devil.angee devil.angee komentáře u knih

☰ menu

Finální říše Finální říše Brandon Sanderson

naprosto mě to do sebe vtáhlo a hned jsem přečetla i zbylé díly :) možná, že samotný základ příběhu je trochu otřepaný, ale způsob, jak je pojatý a jak se rozvíjí už rozhodně ne. Napínavé, zábavné, nečekané :) neměla jsem ráda skoro žádnou z postav, a to, že jsem některou přece jenom měla ráda, jsem většinou zjistila až in memoriam :D

21.06.2013 5 z 5


15 minus 15 minus Tomáš Zářecký

párkrát zbytečně morbidní (asi na to nemám žaludek), ale jinak naprosto úžasná kniha :) doporučuji

21.06.2013 4 z 5


Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

četla jsem to čtyřikrát.. co dodat :)

27.04.2013 5 z 5


Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

Podle mě to nemá chybu :) Nedá se od toho odtrhnout (přečetla jsem celé naráz, téměř jsem nejedla, šla jsem spát pozdě v noci a na ráno jsem si nastavila budík, abych mohla číst dál), četla jsem to 4x, pokaždé mě to dokázalo rozbrečet a neustále v tom objevuju nové věci a spojitosti s ostatními díly. Film už je podle mě trochu moc rozvleklý a zdlouhavý, ale to u knížky vůbec nevadilo a jak už jsem psala, nedalo se od ní odtrhnout. Číslo 1 na mém žebříčku!!! :)

20.04.2013 5 z 5


Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

Jedna z mých nejoblíbenějších knih. Prvních pár stránek jsem se sice prokousávala přítomným časem, na který jsem zrovna nebyla zvyklá, ale jakmile se na něj člověk naladí, nedá se od toho odtrhnout. Naprosto mě nadchl příběh i styl psaní. A především to, že to není taková ta sladká knížečka, kde jsou všechny postavy hodné a naprosto bezchybné a konec rozhodně nespadá mezi klasické hollywoodské "totallysweethappyendy". Katniss rozhodně má i spoustu špatných vlastností a nedělá jen správná rozhodnutí.. Tahle kniha byla opravdu jedna z mála, u které jsem vůbec nedokázala odhadnout, co se stane a jak to dopadne. Několikrát během série se mi stalo, že jsem si říkala, že tohle už se prostě nedá vyřešit, že se dostali do bezvýchodné situace. Občas stále ještě přemýšlím, jak špatné události člověka změní, jako se stalo právě tady... Rozhodně doporučuji si přečíst.! :)

20.04.2013 5 z 5