Nela

Nela https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/361520/bmid_nela-th3-361520.jpg 4 39 16

Nela si hodlá výcvikový kurz se svými spolužáky hlavně pořádně užít. Ani ve snu by ji nenapadlo, že právě tady potká svou první velkou lásku. Zamilovaná a šťastná vplouvá do nového školního roku, jenomže všichni její nadšení ze skvělého přítele nesdílí. Nela zjišťuje, že ne každý, kdo se tváří jako kamarád, jím ve skutečnosti je. I z toho důvodu musí její čerstvý vztah zůstat v tajnosti. Ve snaze udržet ho při životě se Nela čím dál víc zaplétá do pavučiny lží a polopravd. Když už i ona pochybuje o tom, jestli ještě má na všechno dostatek sil, uvědomí si, že její rodina při ní bude vždycky stát. Se svými sestrami – starší Niky a dvojčetem Adélkou – a opravdovými přáteli dokáže překonat každý, i zdánlivě neřešitelný, problém.... celý text

Přidat komentář

virgo_books
31.03.2024 4 z 5

Tohle za mě byla skvělá oddechovka, která je ideální nejen na léto.

Příběh se z poloviny odehrává u moře, kam se naše hlavní hrdinka vydá na sportovní kurz.

Účastníci si užívají běh, jógu a volejbal, ale neobejde se to bez komplikací.

Je tu skvělá i romantika, která má nádech zakázané lásky.

Kniha se četla sama a já jsem si příběh moc užila. Těším se, až se pustím do dalšího dílu.

Pavla79
28.11.2023 3 z 5

No, nevím. Z první knihy "Niky" jsem byla nadšená, ale u tohoto dílu jsem si říkala, kdy to už skončí. Další knihu asi zatím ne, ale jsem ráda, že tuto mám do výzvy. :)


Ralemo
14.03.2022 5 z 5

(SPOILER) Odpočinková romantická knížka, moc hezky napsaná. Romantika s mírným dramatem. Hezký vztah Adama a Nely, který i přes pár podrazů nakonec zvládl vydržet. Zajímavé prostředí vysoké školy, letního kurzu a nakonec povedená tajná láska.

jitka_dankova
27.01.2022 3 z 5

Odpočinkový příběh zakázané lásky studentky vysoké školy a jejího učitele, který se nemine bez následků v podobě vydírání. Popravdě, z anotace jsem si myslela, že budu číst nějakou středoškolskou romanci, že se příběh odehrává na vysoké, mne překvapilo. Jde o takové normální odpočinkové čtení pro zkrácení chvíle třeba ve vlaku, nic, co by v člověku zanechalo nějakou stopu.

marwinmh
09.11.2021 3 z 5

Pohodové čtení o jedné letní lásce nad kterou se stáhnou tmavé mraky a hlavní hrdinové musí o svou společnou budoucnost zabojovat.
Bylo to fajn, ale znovu už bych si to nepřečetla.

Knihomolka97
01.09.2021 4 z 5

Od autorky jsem četla knihu Niky (dokonce několikrát - ehm 4x ) a musela jsem se pustit i do Nely, což je vlastně takové volné pokračování.
I tento příběh se mi moc líbil. Adam byl velký sympaťák se srdcem na správném místě, úžasný člověk. Nela mi také přirostla k srdci. Jejich vztah nebyl jednoduchý, museli překonat nejednu překážku...oba ale za svoji lásku bojovali.
Bohužel je tenhle příběh dosti reálný. Je strašně jednoduché někomu ublížit pomocí internetu. Nechápu, že někdo je natolik zákeřný, že dokáže zveřejnit nějaké kompromitující video, či třeba fotky... a pak ještě dotyčného vydírat...
Každopádně příběh určitě doporučuju 4,5⭐/5⭐

Onceuponthetime
23.02.2021 5 z 5

Ideální kniha na letní dny plné slunce, nic nedělání a ležení u bazénu. Jen vy, tato knížka a spousta romantiky (trochu té utajované lásky nikdy nikomu neuškodilo :)). Doporočuji, když chcete odplout na obláčku fikce do světa plného smíchu a polibků.

