Bea

Bea https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484789/bmid_bea-r0b-484789.jpg 5 26 4

Drzá, sebevědomá Bea je zvyklá dostávat, co chce, a o peníze se příliš nestarat. Přítrž se tomu rozhodne učinit její otec, který má za to, že je načase, aby se jeho rozmazlená dcera naučila peníze nejen utrácet, ale také vydělávat. Přes veškerý odpor nastupuje Bea na letní brigádu do hobby marketu, kde jí nepadnou do oka ani noví kolegové, ani práce samotná. Navíc jí pije krev jen o pár let starší vedoucí Michal, jehož pracovní náplní nejspíš je znepříjemňovat Beátě život. Ztracená mezi nekonečnými regály se žárovkami, šroubky a dalším harampádím si Bea uvědomuje hořkou skutečnost. Čekají ji ty nejhorší prázdniny v životě! ... Nebo ne?... celý text

Přidat komentář

dračice.
11.02.2024 5 z 5

Kniha je krásná romantická knížka, která je součástí opravdu volně navazující série knih Niky; Nela a Linda. Již dávno jsem četla i předchozí autorčiny knihy, které se mi moc líbily a nedávno jsem viděla autorku v televizi v nějakém pořadu a zjistila jsem, že ji má vyjít nová kniha a mě, že unikla ta předchozí a to tato Bea a tak jsem to musela ihned napravit!
Příběh se odehrává v českém prostředí a autorka píše velmi čtivě, takže než se nadějete jste na konci příběhu, který mě velmi příjemně tím jak se vyvíjel překvapil! Já jsem si příběh užila a rozhodně ho mohu doporučit! Určitě si na mé doporučení vzpomeňte třeba až bude hledat romantické čtení na léto k vodě je úplně perfektní! Příběh je opravdu ze života a asi je určen mladším náctiletým čtenářkám, ale i přesto jsem z knihy nadšená ostatně jako vždy když čtu takovéto příběhy!

book_loverka_
24.04.2022 5 z 5

Další díl série Niky stories nezklamal a naprosto mě pohltil! Přečetla jsem ho na dva zátahy a těšila se na každou další stránku. A co v knížce najdete? Hate to love romantickou linku, neotřelé prostředí hobby marketu a dokonce i kempováni v Českém Krumlově. Taktéž zde vystupuje Martin a Niky z prvního dílu - jsou to totiž rodiče Bey. Jen mi přišlo škoda, že Niky zde nedostala moc prostoru. Jinak mě to strašně bavilo. Řekla bych, že Zuzana Ryšavá hravě strčí většinu zahraničních autorek podobných YA románů do kapsy. Pokud vás knížka zaujala, nemusíte číst jednotlivé díly postupně. Klidně můžete začít rovnou Beou, protože knížky na sebe navazují pouze volně. Navíc Niky je téměř nesehnatelná. Každopádně já hodnotím velice kladně a určitě jsem knížku nečetla naposled.


Ralemo
13.03.2022 4 z 5

Moc hezky napsaný příběh o rozmazlené slečince, která konečně dostane rozum a začne si vážit peněz. Přes svoji novou brigádu potká tu pravou lásku a nakonec ji dojde, že svět není jen o penězích. Kniha neurazí, příběh je zajímavý, je zde pár zápletek. Určitě doporučuji :)

Ella161
25.12.2021 5 z 5

No, kde začít? Kniha byla vážně ÚŽASNÁ!! To čekání na ní se opravdu vyplatilo. Měla jsem některá očekávání, která se splnila… ba co víc! Úplně mě překvapila. Jak jen to autorka dělá, že jsou její knihy vždy tak skvělé a čtivé?! Nemohla jsem se od ní odtrhnout a přečtenou jsem jí měla, bohužel, za nějaké 4 hodiny. Což mě na jednu stranu strašně štvalo, protože bych o nich chtěla číst déle! Přišlo mi úplně neuvěřitelné, že čtu o Niky a Martinovi dceři!! To je prostě tak hezké, když si vzpomenu, jak jsem četla jejich příběh. Jak oni dva začínali a dotáhli to tak daleko (Uf… já si nějak nedokážu připustit, že jsou to jen fiktivní postavy). Místy mi to přišlo hodně podobné jako Niky a Martinův příběh! To mě strašně potěšilo.

Na děj knihy si také nemohu stěžovat. Přišlo mi zajímavé celé to prostředí a hlavně ten nápad, který byl upřímně skvělý. Bea nastoupila do práce jako namyšlená, trochu sobecká (s prominutím) mrcha. Jenže, je to divné, ale já si jí fakt oblíbila hned. Možná to bylo tím, že jsem věděla, čí je to dcera (jak bych mohla nemít ráda jejich dítě?!)… nevím. Jediné, co vím, je to, že se v ní ukrývalo mnohem více. Záleželo jí na spoustě věcech, ačkoliv to nedávala najevo. Nebylo to žádná holka bez citů, i když se tak občas prezentovala. Vlastně to byl takový druh masky, se mi zdálo. Každopádně byla určitě jiná než všechny ostatní autorčiny dívčí postavy. Tím nemyslím, že to bylo nějak špatně a vlastně nás před něčím takovým autorka varovala. Ostatní to s ní rozhodně neměli jednoduché. Hlavně Michal s ní měl ze začátku v práci svatou trpělivost. Jenže si musím přiznat, že ani já bych do takové práce nechodila s nadšením, protože ani mě by tohle nebavilo. Stejně se ale ukázalo, že to tam není zas až tak špatné…
Je ale fakt, že se někdy vážně chovala sobecky a dost na facku. Většinou mi ale přišlo její jednání zábavné. Strašně se mi líbilo, že si nenechala nic líbit. Na všechno měla odpověď a dokázala se bránit. Nebála se nějak promluvit. Což jsem na ní měla asi nejraději. Nebyla to žádná "chudinka", která se hned podá nebo mlčí a nechá po sobě šlapat.
Pro mě ale bylo nejhezčí číst, jak se postupně mění a věci, které si myslela, že jsou důležité (jako opalování, chození na fesťáky a tak..) za tak důležité nepovažovala. Z téměř namyšlené a rozmazlené holky se stala fajn slečna, která dokáže vyjít s každým a nenechá nikoho ve štychu. Dodržuje nějakou pracovní morálku a vlastně celá ta zkušenost v práci jí jen přilepšila.

Knihu si prostě musíte přečíst! Mám dojem, že se z ní stala má oblíbená (hned po Niky, samozřejmě). Možná bych vytkla jen to, že se tam vlastně Niky ani Martin neobjevili (teda asi tak jednou). To mě docela zamrzelo, protože jsem čekala něco jiného. Třeba nějaká společná večere, výlet… nevím. Každopádně chápu, že tenhle příběh nebyl o těch dvou.

Autorovy další knížky

Zuzana Ryšavá
česká, 1986
2015  83%Niky
2017  83%Nela
2019  79%Linda
2021  91%Bea
2024  70%Livi

Kniha Bea je v

Právě čtených1x
Přečtených32x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce59x
Chystám se číst29x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x