autorku v televizi v nějakém pořadu a zjistila jsem, že ji má vyjít nová kniha a mě, že unikla ta předchozí a to tato Bea a tak jsem to musela ihned napravit!
Příběh se odehrává v českém prostředí a autorka píše velmi čtivě, takže než se nadějete jste na konci příběhu, který mě velmi příjemně tím jak se vyvíjel překvapil! Já jsem si příběh užila a rozhodně ho mohu doporučit! Určitě si na mé doporučení vzpomeňte třeba až bude hledat romantické čtení na léto k vodě je úplně perfektní! Příběh je opravdu ze života a asi je určen mladším náctiletým čtenářkám, ale i přesto jsem z knihy nadšená ostatně jako vždy když čtu takovéto příběhy!

11.02.2024 5 z 5


Síla obsidiánu Síla obsidiánu Petra Martišková

První dva díly této série se mi moc líbili a nemohla jsem se dočkat třetího dílu, který jsem si musela hned jak vyšel koupit, to prostě byla moje osobní nutnost.
Je to krásný fantasy příběh zasazený do českého prostředí a člověk se s ním díky tomu lépe stotožní. Když čtete o nějakých místech české republiky, tak si rozhodně řeknete buď jé tam to znám a hned si to umíte lépe představit a nebo si řeknete, jé tam to ještě neznám, super tip na výlet... no, tak to alespoň mám já. Jinak v příběhu je i romantická linka, takže moje romantická dušička si čtení opravdu užila. V knize je i krásné poděkování, takže si nenechte ujít ani to, ale hlavně si nenechte ujít všechny tři díly toho skvělého příběhu. Annu, Damiena, ale třeba i Cedrika si rozhodně zamilujete a nebude se vám s nimi chtít loučit a proto bych se ráda někdy k celé sérii vrátila.

18.05.2023 5 z 5


Dokud dýchám Dokud dýchám Aleš Novotný

Od autora knihy Aleše Novotného jsem četla všechny knihy co napsal a všechny splnili mé očekávání, ale Pamatuj na smrt jsem si oblíbila nejvíce, tak toto pokračování promně byla jasná volba a ani to nebylo zklamáním. Příběh se mi moc líbil a i přestože volně navazuje na první díl, tak se dá číst i samostatně. Když se do knihy začtete, tak vás chytne a nepustí dokud ji nedočtete, hlavně ten konec jsem nebyla schopná jen tak odložit a četla jsem dlouho do noci. Já si oba díly knihy určitě ráda zas někdy přečtu a mohu je vřele doporučit.

06.05.2023 5 z 5


Srdcem mojí babičky Srdcem mojí babičky Barbora Linke

Četla jsem Jménem mojí sestry a to se mi moc líbilo a tak na toto volné pokračování jsem se moc těšila.
Příběh se mi moc líbil a četl se úplně sám, téměř jedním dechem, jen nerada jsem čtení utínala.
Líbilo se mi, že sestry byli každá úplně jiná a každá šla jinou cestou a tak i přestože příběh volně navazuje, tak se odehrává v novém prostředí a je pro nás nový, stejně jako chování a jednání Ester je úplně jiné než Sonino, ale mě osobně Ester sedla. Kdo jste četl Jménem mojí sestry, tak si toto určitě nenechte ujít a na konci knihy nám autorka dává tušit o čem bude její další kniha, kterou si taky určitě nenechám ujít až by případně vyšla. Autorčiny knihy mohu určitě vřele doporučit!

24.01.2023 5 z 5


Léto v síti Léto v síti Petra Martišková

Knihu řadím pod oblíbeného autora, protože i když nespadám do věkové kategorie čtenářů těchto knížek, tak je mám moc ráda a knihy této autorky jsou pro mě taková sázka na jistotu! Miluju ty příběhy léto, láska, krásný oddechový příběh u kterého si přejete aby neskončil a pokud rádi jezdíte na výlety, tak tady nějaký ten tip kam vyrazit určitě taky najdete. Kniha se mi tedy opět moc líbila a mohu doporučit.

05.08.2022 5 z 5


To přichází děsy To přichází děsy Aleš Novotný

Od Aleše Novotného už jsem četla i předchozí knihy, které se mi moc líbili a tak tato byla jasnou volbou. Rozhodně jsem se nebála, že by kniha pro mě byla zklamáním a opravdu nebyla. Pod krásnou tajemnou obálkou se opět skrýval super, dech beroucí příběh, pro který jesli se rozhodnete, tak si na něj určitě udělejte čas. Takovéto příběhy se totiž čtou sami a jedním dechem a jen těžko se od nich odchází. V příběhu se střídají kapitoly z minulosti i přítomnosti a vystupuje zde i více postav, ale pokud se do čtení pořádně ponoříte a nenecháte se od něho zbytečně vyrušovat, tak se v tom velmi brzy zorientujete a na konci knihy se vše propojí a vysvětlí, takže to prostě všechno do sebe krásně zapadne. Knihu za sebe mohu rozhodně jen doporučit, je to tajemné a napínavé co vás chytne a nepustí.