Ella161
11.09.2020 5 z 5

Ani tenhle příběh nezklamal. Autorka psát prostě umí. V tomhle příběhu děj vypráví o Niky sestře Nele. Nela jede na výcvikový kurz se svojí kamarádkou Mončou. Budou mít sexy instruktora Adama, který není o moc starší, než oni. S Nelou si hned padnou do noty.
K jejich příběhu se vracím moc ráda. Vždy mě to krásně naladí na léto. Užívám si s Nelou společnost skvělého Adama do kterého jsem se , společně s ní, zamilovávala. Adam je hodný, laskavý a hlavně chápavý. Chápal, jak se Nela cítila, když se společně dostali do takové nepříjemné situace. Ačkoliv i pro něho to muselo být těžké, Neliny pocity pro něho byly na prvním místě. Když to Nela nemohla dál snášet, bojoval za jejich vztah. Snažil se všechno vyřešit a opět si k ní našel cestu. Jejich společná cesta za štěstím byla složitá, ale o to krásnější byl konec.
V knize se opět setkáváme s Niky (která je prostě moje oblíbenkyně. Společně s Martinem, samozřejmě. Jejich příběh je pro mě prostě číslo jedna.),i Adélkou (Nely dvojče). Zde jsem se dozvěděla, jak moc se ve své cestě Niky s Martinem posunuli. Ani si nedokážete představit, jakou jsem měla radost, když jsem četla, co je u nich nového. Přísahám, že jsem měla slzy v očích a minimálně pět minut se pitomě usmívala. Závěr je takový, že knihu všem moc doporučuji. Některým lidem se líbí dokonce víc, než Niky. Já to chápu. Chápu, proč si někdo může tak moc zamilovat jejich příběh. Jak už jsem se ale zmiňovala, mě si získala Niky s Martinem.

blackoutzuzi
11.05.2020 3 z 5

Oddechové čtení pro všechny, kteří touží po knize plné lásky, léta a troše toho sportu. Čte se velmi snadno a rychle, takže je to ideální čtení na dvě odpoledne :)

BooksGirl123
16.10.2019 5 z 5

Musím uznat že Niky se mi líbila o malý kousíček víc, ale nic to nemění na tom že se mi Nela četla moc dobře a stejně jako Niky mohu jen doporučit.❤️

naya
27.01.2019 5 z 5

Příjemné oddechové čtení. Nesmí chybět do kufru s plavky a slunečními brýlemi. Už se těším na další pokračování :-)

TerryDee
20.09.2018 3 z 5

Nela je volné pokračování předcházející knihy Niky. V této knize sledujeme příběh a životní a milostné patálie Nely (nevlastní sestry Niky).
Knihu bych zařadila k oddechové romantice. Příběh se totiž čte velmi dobře, takže není problém to přečíst během jednoho dne. Jako v mém případě.
Abych byla upřímná, tak se mi více líbila Niky, i když tohle taky nebylo špatné, opravdu ne. Ale asi mi tam chyběla ta chemie mezi ústřední dvojicí.
Nejvíc jsem byla potěšena z toho, že jsme se zde dozvěděli, jak to mezi Niky a Martinem dopadlo. Takové milé zpestření.
Upřímně jsem zvědavá na další díly a především na to, kdo v nich bude figurovat.

zuzana3182
28.06.2018

Pohodové čtení na léto, i když tento žánr moc nečtu, tak se mi líbí. Jen tak dál :)

alnahu
28.03.2018 5 z 5

Ráda čtu knihy od mladých českých autorek a tato oddechovka se mi četla dobře ,určitě si přečtu i její druhou knihu . Kniha má i pěknou obálku . Zařadila jsem si ji do čtenářské výzvy v knize čte Nela v angličtině svého oblíbeného "Harryho Pottera".Je to takové dívčí čtení ,ale proč bychom si ho nemohli přečíst i my starší a připomenout si mladá léta .

Ann166
04.03.2018

Kniha se mi velmi líbila, bylo tam několik momentů které mě dojali, ale i rozesmáli. Kniha je romantická a podle mého je pouze dívčí. Pokud máte rádi "slad'árny" mohu vřele doporučit.

Nixa
10.01.2018 3 z 5

První autorčina kniha se mi líbila daleko více, bohužel. Ani nevím z jakého důvodu, ale román Niky se mi zdál lepší, akčnější. Tady se toho ani moc nedělo, ale nemůžu říct, že by byla kniha vyloženě špatná. To určitě ne :)

Autorovy další knížky

Zuzana Ryšavá
česká, 1986
2015  83%Niky
2017  83%Nela
2019  79%Linda
2021  91%Bea
2024  67%Livi

Kniha Nela je v

Právě čtených3x
Přečtených42x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených4x
Knihotéce33x
Chystám se číst17x
Chci si koupit4x