18.07.2022 5 z 5


Vůně léta Vůně léta Petra Martišková

Autorce děkuji za krásný příběh, který vás zaručeně naladí na na léto.
Ano, kniha opět nezklamala a příběh se mi moc líbil.
Takže pokud hledáte příjemné letní čtení, pak určitě neváhejte! Pro mě osobně jsou autorčiny knihy sázka na jistotu i když už dávno nespadám do kategorie dívčí román, tak si je moc ráda čtu. Určitě knihu zkuste, v létě u vody si čtení této knihy jistě užijete!

20.06.2022 5 z 5


Kouzlo obsidiánu Kouzlo obsidiánu Petra Martišková

Kdo jste četl první díl, pak určitě musíte číst i tento druhý, který je stejně dobrý jako ten první. I druhý díl se odehrává v současné Praze, ale už se tu více seznamujeme se světem démonů a zaklínačů. První díl je tajemný a ve druhém díle dochází k odhalování toho tajemna a je opět napínavý, občas i vtipný a ta romantická linka, to prostě miluju. Příběh mě zaujal natolik, že druhý den čtenì už jsem zas knihu nemohla odložit dokud jsem ji nedočetla a pane bože rozhodně potřebuju třetí díl! Za mě je tohle velmi povedená série, která si rozhodně zaslouží vaši pozornost!

20.05.2022 5 z 5


Jménem mojí sestry Jménem mojí sestry Barbora Linke

Příběh se mi moc líbil a hlavně byl pro mě nový a neotřelý. Už jsem četla hodně knih z období války, ale většinou osudy židovských rodin a tohle bylo prostě úplně něco jiného! Kniha se četla úplně sama, byl to hezký, emotivní příběh se zajímavými myšlenkami, na jehož konci mi i slza ukápla. V knize bylo sice méně romantiky než jsem očekávala, ale i tak to stálo za čtení! Příběh se odehrává v Praze v letech 1939-42, ale velice hezky vás provazí situací v tomto období. Hlavní hrdinka Sonička byla opravdu skvělá svérázná dívka, která si nenechala od života jen tak něco líbit!
Příběh v knize byl uzavřen, přesto tam je ponechán prostor pro pokračování, které pokud bude bych si nerada nechala ujít!
Tuto knihu určitě doporučuji!

16.05.2022 5 z 5


Tajemství obsidiánu Tajemství obsidiánu Petra Martišková

Než jsem se pro čtení této knihy rozhodla, tak jsem si vyhledala nějaké recenze a hlavně ukázky z knihy, abych věděla, zda mě bude kniha bavit. Měla jsem z ní trošku obavy, protože ne každá fantasy kniha mi sedne. Ovšem tato předčila mé očekávání, protože fantasy je v knize opravdu decentně, žádné velké vymyšlené světy a podobně. Příběh se odehrává v současné Praze a zavítáme i do jiných českých měst a je celý obestřený tajemstvím, které vás nutí číst dál a dál a hlavně tu vzniká krásná romantická linka mezi hlavní hrdinkou, která nemá tušení o svém osudu a klukem z královského rodu démonů. Příběh je vyprávěn z pohledu Anny, ale začíná z pohledu Damiena a pak už tam jsou z jeho pohledu jen dvě kapitoly ke konci knihy, brala bych jich tam i víc, ale prostě tohle mi skvěle sedlo a už se těším až začnu číst pokračování...
Takže kdo hledáte tajemný, napínavý příběh s romantickou linkou a fantasy postavami, tak určitě doporučuji, mě se to moc líbilo!!!

15.05.2022 5 z 5


Mamince se budeš líbit Mamince se budeš líbit Jaroslav Konvička

Tato kniha mi byla poskytnuta přímo od autora k přečtení na recenzi. Nabídku jsem ráda přijala, protože čtu ráda knihy od českých autorů. Od knihy jsem neměla žádná očekávání, jen jsem doufala, že se mi bude líbit...
Kniha však toto předčila, je velice čtivě napsána, tudíž jsem ji vzala jak se říká jedním dechem. Zpočátku se jevila jako příjemné pohodové čtení, pak přišlo trochu napětí a nakonec pro mně překvapivý závěr!
Takže já určitě moc doporučuji a když neosloví vás, zkuste ji pořídit jako dárek sve mamince.A velky dik autorovy za příjemné počtení.

29.03.2020 5 z 5